Intel Core i7 9700K vs AMD Ryzen 7 3700X

İ7 9700K vs AMD Ryzen 7 3700X

• AMD Ryzen 7 3700X

• İ7 9700K

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İ7 9700K demek isterdim. Çünkü bunca zamandır İntel'in ezici bir üstünlüğü vardı. Son çıkan Ryzen işlemcilerin buna bir son verdiğini düşünüyorum. Oyunlar açısından 100 FPS'in altında 3-5 FPS; 100 FPS'nin üzerindeyse ortalama 7-8 FPS İntel daha önde olsa bile hem fiyatıyla hem de X570 Anakart ile kullanılacak olan Ryzen 7 3700x geleceğe yatırım açısından ve stok fanı ile soğutmasıyla kullanılabilmesi açısından da daha iyi olacaktır. ( Bir oyunda aynı şartları barındırmak koşuluyla İntel 63 FPS verirken AMD'nin işlemcisinin 60 FPS vermesini hissedemezsin. Aynı şekilde İntel'de 156 FPS alırken AMD ile 148 FPS vermesi arasındaki farkı da hissedemezsin. ) Bahsettiğim rakamlar izlediğim onlarca karşılaştırma videosunun özeti niteliğinde bahsettim. Bazı oyunlar istisna olmak kaydıyla 3-5 FPS İntel önde. Ancak bu daha iyi olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor. Gerçekten 3-5 FPS yüzünden i7 9700K işlemcisini tercih etmezdim.

Yakın zamanda ben de bir sistem toplayacağım ve bu kesinlikle Ryzen bir sistem olacaktır.

Yani şunu gereksiz yere kavgaya çevirip firmalara veya birbirinize saldırmanıza gerek yok. İkisi de en temelde kendi çıkarlarını düşünüyorlar nasıl olsa. Onlar için muhtemelen sıradan bir müşteriden farksızsınız. Fiyatına göre en uygun işlemciyi alın gitsin işte.

Cevaplarınız için sağolun. AMD almaya karar verdim.
3-5 FPS farkı için zaten Intel almam.
Fakat render olayında kimin daha önde olduğunu bilmiyorum.
Bu yüzden böyle bir konu açma ihtiyacım gerekti.
Cevaplarınız için tekrar sağolun.

Sende aç bir kere bu forum da en çok hangi konular açılıyor diye bir bak bakalım. AMD Ryzen ısınıyor, AMD Ryzen kasma, AMD Ryzen oyunlar da takılma... Daha sayıyım mı?

9700K +OC ile %20 fark atılır 3700X'e (oyunlarda) Forumda herkes AMD'ci ama hiçbir zaman Intel'deki stabiliteyi ve oyun performansını AMD'de bulamazsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı