Intel vs AMD

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Sizce Intel işlemci mi tercih edilmeli, yoksa AMD mi?
Ayrıca siz olsanız Intel mi AMD mi tercih ederdiniz?
Ben AMD'nin fiyat/performans olarak daha iyi olduğunu bildiğim halde Intel alırdım. Çünkü Intel'e alıştım, pek AMD'ye geçeceğimi sanmıyorum.

İş gereği Adobe Premiere 3DS Max vs. kullanıyoruz. Deneyimlerimize göre AMD işlemcilerle render performansı daha iyi olduğu için biz genelde AMD işlemci Nvidia ekran kartı kombinasyonunu tercih ediyoruz. Fiyat performans konusunda ise AMD işlemcilerde bir adım önde. Ekran kartları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim F/P gpu üretseler de driver’da sorun olabiliyor.

Merhaba arkadaşlar. Sizce Intel işlemci mi tercih edilmeli, yoksa AMD mi?
Ayrıca siz olsanız Intel mi AMD mi tercih ederdiniz?
Ben AMD'nin fiyat/performans olarak daha iyi olduğunu bildiğim halde Intel alırdım. Çünkü Intel'e alıştım, pek AMD'ye geçeceğimi sanmıyorum.

Kart konusunda güvenmesem de, işlemci konusunda Ryzen ile çağ atladı AMD. Şuan piyasada 600 lira bandında bulunabilen bir işlemciyle, güçlü de bir ekran kartıyla güncel ve güçlü kalıyorum. Benim işlemcimle kafa kafaya olan i5 8400 ise neredeyse iki katı fiyatında.

Asla AMD-Intel ya da AMD-Nvidia gibi saçma kıyaslamalar içine girmem çünkü ne ka ekmek o ka köfte diye bir gerçek var. :D

Windows'unuzu düşünün. Daha önceden farklı bir windows'a alışıkken şimdi farklı bir windows sürümü kullanıyorsunuz. Alışkanlıklar değiştirilebilir, yeni şeylere de alışmanı çok ta kötü olmaz. AMD, işlemci pazarındaki en iyi seçenek. AMD devrindeyiz, intel devri kapandı. Daha yüksek işlem gücünü intel'e oranla daha ucuza elde ederek kalan parayla daha da iyi harcamalar yapabilirsiniz.

Anlaşılan Ryzen 5 1600 12nm bildiğiniz Intel'i F/P anlamında silmiş. Ancak ben yine de Intel işi bırakmadıkça AMD almayı düşünmüyorum. Çünkü ben programlama da yapıyorum ve AMD işlemciler bazı IDE'lerde sorun çıkarabiliyormuş diye okudum. Sadece oyun oynuyor olsaydım veya oyun + Render yapıyor olsaydım tabii ki de direk AMD alırdım. Fakat programlama biraz işleri değiştiriyor. AMD işlemcilerin bazı IDE'lerde (integrated development environment) sorun çıkarabildiği bilgisi doğru mudur?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı