Intel® Wi-Fi 6 AX201 160MHz Kod 10 ve 43 Hataları

kerem_34

Kilopat

Merhaba. Intel® Wi-Fi 6 AX201 160MHz kartım sürekli bu hatayı veriyor. Bu sebepten servise de yolladım ama sürücü ile alakalı denip geri yollandı. 1-2 aydır bu sorunlar karşılaşmıyordum ama son 1 haftadır tekrar başladı ve bir anda internetim kesiliyor. (Sürücülerim güncel.)

Bunun tam sebebi nedir? Nasıl çözülür?

Bugün ASUS'u arayacağım belki teknik destekten yardımcı olurlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

bunu yükledim düzeldi

bunu yükledim düzeldi

Kral teşekkürler

Arkadaşlar büyük ihtimal sıcaklık kaynaklı kronik bir sorun yaşıyoruz.En azından benim öyleydi.SSD,wifi kartının üstünde olduğu için muhtemelen aşırı ısınıyor.SSD'nizi ikinci slota alırsanız büyük ihtimalsorununuz çözülecektir.Hazır açmışken wifi kartını da sök tak ve toz temizliği de yapıverirsiniz.Çözümü yayarsak çok mutlu olurum.

Arkadaşlar son değişiklikleri aktarıyorum.
Sorun sonradan birkaç defa tekrarladı. Yabancı forumlardan ve çeşitli kaynaklardan gördüğüm kadarıyla sorun SSD ile Wi-Fi kartının üst üste olmasından kaynaklanıyor. SSD kaynaklı ısı yüzünden kart hata veriyor özet olarak.

Sorunu yaşayan arkadaşlar SSD'lerini 2. boş slota kaydırsın bu sayede ısınma kaynaklı sorun ortadan kalkacaktır.

1 sene kadar önce dediğiniz çözüm başka bir konuda bulundu.Evet işe yaradı.Ama bende 1 yıl sonra tekrar aynı sorun olmaya başladı.Gpu fan'ım (wifi kartına çok yakın) ses yapıyor ve muhtemelen termal macunlarımda eskidi.Armoury Crate'de aşırı ısı yok ama.Tahminim yine aşırı ısıdan kaynaklı.Benim gibi herşeye rağmen sorunu tekrar yaşayanlar varsa eğer.Laptop'un bakımlarını yapınca burda tekrar yazarım.

Ama evet başarılı çözüm

SSD'yi 2.boş slota kaydırdım fakat yine de sorun devam ediyor başka çözüm var mıdır acaba?

Valla bende de bir süre düzeldi.Sorunun SSD ısısından kaynaklandığını düşündüm.Ancak bir süre sonra sorun tekrarlamaya başladı.Ancak çok nadir sorun oluyor.Çözüm bulamadım.Eğer cihazında ısı sorunu yoksa ve sorun hala devam ediyorsa:
Bu konudaki diğer yorumlarda kayıt defterinden birşeyleri sildiğimiz de düzeldiğine dair yazılar var ama pek net açıklamalar yok.O yüzden denemedim.Ancak çok sorun yaşıyorsan deneyebilirsin.(Ekte)

Ben artık bunun asla çözülemeyecek bir kronik sorun olduğunu düşünmeye başladım.Heralde tek kesin çözüm wifi kartını değiştirmek olacak gibi.Şimdilik sorunum çok nadiren ayda bir birkaç dakika oluyor.Umarım böyle devam eder..(Ağlanacak halimize gülüyoruz)
Bence tamamen yazılımsal bir sorun.Herkes aynı şeyi yaşadı bi ara.Sonra bu sorun azaldı ancak hala devam ediyor.Belki format, Windows 10'a veya sorun yaşamadığın farklı bir Windows 11 sürümüne falan geçmeyi deneyebilirsin.Bence en kesin çözüm uygun bir wifi kartı veya harici bir wifi aygıtı kullanmak.

Aslında masamda durduğu sürece wifi kesilmiyor. Bir yerlere taşıdığım anda, bir kafede başka yerde açtığımda gitmiş oluyor. Ve eve geri getirdiğimde 1 gün yattığında tekrar açıyorum donanım değişikliklerini tara diyorum düzeliyor. Böyle saçma bir şey olamaz. Hakem heyetine mi başvursak

SSD'yi 2.boş slota kaydırdım fakat yine de sorun devam ediyor başka çözüm var mıdır acaba?

Uzun bir aradan sonra merhabalar.
Sorun (Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz KOD 10/43 Hataları) yinelemeye başladı. Sorun sanırım özellikle de benim Wi-Fi kartım için kronik çünkü aynı kart modeli için başka forumlarda bir çok girdi gördüm. Sorun bazen ortaya çıkıyor bilgisayarın içini açıp kartı çıkardıktan sonra silip tekrar takıyorum bu 2-3 ay götürüyor. Bi çözüm bulamadım.
Sorun SSD kaynaklı sıcaklık değil sanıyorum bu yüzden "Çözüldü" işaretlemesini kaldırıyorum.
Sorun ısrarla yine tekrar ederse farklı bir model yeni bir kart alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…