Intel® Wi-Fi 6 AX201 160MHz Kod 10 ve 43 Hataları

kerem_34

Kilopat

1662799372122.png

Merhaba. Intel® Wi-Fi 6 AX201 160MHz kartım sürekli bu hatayı veriyor. Bu sebepten servise de yolladım ama sürücü ile alakalı denip geri yollandı. 1-2 aydır bu sorunlar karşılaşmıyordum ama son 1 haftadır tekrar başladı ve bir anda internetim kesiliyor. (Sürücülerim güncel.)

Bunun tam sebebi nedir? Nasıl çözülür?

Bugün ASUS'u arayacağım belki teknik destekten yardımcı olurlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wi-Fi 6 AX201'da ağlar gözükmüyor

Bu konuda bir konu açılmıştı. Orada servise göndermiş arkadaş sorun yazılımsal denilmiş ve sorun çözülmüş.
Ben bu sorundan dolayı gönderdim daha önce zaten. Aynı şekilde yazılımsal denilip geri yollandı. Ama ne yapayım başka çarem yok gibi.

1665694939267.png

Son olarak bu kaldı. yükleme hatası veriyor. Bunun ile alakalı olduğunu pek zannetmiyorum açıkçası.

Wi-Fi 6 AX201'da ağlar gözükmüyor

Bu konuda bir konu açılmıştı. Orada servise göndermiş arkadaş sorun yazılımsal denilmiş ve sorun çözülmüş.
Konuyu şimdi inceledim. Aynı şekilde onarım yapıldı olarak göründü. Nasıl çözdüklerini anlamıyorum ama bir müddet sonra tekrar bozuluyor.

Ben bu sorundan dolayı gönderdim daha önce zaten. Aynı şekilde yazılımsal denilip geri yollandı. Ama ne yapayım başka çarem yok gibi.

Eki Görüntüle 1543351

Son olarak bu kaldı. Yükleme hatası veriyor. Bunun ile alakalı olduğunu pek zannetmiyorum açıkçası.

Konuyu şimdi inceledim. Aynı şekilde onarım yapıldı olarak göründü. Nasıl çözdüklerini anlamıyorum ama bir müddet sonra tekrar bozuluyor.

Anladım ama ben gene yazılımsal olduğunu düşünüyorum çoğu kişinin aşağı yukarı aynı zaman aralıklarında bozulması bence yazılımsal olduğunu gösteriyor.

Anladım ama ben gene yazılımsal olduğunu düşünüyorum çoğu kişinin aşağı yukarı aynı zaman aralıklarında bozulması bence yazılımsal olduğunu gösteriyor.
Servise göndermeye fırsatım olmadı ancak sorunu çözdüm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle şu videodaki tüm adımları uygulayarak Windows'un otomatik sürücü indirip yüklemesini durdurdum.
Sonrasında aygıt yöneticisinden wi-fi kartının sürücüsünü güncelle dedim.
1668241221272.png

Bu ekrandan Bilgisayarımdaki sürücülere göz at dedim
1668241330719.png

Buradan da Alttaki mavi yazıyı seçtim ve tek tek oradaki sürücüleri denedim. En son biri tuttu ve başta yaptığımız işlemle de Windows'un bu yüklediğimiz sürücüyü kafasına göre güncelleyip cihazı bozmasını engelliyoruz.

Sorun tekrarladı ve ben de bilgisayarı servise götürdüm tekrardan. Serviste arıza bulamadıklarını Wi-Fi'nin sorunsuz çalıştığını söylediler. Ben de teslim almadan kaydı yineledim ve ücreti ile
Wi-Fi kartını değiştirmelerini istedim. Ücreti ile bile değiştirmediler ve şu an hala sorun devam ediyor.

@ComputerTechX Sizin durumunuzda bir gelişme var mı?

Son düzenleme:
Servise göndermeye fırsatım olmadı ancak sorunu çözdüm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle şu videodaki tüm adımları uygulayarak Windows'un otomatik sürücü indirip yüklemesini durdurdum.
Sonrasında Aygıt Yöneticisi'nden Wi-Fi kartının sürücüsünü güncelle dedim.
Eki Görüntüle 1569775
Bu ekrandan bilgisayarımdaki sürücülere göz at dedim.
Eki Görüntüle 1569777
Buradan da alttaki mavi yazıyı seçtim ve tek tek oradaki sürücüleri denedim. En son biri tuttu ve başta yaptığımız işlemle de Windows'un bu yüklediğimiz sürücüyü kafasına göre güncelleyip cihazı bozmasını engelliyoruz.

Sorun tekrarladı ve ben de bilgisayarı servise götürdüm tekrardan. Serviste arıza bulamadıklarını Wi-Fi'nin sorunsuz çalıştığını söylediler. Ben de teslim almadan kaydı yineledim ve ücreti ile.
Wi-Fi kartını değiştirmelerini istedim. Ücreti ile bile değiştirmediler ve şu an hala sorun devam ediyor.

@ComputerTechX sizin durumunuzda bir gelişme var mı?

Maalesef bir düzelme yok ara ara gene gidiyor sonra geri geliyor.

Arkadaşlar Casper Excalibur G911 serisinde bu hatayla karşılaştım ve çözümü şöyle,

1) Bu bağlantıdan öncelikle Wireless sürücüsünü yüklememiz gerekiyor.
2) Aygıt Yöneticisi üzerinden Intel AX201 sürücüsünü kaldırın.
3) indirdiğiniz Wireless sürücüsünü indirin.

Aynı problemle uzun süredir karşılaşıyorum, eskiden ağ sıfırlama, driver güncelleme vs. yapınca bir şekilde düzeliyordu fakat şimdi hiçbir şekilde Wi-Fi gelmiyor, sorunu çözebildiniz mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı