Intel i7 6700K GTX 980 Ti 2-SLI Oyun Performansı

Merhabalar. Ekteki oyunlar 1920x1080 olarak değil, monitörün doğal çözünürlüğü olan 2560x1440 çözünürlükte ve olabilecek en yüksek ayarlarda test edilmiştir. Eğer ki 2560x1440 yerine 1920x1080 olarak test edilseydi 20 veya 30 FPS daha da artış olmaktadır.
Test edilen oyunlar şunlar;
GTA 5
Battlefield Hardline
Star Wars Battlefront (2016)
Far Cry 4
Need For Speed (2016)

Skylake ve 2 tane de GTX 980 Ti ile elde edilen performansı ben çok beğeniyorum, siz de bir inceleyin. :) Siz de kendiniz araştırıp görebilirsiniz ki bu sisteme 5960X almak tamamen gereksiz, oyunlarda elde edilen FPS değerleri bakımından.

Benim bir arkadaşımda da bu sistemin neredeyse aynısı var, işlemci olarak da 5960X kullanıyor. Ben zaten Skylake sistem almadan önce onun aldığı performansı da gördüm ve sonra gittim zaten Skylake sistem aldım. İki sene önce çıkan bir işlemciye (5960X'e yani) para bile vermem. Fakat 5960X'in yeni versiyonu geldiğinde kendi anakartımı ve işlemcimi başka bilgisayarda kullanıp, yeni çıkacak olan yeni ve güncel versiyonunu hemen alacağım. :)
Ayrıca şöyle de bir şey var; yeni çıkan GTX 1080 ile bendeki ekran kartları arasında %30 performans farkı olursa, 2 tane de yeni çıkan GTX 1080'den alacağım, sorun değil. :)

Test Sistemim;
  • Intel i7 6700K
  • 2 tane MSI GTX 980 Ti
  • Asus PG279Q (2560x1440, G-SYNC, 165 Hz, IPS Ekran)
  • Windows 10 (64 Bit)
IMG_9275.JPG

IMG_9283.JPG

IMG_9281.JPG

IMG_9288.JPG

IMG_9285.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistem bana bir yerden tanıdık geldi. Rica etsem kasanın sistemin geri kalanını yazar mısınız?
İmza kısmında sistem bileşenlerinin bazılarını inceleyebilirsin.

İyi hoş güzel iyi günlerde kullan da bu testin kime faydası oldu ki şimdi?Çok yüksek bütçeli bir sistem bu herkes alamaz bu bir gerçek...Ne işle meşgulsunuz acaba yani bu paranın kaynağı nerden geliyor ben çok merak ettim mesela.
Kendi işimi yapıyorum. Bu sistemi almak için 2 ay boyunca para biriktirdim ve sonra gidip Vatan Bilgisayar'dan 25.000 TL nakit olarak satın aldım. (tek seferde nakit ödeme almıyorlar miktar yüksek diye, belli bir nakit ödeme limiti var onlarda o yüzden bir iki gün içinde sana ayrı ayrı nakit fatura kesebiliyorlar.) Konuyla alakası yok, sorduğun için söyledim. İyi forumlar. :)

Selamlar,
GTA5, Bf4, Far Cry 4, Tomb Rider (2015) listede göremediğim bir oyun daha vardı aklıma gelirse eklerim. Bu oyunların 1440p testini yapabilirseniz sevinirim, YouTube'da bulunan videoların ingilizce olması sebebiyle konuşmalardan anlamıyorum pek.
Ayrıca, şu an SLI 980 Ti ile sanırım test yapacaksınız, ne zaman 1080 SLI'ye geçmeyi düşünüyorsunuz? Eğer böyle bir niyetiniz varsa Phoenix Performans adında yerli bir firma var sistemleri gayet muazzam. Omega Serisi | Phoenix Performans ve Oyun Bilgisayarları fiyatı da sizin sisteminize göre daha ucuz, ayrıca 1080 barındırıyor içinde iki adet, bence almanızı öneririm toplama ile uğraşmak istemiyorsanız.
Testleri videolar ile beklemedeyim, benzer sistem toplayacağım yardımcı olacak bana çok.
Teşekkürler, sevgiler.
Oyun testlerini ''tek ekran kartı'' ile mi yoksa ''2-SLI'' olarak mı istediğinizi de söylemeniz gerek.
(Ben Vatan Bilgisayar'dan satın alıyorum tüm ürünleri, evet daha pahalı ama tercih meselesi.) :)

+ Tek bir GTX 980 Ti ile Watch Dogs - Need For Speed (2016) performansını görebilir miyiz?
Tabi ki, buraya senin istediğin incelemeyi ve daha fazlasını da yükleyeceğim. Bir hafta içinde yeni bir eve taşınacağım, o yüzden şu sıralar çok işim var fakat, taşınır taşınmaz yeni yüklemeler yapacağım. Teşekkürler. :)

Ben daha çok Super Mario testini bekliyorum, yakın zamanda gelirse iyi olur(y)
O oyunu kutulu olarak bulamadığım için alamadım. Diğer tüm oyunlar kutulu olarak alındı koleksiyon amaçlı. :)

Aslında GTA Vice City performansını merak ediyorum. Bir test yapabilir misiniz?
Tabi ki, değişik bir seçim yaptın tebrikler. :) Bu bir hafta boyunca yeni eve taşınma süreci ile ilgili işim var, sonrasında istenilen bütün testleri buraya yükleyeceğim. Çözünürlüğü söylememişsin fakat onu da söylersen? (1440P mi yoksa 1080P mi?)

"Tom Clancy's Rainbow Six Siege" tek ve çift ekran kartı ile hangi çözünürlükte test ettiğinizi de söylerseniz sevinirim.
Tabi ki. Özellikle istediğiniz bir çözünürlük veya ''tek ekran kartı'' olsun ''2-SLI'' olsun gibi bir tercihiniz var mı?

İyi hoş güzel iyi günlerde kullan da bu testin kime faydası oldu ki şimdi?Çok yüksek bütçeli bir sistem bu herkes alamaz bu bir gerçek...Ne işle meşgulsunuz acaba yani bu paranın kaynağı nerden geliyor ben çok merak ettim mesela.
Türkiye'de çok değişik yaşlarda ve çok değişik gelir tipinde bilgisayar teknolojisiyle ilgilenen insan var, yani her sistemin bir alıcısı vardır, bazı insan 50.000 TL'ye sistem alır. (bizzat üniversiteden bir arkadaşımdan biliyorum.) Bazısı 5.000 TL'ye, yani çok değişik çeşit insan var gelir tipi bakımından ve illaki böyle bir sistemi de merak eden birileri vardı diye düşünüyorum. Ben de sistemi satın almadan önce baya bir parçaları tek tek araştırdım, hep ''en son çıkan ve en yeni çıkan'' ürünler olsun diye fiyatına bile bakmadan tek tek seçtim ve satın aldım mesela. Teknolojik ürünleri seviyorsan satın alıyorsun, böyle. :)

Selamlar,
Aslında dediğiniz gibi zevk ve bütçe meselesi, mesela benim ayırabileceğim en fazla bütçe 10.000₺, ki bende birikim dönemindeyim, biraz da dolar kurunun düşmesini bekliyorum. Malum sizde yeni çıkan teknolojiye odaklandığınız için alacağım sistemi sanki buradan test ediyormuşum gibi olacak benim için sizin incelemelerinizle.
Ben de şirkette gün yoğunluğunu stresini atmak için sizin sisteminze yakın bi sistem alıcam, tabii bu kadar pahalı olmayacak. Maksat akşam 1-2 saat kafa dağıtmak, iş hayatında türlü türlü insan var ticaretle uğraşanlar bilir.
Ben bu yüzden önceki mesajımda belirttiğim oyunları sadece tek bir tane GTX 980 Ti ile test yapmanızı istiyorum, tabi yapıp yapmamak tamamen sizin keyfinize kalmış. :)
Ama 980 Ti'den çok Gtx 1080'in performansını merak ediyorum, çünkü Gtx 1080 tabanlı bir sistem toplayacağım, sizde zaten alacağınızı söylemiştiniz hemen iki tane, incelemelerinizi beklemedeyim. Saygılar, sevgiler.
(Testler 1440p olsa daha iyi olur herhalde 1080p'de o kartların gücünü test etmeye gerek yok diye düşünüyorum + Tek ekran kart ile olması benim için daha iyi olur hocam..)

Selamlar,
Aslında dediğiniz gibi zevk ve bütçe meselesi, mesela benim ayırabileceğim en fazla bütçe 10.000₺, ki bende birikim dönemindeyim, biraz da dolar kurunun düşmesini bekliyorum. Malum sizde yeni çıkan teknolojiye odaklandığınız için alacağım sistemi sanki buradan test ediyormuşum gibi olacak benim için sizin incelemelerinizle.
Ben de şirkette gün yoğunluğunu stresini atmak için sizin sisteminze yakın bi sistem alıcam, tabii bu kadar pahalı olmayacak. Maksat akşam 1-2 saat kafa dağıtmak, iş hayatında türlü türlü insan var ticaretle uğraşanlar bilir.
Ben bu yüzden önceki mesajımda belirttiğim oyunları sadece tek bir tane GTX 980 Ti ile test yapmanızı istiyorum, tabi yapıp yapmamak tamamen sizin keyfinize kalmış. :)
Ama 980 Ti'den çok Gtx 1080'in performansını merak ediyorum, çünkü Gtx 1080 tabanlı bir sistem toplayacağım, sizde zaten alacağınızı söylemiştiniz hemen iki tane, incelemelerinizi beklemedeyim. Saygılar, sevgiler.
(Testler 1440p olsa daha iyi olur herhalde 1080p'de o kartların gücünü test etmeye gerek yok diye düşünüyorum + Tek ekran kart ile olması benim için daha iyi olur hocam..)
Evet oyun oynamanın gerçekten insanı rahatlatan bir etkisi var bence de. Özellikle de çalışan insanlar için güzel bir alternatif. 1440P ve ''tek ekran kartı ile'' istediğin incelemeleri yükleyeceğim. Benim istediğim herhangi bir GTX 1080 satın almak değil, piyasada bir sürü GTX 1080 olacak yakın zamanda, benim satın almak istediğim; şu an kullandığım ve çok memnun olduğum ''MSI Lightning OC Edition serisi'' olan GTX 1080'den almak, ve stoklara geldiğinde de onu alacağım.
(İstediğin tüm incelemeleri buraya yüklemem bir hafta sonra olacak, çünkü bu hafta boyunca yeni evime taşınacağım için alışveriş yapmam gerekiyor.)
İyi forumlar. :)

Evet oyun oynamanın gerçekten insanı rahatlatan bir etkisi var bence de. Özellikle de çalışan insanlar için güzel bir alternatif. 1440P ve ''tek ekran kartı ile'' istediğin incelemeleri yükleyeceğim. Benim istediğim herhangi bir GTX 1080 satın almak değil, piyasada bir sürü GTX 1080 olacak yakın zamanda, benim satın almak istediğim; şu an kullandığım ve çok memnun olduğum ''MSI Lightning OC Edition serisi'' olan GTX 1080'den almak, ve stoklara geldiğinde de onu alacağım.
(İstediğin tüm incelemeleri buraya yüklemem bir hafta sonra olacak, çünkü bu hafta boyunca yeni evime taşınacağım için alışveriş yapmam gerekiyor.)
İyi forumlar. :)

Hiç sıkıntı değil, sizi gayet iyi anlayabiliyorum, Taşınma olarak (ev, ofis) ne olursa olsun zor bir iş. Buna rağmen isteğimi geri çevirmemeniz için ben teşekkürlerimi sunuyorum, yeni eviniz hayırlı olsun güle güle oturun diyelim. Bende incelemeleri beklemedeyim.. Sevgiler.. :)

Merhabalar,
Bugün yine koleksiyon amaçlı, kutulu olarak satın aldığım bazı (yeni ve eski) oyunlar oldu, listeyi güncelledim. Bu oyunlardan da inceleme isteyebilirsiniz. İyi forumlar. :)

Plants vs Zombies ''Garden Warfare 2'' (2016) (Yeni.)
Wolfenstein ''The Old Blood'' (2015) (Yeni.)
Project Cars (2015) (Yeni.)
Murdered Soul Suspect (2014) (Yeni.)
Mafia 2 (Yeni.)
Mirror's Edge (Yeni.)
Crysis 2 (Yeni.)
Crysis 3 (Yeni.)
F1 2015 (Yeni.)
Need For Speed The Run (Yeni.)

GTA 5
GTA 4
GTA Liberty City
GTA San Andreas
GTA Vice City
GTA 3
Need For Speed (2016)
Hitman ''Full Experience'' (2016)
The Witcher 3
Star Wars Battlefront
Division ''Gold Edition''
Dying Light
Far Cry Primal
Far Cry 4
Far Cry 3
Watch Dogs
Tomb Rider (2015)
Tomb Rider (2013)
Dead Rising 3
Battlefield Hardline
Battlefield 4
Battlefield 3
Tom Clancy's Rainbow Six Siege
Sims 4
Moto GP 2015
Borderlands 2 Pre-Sequel
Sleeping Dogs
Assassin's Creed Syndicate
Assassin's Creed Unity
Assassin's Creed Revelations
Assassin's Creed 3
Assassin's Creed 2
Assassin's Creed 1
Dishonored
Darkness 2
Splinter Cell Black List
Splinter Cell Conviction
Metro 2033 Redux
Metro 2033 Last Light Redux
L.A Noire ''Complete Edition''

Merhabalar,
Bugün yine koleksiyon amaçlı, kutulu olarak satın aldığım bazı (yeni ve eski) oyunlar oldu, listeyi güncelledim. Bu oyunlardan da inceleme isteyebilirsiniz. İyi forumlar. :)

Plants vs Zombies ''Garden Warfare 2'' (2016) (Yeni.)
Wolfenstein ''The Old Blood'' (2015) (Yeni.)
Project Cars (2015) (Yeni.)
Murdered Soul Suspect (2014) (Yeni.)
Mafia 2 (Yeni.)
Mirror's Edge (Yeni.)
Crysis 2 (Yeni.)
Crysis 3 (Yeni.)
F1 2015 (Yeni.)
Need For Speed The Run (Yeni.)

GTA 5
GTA 4
GTA Liberty City
GTA San Andreas
GTA Vice City
GTA 3
Need For Speed (2016)
Hitman ''Full Experience'' (2016)
The Witcher 3
Star Wars Battlefront
Division ''Gold Edition''
Dying Light
Far Cry Primal
Far Cry 4
Far Cry 3
Watch Dogs
Tomb Rider (2015)
Tomb Rider (2013)
Dead Rising 3
Battlefield Hardline
Battlefield 4
Battlefield 3
Tom Clancy's Rainbow Six Siege
Sims 4
Moto GP 2015
Borderlands 2 Pre-Sequel
Sleeping Dogs
Assassin's Creed Syndicate
Assassin's Creed Unity
Assassin's Creed Revelations
Assassin's Creed 3
Assassin's Creed 2
Assassin's Creed 1
Dishonored
Darkness 2
Splinter Cell Black List
Splinter Cell Conviction
Metro 2033 Redux
Metro 2033 Last Light Redux
L.A Noire ''Complete Edition''
Far cry primal testi yapabilirmisiniz rica etsem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı