Intel HD4000 Ekran kartımın VRAM'ını nasıl arttırabilirim?

suloxdtr

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır VRAM Problemiyle karşılaşıyorum.
Çift Ekran Kartım var Intel HD 4000 ve GeForce 630M. Sadece 64MB'da kalıyor. Heryerden araştırdım yok işte regeditten DedicatedSegmentSize adında bir anahtar oluştur VRAM'ını oraya yaz. Diğeri ise BIOS'tan yükseltmeyi dene. BIOS'umda çok az sayıda işlem yapma şansım bulunuyor. Intel HD4000 Ekran kartımın VRAM'ını nasıl arttırabilirim? Yardım ederseniz sevinirim :)
Sistemim:

1586447169892.png

1586447183929.png

1586447192721.png

1586447198558.png

Teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bitmedimi artık şu VRAM yükseltme olayı ya yükseltsen de hiçbir şey olmuyacak FPS artışı gibi sen NVIDIA ekran kartıyla aç oyunlarını.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bitmedimi artık şu VRAM yükseltme olayı ya yükseltsen de hiçbir şey olmuyacak FPS artışı gibi sen NVIDIA ekran kartıyla aç oyunlarını.

Bitmez. Biz arkadaşlara güzelce isterse 10 GB VRAM versin, HD 4000'den de GT 630M'den de bir cacık olmayacağını anlatacağız...

Başlayalım:
  • Çoğu oyun zaten harici ekran kartını otomatik seçer.
  • HD 4000 için ayrılan belleği çoğu durumda işletim sistemi kontrol eder. Miktarı da DxDiag altından görebilirsiniz.
  • Güncel bir Windows 10 kullanırsanız harici GPU zaten sorunsuz bir şekilde oyunlarda devreye girer. Girmediği durumlar için de rehberimiz mevcut.
  • Çoğu bilgisayarın BIOS'unda iGPU bellek miktarı için ayar yoktur.
  • iGPU'ya siz elle bellek atasanız bile bunun pek faydası olmaz zira HD4000'in veri işeleme kapasitesi sınırlıdır.
Özetle:
  • Güncel Windows 10 kurun.
  • Güncel Intel + NVIDIA sürücüsü kurun.

Bitmez. Biz arkadaşlara güzelce isterse 10 GB VRAM versin, HD 4000'den de GT 630M'den de bir cacık olmayacağını anlatacağız...

Başlayalım:
  • Çoğu oyun zaten harici ekran kartını otomatik seçer.
  • HD 4000 için ayrılan belleği çoğu durumda işletim sistemi kontrol eder. Miktarı da DxDiag altından görebilirsiniz.
  • Güncel bir Windows 10 kullanırsanız harici GPU zaten sorunsuz bir şekilde oyunlarda devreye girer. Girmediği durumlar için de rehberimiz mevcut.
  • Çoğu bilgisayarın BIOS'unda iGPU bellek miktarı için ayar yoktur.
  • iGPU'ya siz elle bellek atasanız bile bunun pek faydası olmaz zira HD4000'in veri işeleme kapasitesi sınırlıdır.
Özetle:
  • Güncel Windows 10 kurun.
  • Güncel Intel + NVIDIA sürücüsü kurun.
Teşekkürler. Hemen hızlıca Windows 10'a geçiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı