Intel Core i7 9700K vs AMD Ryzen 7 3700X

İ7 9700K vs AMD Ryzen 7 3700X

• AMD Ryzen 7 3700X

• İ7 9700K

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
9700K da ısınır en az 240 MM sıvı soğutma şart o işlemci için. Bütçe müsaitse 9700K dediğim gibi %20'ye yakın daha fazla oyun performansı sunabilir iyi bir soğutma ve OC ile.

Amaç sadece oyun ise ve ekran kartınız 2080 ve üzeri değilse 9600K tavsiye ederim. Hem oyunlarda 3700X'i geçiyor hem de 9700K'dan çok daha ucuz.

OC sonrası oyunlarda hepsi aynı. Amaç oyun ise fazla para vermenize gerek yok. Ekran kartına yatırın parayı.
9600K ile 1440P'de 2080 TI da kullanılır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Şimdi tekrar diyorum. Almam gereken render var işlemci benim için önemli.
Alacağım sistem Unlost ECO ve sonradan bu işlemciyi takacağım.
Amaç sadece oyun oynamak değil bu bilgisayarla alınacak renderlar var.
Bu yüzden işlemciyi üstte tutuyorum.
Sadece bazı arkadaşlarım yayıncılık açısından Ryzen 7 3700X in daha iyi olduğunu ve i7-9700K dan daha iyi olduğunu ve render da geçtiğini söylemişti.
Bu konu sadece nasıl 9700K daha güçlü ise 9.nesil anakartlı bir sistem alırım diye düşünmüştüm ve sonradan i7-9700K takacaktım.
Son kez soruyorum.
Hem yayıncılık açısından hem oyun açısından hangisi daha çok işimi görür?

Şimdi tekrar diyorum. Almam gereken render var işlemci benim için önemli.
Alacağım sistem Unlost ECO ve sonradan bu işlemciyi takacağım.
Amaç sadece oyun oynamak değil bu bilgisayarla alınacak renderlar var.
Bu yüzden işlemciyi üstte tutuyorum.
Sadece bazı arkadaşlarım yayıncılık açısından Ryzen 7 3700X in daha iyi olduğunu ve i7-9700K dan daha iyi olduğunu ve render da geçtiğini söylemişti.
Bu konu sadece nasıl 9700K daha güçlü ise 9.nesil anakartlı bir sistem alırım diye düşünmüştüm ve sonradan i7-9700K takacaktım.
Son kez soruyorum.
Hem yayıncılık açısından hem oyun açısından hangisi daha çok işimi görür?
C836B80F-FB59-43AE-B47C-E35A4F12B521.jpeg

9700K da ısınır en az 240 MM sıvı soğutma şart o işlemci için. Bütçe müsaitse 9700K dediğim gibi %20'ye yakın daha fazla oyun performansı sunabilir iyi bir soğutma ve OC ile.

Amaç sadece oyun ise ve ekran kartınız 2080 ve üzeri değilse 9600K tavsiye ederim. Hem oyunlarda 3700X'i geçiyor hem de 9700K'dan çok daha ucuz.

OC sonrası oyunlarda hepsi aynı. Amaç oyun ise fazla para vermenize gerek yok. Ekran kartına yatırın parayı.
9600K ile 1440P'de 2080 TI da kullanılır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütçe bu arada sıvı soğutma için biraz düşük.
Bu yüzden hava soğutma takarım.
Bütçem bir işlemci için 3250 lira civarı.
Şimdi cevap verin.

3700X daha iyidir. Sadece oyun perfonmasında intel daha iyi. Onun dışında diğer özellikleri I9 9900K’ya bile kafa tutuyor.

Bütçe bu arada sıvı soğutma için biraz düşük.
Bu yüzden hava soğutma takarım.
Bütçem bir işlemci için 3250 lira civarı.
Şimdi cevap verin.
9600K+ 1000 Tl civarında anakart Gigabyte Z390 UD olabilir. + 240 MM sıvı soğutma tavsiye ederim. (120 de iş görür)
Bu bütçede en iyi sistem bana göre.

9600K+ 1000 Tl civarında anakart Gigabyte Z390 UD olabilir. + 240 MM sıvı soğutma tavsiye ederim. (120 de iş görür)
Bu bütçede en iyi sistem bana göre.
Fakat tek bi sorun var.
İntelin resmen çorap gibi değiştirdiği soket yapısı.
Şu an bir B450 anakart tüm AMD Ryzen işlemciler için uyumlu.
Zaten amacım AMD alıp ucuza kaçıp güzelce video çekebilmek.

Fakat tek bi sorun var.
İntelin resmen çorap gibi değiştirdiği soket yapısı.
Şu an bir B450 anakart tüm AMD Ryzen işlemciler için uyumlu.
Zaten amacım AMD alıp ucuza kaçıp güzelce video çekebilmek.
Uyumlu olması önemli değil, önemli olan o B450 anakart da 3.nesil işlemciden tam performans alabiliyormusun? AMD X570 socket boşa çıkartmadı her halde.

Sende aç bir kere bu forum da en çok hangi konular açılıyor diye bir bak bakalım. AMD Ryzen ısınıyor, AMD Ryzen kasma, AMD Ryzen oyunlar da takılma... Daha sayıyım mı?
Aynısı İntel için de geçerli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı