Intel i7-2670QM Isınma Sorunu

iccarusartz

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte H610M-H DDR4
İşlemci: Intel i5-13600K
Ekran Kartı: Asus Turbo RTX 2080Ti 11GB
Ram: G.Skill RipjawsV 2x16GB 3200MHz
Soğutucu: DeepCool AK400-WH
Depolama: WD Blue SN570 500GB M.2 SSD
Depolama 2: Seagate Barracuda 1TB 7200RPM HDD
Depolama 3: Seagate Barracuda 2TB 7200RPM HDD
Güç Kaynağı: Corsair RM850X 80+ Gold 850W Beyaz Full Modüler
Kasa: Rampage Hacker Beyaz
Meslek
3D Designer
Merhabalar. Packard Bell TSX66HR model laptop'umda Intel i7-2670QM işlemcim Intel Processor Diagnostic Tool'da minimum 82 derece, max 96 dereceyi gördü. Evet laptop'umun ısınma sorunu kronik bir şekilde. Ama bu kadar ısınma bence "kronik" kavramının da üstünde diye düşünüyorum. Ayrıca işlemci ile birlikte aynı şekilde GT540M ekran kartım da ısınıyor ve kendini sınırlayıp FPS düşmesine neden oluyor. Counter Strike 1.6 yı bile açtıktan 5 dakika sonra sınırlama yüzünden 30FPS ve daha düşük FPS'te oynuyorum ve düzeltemiyorum. Gerçekten sinir bozucu. Önerilerinizi bekliyorum.
85 derece boşta.jpg

Maalesef laptoplarda fazla bir çözüm yok.Termal macunları yenilemek , fanlardaki tozları vs. temizlemek.En düzgün çözümde iyi bir soğutucu almak.
Hiçbiri işe yaramadı.

Hwmonitörden bakın birde değerlere.ryzen 5 2600 için 95 derece gösteriyordu speccy, halbuki 35 derecedeydi.Ayrıca undervolt yapmayı deneyebilirsiniz uygunsa metal macun[(?)(ismini unuttum :D)]Sürebilirsiniz.

Hwmonitörden bakın birde değerlere.ryzen 5 2600 için 95 derece gösteriyordu speccy, halbuki 35 derecedeydi.
Baktım değerler doğru. Zaten elimi koyduğumda da hissedebiliyordum o ısıyı.
Hwmonitörden bakın birde değerlere.ryzen 5 2600 için 95 derece gösteriyordu speccy, halbuki 35 derecedeydi.Ayrıca undervolt yapmayı deneyebilirsiniz uygunsa metal macun[(?)(ismini unuttum :D)]Sürebilirsiniz.
Undervolt yapmam tasarım işlerinde yavaşlamaya sebep olur mu ? Cinema 4D, After Effects, Photoshop vs

Dosya Ekleri

• hw.jpg
    hw.jpg
    77,3 KB · Görüntüleme: 67
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı