Internet Cafe kurma maaliyeti & kazancı

Celal çakır

Centipat
Arkadaşlar herkese merhaba, hayırlı ramazanlar. Öncelikle ben virüs bitince intenet cafe açmayı düşünüyorum. Sistem önerileriniz Standart, Elite, VIP şeklinde olabilir. Maliyeti ne kadar kurmanın sizce? Yaklaşık 70 bilgisayarlı düşündüm, ilerde zaten gelişme planım var. Bir de kazancı ne kadardır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bulunduğunuz semtde internet kafe var mı? Varsa saatlik ücretleri ve sistem durumları nedir. Eğer ki hiç internet kafe yoksa, birde hafif canlı bir mahallede yaşıyorsanız çok kar edersiniz. İnternet kafe biraz genç işi. O yüzden okul yanlarına kurmanızı tavsiye ederim. Maliyet konusu ise dediğim gibi yaşadığınız semtdeki durumla alakalı. Oranın PC'lerinde ortalama seviye donanım varsa, ( 1050 Ti gibi), bir iki tık yüksek donanımlı kurmanız işinize yarayacaktır.

Yani bizim semtte internet Cafe var fakat çok eski donanımlara sahip yani benim normal PC dehedefim 1070 elit RTX 2060 VIP 2070 bunlar ekran kartları örnek veriyorum ama bennim Cafe'mde ekipmanlar Razer SteelSeries bunun gibi markalar olacak.

Eğer dediğiniz gibi bi' kafe açacaksanız, bunu mahalle arasında değil, profesyonel olarak kalabalık yerlerde yapmanızı tavsiye ederim. Bunun en büyük örneği bana göre Adeks'tir. İlla ki İstanbul şart değil. Ankara, Izmir, Kocaeli gibi yerlerde böyle internet kafeler yok.

Bence cok riskli yatirim. Sosyal medyayi iyi kullanip, turnuvalar organize etmen ve reklam yapman gerek. Adam evinde oynayabilecekken, gelip senin mekanda oradaki atmosfer icin oyun oynar.

Alternatif olarak da bir kac tane cok ust duzey makine alip koyarsin biraz tuzlu fiyattan, onu da zaten oyle bir gaming makine sahibi hic olamayacagini dusunen insanlar deneyimlemek icin gelirler.

Aradaki dengeyi ve reklami senin yapman gerek.

Ama genel olarak cok riskli yatirim, dikkat et.

İnternet kafe değil de playstation kafenin daha kârlı olacağı düşüncesindeyim. Şimdiden kolaylıklar, yolunuz açık olsun.

Arkadaşlar tüm önerileriniz için teşekkürler kurmalı mıyım yoksa devrmi almalıyım eğer devr alırsam İzmir'de bir kafe devr alacağım kurarsam kayseride kuracağım maliyeti ne kadar olur sizce?
Arkadaşlar alakasız fakat benim aklımda birde teknomarket kurmak da var ps4 satan ekipman satan oyuncu laptop satan böyle bi yer kurmak için ne kadar sermaye lazım sizce

Arkadaşlar tüm önerileriniz için teşekkürler kurmalı mıyım yoksa devrmi almalıyım eğer devr alırsam İzmir'de bir kafe devr alacağım kurarsam kayseride kuracağım maliyeti ne kadar olur sizce?
Arkadaşlar alakasız fakat benim aklımda birde teknomarket kurmak da var ps4 satan ekipman satan oyuncu laptop satan böyle bi yer kurmak için ne kadar sermaye lazım sizce
Ortalama PC masrafı: 5500*70=385.000 TL .
Monitör Masrafı: 1400*70= 98.000 TL.
Ortalamak klavye, kulaklık, mouse ve mousepad masraf (Razer ya da SteelSeries düşündüğün için)
: 1500*70=105000
Yani sadece orta seviyede 70 PC'nin ortalama maliyeti herşey dahil 588.000 TL eder. Bunun masa masrafı mekan için dekorasyon masrafı, internet masrafı birde sana birkaç ay yetecek para lazım. Yani elinde en kötü 1Milyon TL lazım senin istediğin bir internet cafe için. Tabi maliyeti düşürerek 30-40 PC'li de açarsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı