Intel neden hep pahalı ve iyi olan oldu?

Intel yüksek bütçede çok iyi falan değil. Ryzen 3950X hala rakipsiz. 10.nesil bile yetişemiyor. 3990X de aynı şekilde rakipsiz.

Intel 14nm ile AMD'nin 7nm'sine kafa tutamıyor. Güç tüketimi olarak, sıcaklık olarak ve performans olarak AMD yok ediyor Intel'i.

Intel 3-5 FPS iyi diye gelip buraya Intel üst bütçede çok iyi diyemezsin. i9 alan, Xeon alan adamın 3-5 FPS umrunda olur mu sence?

Oyun performansı ve OC potansiyeli noktasında üst seviyede 3950/3990X de olsa maalesef bu noktada Intel'e göre başarısız, ancak aşırı yüksek seviye bütçe bandı içerisinde yer alan bu işlemcilerin multitasking bazında workstation alanındaki saf işlemsel kas gücü üstünlüğü elbette ki AMD tarafında ki bu noktadaki gerçek yadsınamaz elbette. 14 nm mimarisi konusunda dediğiniz gibi Intel bazı kritik yapılandırmaları doğru düzgün ayarlayamadı, bu doğru ancak bu noktadaki dezavantajı performans kulvarına dönmesine engel olmadı, 10600K'lar 3600X'yi içinden delip geçiyor şu an. Ayrıca F & P konusuna da pek girmek istemiyorum açıkçası, teknolojiyi satan ile alan ülkeler arasındaki ekonomik düzey farklılıkları nedeniyle bu iki markanın karşılaştırmasını yapmak çok yapıcı gelmiyor.

@Jonathan North OC potansiyeli konusunda haklısınız. 10600K 3600X'e göre önde ancak arada o kadar büyük bir fark yok. Ayrıca AMD'nin XT serisi işlemcileri, ve Zen 3 işlemcileri çıkmak üzere. İntel'de seneye 11. jenerasyon işlemcileri çıkaracak gibi. Ancak 11. jenerasyon çıkına kadar AMD Intel'e Zen 3 ile fark atacak gibi görünüyor.

@Jonathan North OC potansiyeli konusunda haklısınız. 10600K 3600X'e göre önde ancak arada o kadar büyük bir fark yok. Ayrıca AMD'nin XT serisi işlemcileri, ve Zen 3 işlemcileri çıkmak üzere. İntel'de seneye 11. jenerasyon işlemcileri çıkaracak gibi. Ancak 11. jenerasyon çıkına kadar AMD Intel'e Zen 3 ile fark atacak gibi görünüyor.

Sonuç olarak daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor, OC ile aralarındaki fark; 'o kadar büyük bir fark yok'tan daha fazla oluyor, emin olun 😉. XT serilerini ben de heyecanla bekliyorum, OC noktasında beklenti büyük, bakalım bu noktada AMD başarısını ortaya koyabilirse; tercih etmemek için çok fazla bir neden kalmayacak açıkçası 🙂.

Sonuç olarak daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor, OC ile aralarındaki fark 'o kadar büyük bir fark yok'tan daha fazla oluyor, emin olun 😉. XT serilerini ben de heyecanla bekliyorum, OC noktasında beklenti büyük, bakalım bu noktada AMD başarısını ortaya koyabilirse; tercih etmemek için çok fazla bir neden kalmayacak açıkçası 🙂.
XT serisi OC performansında çok iyi olursa dediğiniz gibi AMD her bütçede tavsiye edilmeli, kullanılmalıdır. AMD'nin başarabileceğini düşünüyorum.

OC potansiyelinden bana ne, işlemcisini alan Mahmut Abiye ne? Türkiye'de OC'yi hayatında duymamış tonla insan var. Aynı şekilde tek çekirdek performansı olarak da Intel'in ensesine yapışmış durumda AMD.

Ayrıca 10.nesil Intel'in rakibi 3000 serisi değil, 4000 serisi olacak. 10600K'yla aralarında abartılacak kadar fark olmasa da 10600K'nın 3600X'den daha iyi olması normal.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı