Intel Coffee Lake mi yoksa AMD Ryzen mi ?

Bana katılıyor musunuz ?

• Evet

Oy: 19 61,3%
  • Hayır

Oy: 10 32,3%
  • Kısmen. Sebebi de yorumlarda.

Oy: 2 6,5%

• Oy verenlerin toplamı
    31

Intel kullanan biri olarak 4-5 ay önce AMD aldım. Aralarında pek performans farkı yok. Fakat keşke AMD almasaydım diyorum. AMD işlemciler ısındığı zaman çok ses çıkarıyor. Ama güzel bir işlemci fanı alarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
@171775 kardeş şimdi 2020'ye kadar soket değişmeyecek. AMD kullanan birisi soketi 2022-23 senesine kadar değiştirmeden kullandı diyelim sorun çıkar mı? Bu konu hakkında da bilgilerinizi bekliyorum.

Bu arada Z370 anakartlar ile B350 arasında fiyat farkı 80 falan. Çok abartıyorsunuz. Tekil çekirdek ve oyun performansında 8. nesil, çoklu çekirdek Render performansına AMD ezer. AM4 için AMD alanlara sesleniyorum. İleride DDR5 çıkınca DDR4'e devam edeceğinizi düşünmüyorum. Oyun sistemlerine Ryzen önermenin tek mantığı düşük bütçeli sistemler için. 4000 TL'den sonra 8. nesil düşünülmeli.

Neresi yanlış bilgi?

@171775 kardeş şimdi 2020'ye kadar soket değişmeyecek. AMD kullanan birisi soketi 2022-23 senesine kadar değiştirmeden kullandı diyelim sorun çıkar mı? Bu konu hakkında da bilgilerinizi bekliyorum.
Yoo ? Sorun çıkmaz.

Nereye yanlış bilgi ? Tamamen doğru. Moderator arkadaş acaba neden "Yanlış bilgi" dedi ?

Ryzen modellerine göre %10-15 arasında daha performanslı 1080P de

Bak @BERWAR ne demiş? Bunu AMD bile kabul ediyor kendi sitesinde. Burada sorun yok.
Eğer 1080p'de kullanılacaksa önerilerim: R3 1200 veya 1300x

Bence yanlış bilgilendirme burada. 1080p için, Ryzen değil, İntel önermeliydiniz, tek çekirdek performansından dolayı. Bu açık ve net. Ama 2K ve 4K için katılıyorum, çünkü işlemciye fazla yüklenmiyor. Onun için fazladan 2 çekirdek almak daha mantıklı ucuza.

Ben oyun olarak GTA 5, PUBG, H1Z1, CS:GO, LOL gibi oyunlar oynamak istiyorum. Çok yüksek AAA oyunlarını oynamıyorum. İntel i3 8100 ile Ryzen 3 1200 işlemcilerinin bu oyunlardaki performans değerlendirmeleri nasıldır? İ3 8100/Ryzen 3 1200 + GTX 1050Ti kombinasyonu yapan videoları izledim ancak hepsi birbirinden değişik FPS değerlerine sahip. Bir videoda ortalama 55-70 FPS alırken diğer videoda bu değer 45-60 FPS arası değişiyor. Oynayacağım oyunlarda iki işlemci arasındaki FPS değeri nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…