Intel Coffee Lake mi yoksa AMD Ryzen mi ?

Bana katılıyor musunuz ?

• Evet

Oy: 19 61,3%
  • Hayır

Oy: 10 32,3%
  • Kısmen. Sebebi de yorumlarda.

Oy: 2 6,5%

• Oy verenlerin toplamı
    31
Bir önerinin yanlış bilgilendirmesi nasıl olabilir anlamadım doğrusu. O kişi R3 1300X öneriyordur, başkası I3-8100. Yani öneri olması, o önerinin uygulanmasını zorunlu kılmaz. Hadi şöyle dese: "1080p'de bunları kullanmak zorundasınız", o zaman hak verirdim. Ancak burada bir öneri yapılmış. Hatta parantez içinde de "bütçe varsa 8100" denmiş.

Neyse, konuyu kirletip ceza yemeyelim.

Öneriler yanlış bilgilendirmeye tabi tutulmamalı. ''Daha performanslı'' denmiyor, sadece ''öneririm'' deniliyor. O zaman biz RX 560 önersek ve GTX 1050 1 FPS yüksek değer alsa biz de mi yanlış bilgilendirme alacağız? @Dr. Sheldon C.

Ben oyun olarak GTA 5, PUBG, H1Z1, CS:GO, LOL gibi oyunlar oynamak istiyorum. Çok yüksek AAA oyunlarını oynamıyorum. İntel i3 8100 ile Ryzen 3 1200 işlemcilerinin bu oyunlardaki performans değerlendirmeleri nasıldır? İ3 8100/Ryzen 3 1200 + GTX 1050Ti kombinasyonu yapan videoları izledim ancak hepsi birbirinden değişik FPS değerlerine sahip. Bir videoda ortalama 55-70 FPS alırken diğer videoda bu değer 45-60 FPS arası değişiyor. Oynayacağım oyunlarda iki işlemci arasındaki FPS değeri nedir?
Herkesin dediği gibi %10 15 fark var. O fark için biraz daha maliyet ve soket değişimi sıklığını göz önüne alarak seçiminizi yapabilirsiniz. Size kalmış.

not: 1080p.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öneriler yanlış bilgilendirmeye tabi tutulmamalı. ''Daha performanslı'' denmiyor, sadece ''öneririm'' deniliyor. O zaman biz RX 560 önersek ve GTX 1050 1 FPS yüksek değer alsa biz de mi yanlış bilgilendirme alacağız? @Dr. Sheldon C.

Ama o öneriye göre, adam Ryzen alıp ta FPS az geliyor derse ne olur. Bence önermeyi bırakmalıyız. Siz gerçek olanı söyleyin, seçimi alıcıya bırakın. Benim tek önerim bu.:)

Kısaca özetliyorum.

İntel'in oyun performansında Ryzen ile aralarında belli bir fark var. Ryzen'in Render performansında İntel ile aralarında belli bir fark var. İntel ile AMD anakartları arasında 100 TL fark var yaklaşık. Ben şahsen 100 TL'ye değeceğini düşünüyorum oyun için. AM4 2020'ye kadar devam edecek olayına sıcak bakmıyorum. DDR5'in eli kulağında. DDR5 çıkınca kimsenin dönüp DDR4'e bakacağını da düşünmüyorum. Fakat AMD, İntel'e göre daha uzun ömürlü olacaktır. 1080P üstü İntel almayı da doğru bulmuyorum. 1080P'de Ryzen almayı mantıklı bulmuyorum eğer oyun bilgisayarı ise.

Nazıma verilen ceza pek adil değil açıkçası, kesin bir ifade kullanmamış, önerilerim demiş. Yapılan öneri yanlış bilgilendirmeye girmiyor, ortada apaçık bir yanlış bilgilendirme yok.

Herkesin dediği gibi %10 15 fark var. O fark için biraz daha maliyet ve soket değişimi sıklığını göz önüne alarak seçiminizi yapabilirsiniz. Size kalmış.

not: 1080p.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama o öneriye göre, adam Ryzen alıp ta FPS az geliyor derse ne olur. Bence önermeyi bırakmalıyız. Siz gerçek olanı söyleyin, seçimi alıcıya bırakın. Benim tek önerim bu.:)

(Oyun hariç) Sırf 0,5 GHz için 350-400 TL daha fazla vermek istiyorsanız sözüm yok :) Oyunda Intel daha iyi zaten ona sözümüz de yok...

(Oyun hariç) Sırf 0,5 GHz için 350-400 TL daha fazla vermek istiyorsanız sözüm yok :) Oyunda Intel daha iyi zaten ona sözümüz de yok...

Bak sürekli genelleme yapılıyor, yapıyorsunuz. Ghz'in önemi olmadığını görüyoruz. Frekansı iyi diye bir şey de demedim. Şuraya gelelim, "oyunda intel iyi" bu da genelleme. Hangi oyunda. Diyoruz ki AMD bile kabul ediyor, %20'ye varan performans düşüklüğü var ama 1080p'de. 2K ve 4K'da fark kapanıyor. Buna göre seçimlerinizi yaparsınız veya, seçimi karşı tarafa bırakırsınız.

Efendim bence şu iyi diye bir şey yok. Kim işlemci uzmanı, veya ekran kartı uzmanı? Öyle iseniz buralarda sürünüyorsunuzdur zaten. Siz bildiğiniz kanıtlanmış şeyleri söylersiniz o adam tercih eder. Ben 1080p'de Ryzen öneriyorum demek yanlıştır. Fiyatı yüzünden Ryzen alın demek de yanlıştır. 1080p'de performans farkı çok olabiliyor. Adam belki parasını bastırıp en iyisi olsun diyecek 1080P oyun için. Bunları söylemelisiniz, o öneriye göre alır da size arkanızdan söver sayarsa çok mu hoşumuza gidecek.

Genel olarak 1080P de DX 11 de Intel daha avantajlı, DX 12 oyunları çoklu çekirdek kullandığı için iki firma arasındaki fark çok az. Şöyle bir şey de var her DX 12 oyunu optimizasyon olarak iyi değil ve DX 12 olmasına rağmen çoklu çekirdeği kullanamıyor, buna bir benzer bir şey de DX 11 destekli oyunlarda da var. Tabii yapı olarak DX 11 çoklu çekirdek avantajından yararlanan bir API değil ama bazı optimizasyon olarak iyi olan oyunlar çoklu çekirdeği de iyi kullanıyor, bu durumu da göz önünde bulundurmak gerek.

Genel olarak 1080P de DX 11 de Intel daha avantajlı, DX 12 oyunları çoklu çekirdek kullandığı için iki firma arasındaki fark çok az. Şöyle bir şey de var her DX 12 oyunu optimizasyon olarak iyi değil ve DX 12 olmasına rağmen çoklu çekirdeği kullanamıyor, buna bir benzer bir şey de DX 11 destekli oyunlarda da var. Tabii yapı olarak DX 11 çoklu çekirdek avantajından yararlanan bir API değil ama bazı optimizasyon olarak iyi olan oyunlar çoklu çekirdeği de iyi kullanıyor, bu durumu da göz önünde bulundurmak gerek.

Evet bazı testlerde DX12, oyunlarda daha az FPS veriyordu, o da tam oturmadı.

DX 12 tam tekmil otursa, FX serisi de iyi performans verir mi acaba?

Siz bildiğiniz kanıtlanmış şeyleri söylersiniz o adam tercih eder.
Zaten bizim görevimiz (En azından benim) kanıtlanmış şeyleri söylemek. Önermek değil. Yani bir arkadaş, bir sistem önerisi istediğinde ona en mantıklı tercihi sunmak en doğrusu olacaktır. Buna her şey giriyor. Fiyat, kalite, destek. Yani ben "Bunu almak zorundasın !" demiyorum ki.

DX 12 tam tekmil otursa, FX serisi de iyi performans verir mi acaba?
Sanmam. Destek gelirse FPS artar tabii ki ama 32nm gerçekten çok eski. Bence olmaz. Yani kesin bir şey söylemek pek güç değil, istediği kadar destek gelirse gelsin FPS artsa da şimdiki 14nm işlemcilerle yarışamazlar.
Frekansı iyi diye bir şey de demedim.
"Dediniz.," demedim ki :) Sırf 0,5 GHz için 500 TL verilmez dedim. Sonuçta mantıklı olan en doğru fiyata daha iyisini almak.
Bak sürekli genelleme yapılıyor, yapıyorsunuz.
Doğru. Çünkü burası sistem önerisi başlığı altında değil. Ha sistem toplayacak olan adam buraya gelir, bunu görür ve yanlış bilgi edinirse o benim hatam. Ben genellikle bu "Oyun performansı" konusunda hep genelleme yaparım. Bu benim hatam.

Efendim bence şu iyi diye bir şey yok.
Var. Testler kanıtı. Genelleme yaptığım konusunda haklısın fakat bu konuda değil. İki işlemci firmasının da eksiği ve artısı var. Bunlar kanıtlanabilir şeyler. Yani şu, şu konuda iyi, şu, şu konuda iyi diye bir şey var.

Yani kısaca adam bir öneride AMD işlemci önerebilir. Fakat "AMD her türlü daha iyi" ya da "Intel her türlü daha iyi" deyip, ek açıklama yapmazsa ona ben de hak vermem.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı