İnsanları nasıl sevebilirim?

• Konuyu başlatan RPM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 4.813
Birine kin tuttuysan hak etmiştir, 9. sınıfsın 12. sınıf gelip senin ensene vuruyor küçük düşürüyor örneğin, buna kin tutarım gelecekte yaşlandığında koyarım şaplağı ensesine :). Tabii psikolojik bir rahatsızlığın yoksa ki olduğunu düşünmüyorum, kin tutmak için sana kötü davranmış olması lazım.

Şaplak olayından çok daha ciddi bir durumdu ama evet, hak ediyordu.

Mesajını düzenlemeden önce gördüm ama neyse 😉

Aslında yaptığın şey çok saçma da değil. Hatta binevi kendini korumak gibi bir şey.
Eğer bundan rahatsız olmuyorsan, kendini değiştirdiğine değmez.
Çünkü her insan, sen ben gibi anlayışlı değil.

Ama çok istiyorsan, sadece dışarıdan böyle gözükmek işine yarayacaktır.
William Shakespeare'ın dediği gibi, "Burası iyi olanların değil, iyi oynayanların dünyası burası.".

Ayrıca bende dışarıdan ne kadar nezih ve olgun gözüksem de, insani bir duygu olan kini içimde barındırıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende insan sevgisi yok, birinin ölümüne sevinecek derecede nefret edebiliyorum bazen, 8 yıl önce kavga ettiğim birine bile hâlâ kin tutuyorum, nasıl insan sevgisi kazanabilirim?

Nasıl düzelebilirim?
İnsanlarla iletişiminizi artırabilirsiniz. Yeni insanlar tanıyın; onları sevmeye, kendinizi de sevdirmeye çalışın. Elbette kendi karakterinizden taviz vererek, yapmacık davranarak değil. Olduğunuz gibi görünerek. Etrafınızdaki arkadaşlarınız, aileniz, akrabalarınız iyi insanlarsa zaten sizi olduğunuz gibi seveceklerdir.

Asosyal, insan sevmiyorsun diye böyle çıkarım yaptım, bir insanın sevmesi zor. İnsanları tanıdıkça sevmeye başlarsın. Şahsen sevdiğim insan sayısı çoktur. Sosyalleşirsen, açılırsan hayat daha renkli ve güzel oluyor. Her insanın hatası olur bunlara kin beslememek lazım, sevmediğin bir insanı kin beslemek yerine yok sayman daha iyi. Herkesin eşref saati var fazla takmamak lazım. Atıyorum o gün keyfi yoktur, ailevi sorunu vardır sana patlar ki zaten halinden anlarsın bir süre sonra. Bilgisayar başında insanları tanıdığın için gerçektekiler o hazzı vermiyor doğruya doğru çünkü herkes kendini mükemmelleştirerek anlatır. Sana tavsiyem arkadaş edin, çık gez hatta yapabiliyorsan kız arkadaş yap. Göreceksin hayat daha güzel.

Şunu da diyeyim kendini kendin hissetmeyeceğin adamlarla arkadaş olma, ortama girme. Neysen o olacağın insanlar bul. Seni seviyorum.

Sevmeyin hocam, sevince insan daha çok üzülüyor. Ayrıca sevmek benim gibi güçsüzlere yakışır ancak... Arkadaşımla kavga ettikten sonra bile kendi kendime intikam sözleri verirken 2 dakika sonra bakmışsınız kol kolayız, eğleniyoruz... Fakat sonrasında aynı şeyler tekrar tekrar oluyor ve hep acı çekiyoruz. Siz sevmeyin hocam, en iyisi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı