İnsanların Artık Sosyal Medya İçin Yaşaması

Katılım
19 Nisan 2015
Mesajlar
980
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Kâinat
İnsanlığın çoğunda görülen bir durum. Sırf İnstagram'a atmak için gidilen yerler, giyilen kıyafetler mi dersin. Kendi benliğinden farklı davranan insanlar mı dersin. Herkes bir yarış içinde resmen.

İç burkan olay insanların sosyal medya kullanması değil de, sosyal medya için yaşamaları.

Sosyal medya hesabının olmadığını öğrenen insanların garipsemesinden olayın ciddi noktalara geldiği belli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı olayı ben her gün gördüğüm annem de var. :( Ama maalesef bunu kabullenemiyor. Benim olmadığını öğrenen herkes nasıl olmaz diye çıkışıyor. Ne söylesen boş. Yani bir şey diyemiyorsun. Bir şey söylesen sen kimsin oluyor. :( Yapacak bir şey yok. İnsanlar gerçekten sırf Sosyal Medya için triplere giriyor. Acınası durum.
 
Sosyal medya son yıllarda RGB furyasıyla birlikte bilgisayar sektörünü de etkiledi. Artık insanlar bilgisayarları kullanmakla birlikte başkalarına sergilemek amaçlı parçalar tercih ediyorlar. Gezmek, alışveriş, yemek vb gibi aktiviteleri sosyal paylaşım yapmadan gerçekleştirmek insanlarda bir şeyleri eksik yaptığı intibasına yol açıyor. Gezdin ama kimsenin nerelerde ne yaptığından haberi yok. Alışveriş yaptın ama kimse ne aldığını bilmiyor. Yemek yedin ama kimse ne yediğini bilmiyor. Böyle olunca insan bunları paylaşanların yanında kendisini güdük hissediyor sonra aynı yola iştirak ediyor. İnsanları imrendirmek sosyal medya sayesinde artık çok basit hale indirgenmiştir.
 
Son 2 yıldır artmakla beraber bir gösteriş furyası sürmekte. İnsanlar yedikleri yemekleri, marka kıyafetlerini, arabalarını, bilgisayarlarını vesaire sosyal ortamda paylaşıp hem hava atmak hem de beğenilmek, taktir toplamak derdinde. Bu da bir bakıma öz güveni olmayan, sosyal (!) ilişkileri zayıf sanal karakterler çıkartıyor ortaya.

- Dur yemeden fotoğrafını çekeyim,
- Hemen bir story atalım!
- Konsere gidip cep telefonuyla baştan sona çekelim, yayınlarız vesaire...

Anı yaşamaktan, olaylardan keyif almaktan ve sosyal insan ilişkileri kurmaktan aciz bir nesil yetişiyor diyeceğim ama sadece yeni nesil değil, büyük bir kitleyi kapladı bu durum. İçsel dünyasını keşfedemeyen, hobi sahibi olamayan kimseler tüm zamanlarını sosyal medya üzerinde geçiriyor. Gündemde olabilmek için ise paylaşım yapmak, bunun için de harcamak zorundasınız.

Tüketim dönemi hızla yayılıyor ve bu sadece maddi anlamda değil. İnsanlar tükeniyor dostlarım.
Liseye giden çocuk anne ve babasını sıkıştırıp, belki ağır borca sokup burada 8-10 bin liralık sistemlerden bahsediyor. Yok RGB olsun, 100 FPS alayım, yayın yapayım (binler izleyecek çünkü)...

Bugün bir arkadaşımızın burada bir mesajını gördüm, inanın çok duygulandım. Elimde imkanım olsa yardımcı olmak isterdim ama şu sıralar bütçem el vermiyor o duruma. Babası hasta olduğu için internete bile bağlanamayan bir bilgisayarla işlerini görmeye çalışıyor.

5'i, 6'sı, 7'si çıkmış, 9'u bekliyorum mantığıyla yaşanmaz. İhtiyacınızı karşılıyorsa çok daha fazlasını istemek, sosyal medyanın dibini sömürerek kim ne yapmış diye sürekli takip etmek (bilgisin sosyal gıybete hazırlık), yediği her yemeği paylaşmak (paylaştığı kişilerin en az yarısı ona para yettiremeyecek olsa ki).

Bu insanların iç dünyasında mutsuz olduğunu düşünüyorum. Beyin uyuşturuyorlar, en değerli şeyleri olan zamanlarını harcıyorlar.

Uzun oldu ama içimde kalmasın, söz uçar yazı kalır. Belki bu yazı da uçar :)
 
Benim de çok canımı sıkan bir durum. Öyle biri olmadığım için mutluyum. Maalesef ki yakınlarımız da bu davranışları yapabiliyor. Fakat yapacak birşey yok. Onlar bu huylarından vazgeçmeyeceklerdir. En azından şu sıralar. :confused:
 
Çok güzel bir konu, tebrik ederim. Artık midem bulanıyor böyle insanlardan. Benim ilişkimi bile etkiliyor. Kız arkadaşımla sürekli kavga ediyoruz. Neymiş efendim millet nerelere gidiyormuş biz de gitmeliymişiz vs. Yahu arkadaş ben akşam 2 saat battle atmadan uyuyamam ki😁
Şaka bir yana alabilen var alamayan var yiyemeden var. Kul hakkıdır canı çeker
 
Günümüzün hastalığı deniliyor ama hastalıktan öte insanlar bunu gerçek olarak kabul ediyor. Belirli kitlenin gözünde; Instagram kullanmayan, snap atmayan, durum yazmayanlara hasta gözüyle bakılıyor. Ne de olsa bir insanı tanımak için fikirlerinden ziyade Facebook duvarı, Instagram efektleri ve hangi kafede ne içtiği daha önemli ya! Bana kalırsa -böyle düşünen çoktur zannımca- bağımlılıkların en beteri budur. Tütün, alkol, müstehcen hikaye... Üç gün telefon tutmayınca eli ayağı titreyen çok insan var. Tabii üç yaşından itibaren bir çocuğun annesinden babasından çok telefonu, tableti gördüğü düşünülürse; evet normal bir durum.
 
İnsanlığın çoğunda görülen bir durum. Sırf İnstagram'a atmak için gidilen yerler, giyilen kıyafetler mi dersin. Kendi benliğinden farklı davranan insanlar mı dersin. Herkes bir yarış içinde resmen.
Sosyal medya hiçbir zaman gerçeği yansıtamıyor zaten. Yapmacık pozlar, fotoğraflar. İnsanları kölesi yapıyor. Günümüzün en büyük sorunlarından. Kullanılmaması bir şey kaybettirmez, çok daha şey katar. Ama insanların anlaması güç.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı