İnsanların OC konusunda bilgisiz olması

4) Ne güzel sistemin var, ne diye OC yapıyorsun?
GT 710'a mı OC yapalım? Tabi ki güçlü sistemlere OC yapacaksın ki aldığın performans daha da artsın. Şimdi adam 10900K + 360mm sıvı soğutma alsa gidip de "İşlemcin zaten çok güçlü, niye OC yapmak istiyorsun?" mu diyeceksin? Hem soğutabileceği bir 360mm sıvı soğutması var hem de işlemcisinin çarpan kilidi açık. Satın alan kişi OC yapmak ister veya istemez, bu kullanıcıya bağlı ancak OC yapmak isteyen birisine "İşlemcin zaten çok güçlü, niye OC yapmak istiyorsun?" veya "Ekran kartın zaten çok güçlü, niye OC yapmak istiyorsun?" gibi cümleler söylemek tamamen cahilliktir.
GT710'a overclock yapılmalı. Yeterince soğutabiliyorsan, stabilize olmasınız sınırına kadar çek overclock'u. Her şey için böyle düşünüyorum. Bozmadım şimdiye kadar.

GT710'a overclock yapılmalı. Yeterince soğutabiliyorsan, stabilize olmasınız sınırına kadar çek overclock'u. Her şey için böyle düşünüyorum. Bozmadım şimdiye kadar.
Yüksek güç tüketen ekran kartları ile durum farklı hocam. Birazcık alakasız olacak ama şöyle bir örnek verebilirim; benim 1 akrabam 1 tane de arkadaşım var (Gerçek bir örnek.) ve ikisi de ekstra güç girişi olmayan ekran kartı kullanıyor. Akrabamın ekran kartı oyunda 95 dereceyi rahat görmesine rağmen 2 yıldır bozulmadı. Diğer arkadaşınki de benzer sıcaklıkları görüyordu ve ekran kartı arızalandı. Kartı fırınlayarak 6 ay kullandı. Bir daha arıza yaptı, bir 6 ay daha kullandı. Fakat yüksek TDP'li kartlar bu konuda o kadar da iyi değil. 220W TDP'si olan GTX 770 birkaç saat 94 dereceyi görünce fişi çekmişti mesela. Sadece birkaç saat. Fakat 125W TDP'si olan HD 7850'ye azıcık OC bilgimle ekrandaki görüntü bozulana kadar OC yapmıştım ve kart sapasağlam çalışıyordu. Yani GPU'dan GPU'ya göre değişir.

Yüksek güç tüketen ekran kartları ile durum farklı hocam. Birazcık alakasız olacak ama şöyle bir örnek verebilirim; benim 1 akrabam 1 tane de arkadaşım var (Gerçek bir örnek.) ve ikisi de ekstra güç girişi olmayan ekran kartı kullanıyor. Akrabamın ekran kartı oyunda 95 dereceyi rahat görmesine rağmen 2 yıldır bozulmadı. Diğer arkadaşınki de benzer sıcaklıkları görüyordu ve ekran kartı arızalandı. Kartı fırınlayarak 6 ay kullandı. Bir daha arıza yaptı, bir 6 ay daha kullandı. Fakat yüksek TDP'li kartlar bu konuda o kadar da iyi değil. 220W TDP'si olan GTX 770 birkaç saat 94 dereceyi görünce fişi çekmişti mesela. Sadece birkaç saat. Fakat 125W TDP'si olan HD 7850'ye azıcık OC bilgimle ekrandaki görüntü bozulana kadar OC yapmıştım ve kart sapasağlam çalışıyordu. Yani GPU'dan GPU'ya göre değişir.
Genel geçerlilik kuralım bu benim hocam. Yoksa, stabilize ise, çek maksimuma.

GT 710 kullanıyorum, 400 core clock + 400 memory clock bastım ve stabil. Performansı öyle bir arttı ki neredeyse GT 740 performansı alıyorum :D

Eskiden elimde GTX 680 DirectCU II TOP vardı, overclock yaptığım haliyle bile 70 derece çalışıyordu ve performansı 970 kadar oluyordu 🥲 Güzel zamanlardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı