Internet hizmeti iptal edilmeden tüketici hakem heyetine başvurulur mu?

Wfazıl

Hectopat
Superonline'dan memnun olmadığım için sözleşmeyi ücretsiz iptal ettirmek istiyorum, firma buna yanaşmadı ve 600 küsür cayma bedeli çıkarttı daha bir ay kullandım. 24 aylık.
Şimdi cayma bedelini ödemeden tüketici hakem heyetine başvurabilir miyim? Yoksa hizmeti kapatıp, cayma bedelini ödeyip ondan sonra mı başvurmalıyım? Öğrenci olduğum için ikinci seçenek zor, gücüm yetmez.

Bunu sana nasıl söylediler acaba? Altyapın sağlamsa zaten ping sorunu yaşamazsın. Eğer ping sorunu yaşanıyorsa yaşadığın yerde altyapı ya sağlam değildir ya da yoktur. Bence ping sorununa çözüm bulmaya çalış. Öğrenciyim diyorsun. Bu durumda haklı çıkamayabilirsin. Devlet firmalara öyle haklar tanıyor ki, vatandaşın haklı çıkabilmesi için firmanın göz göre göre haksızlık yapması gerekiyor. Burada üstünü sözleşmeyle örtmüşler. Bir şey çıkacağını sanmam. Eminim sözleşeme de anlaşılan paketin tam olarak yansıtılamayacağı ile ilgili maddeler vardır. Bu ülkede vatandaşı ayakta da sandalyede de...

Bunu sana nasıl söylediler acaba? Altyapın sağlamsa zaten ping sorunu yaşamazsın. Eğer ping sorunu yaşanıyorsa yaşadığın yerde altyapı ya sağlam değildir ya da yoktur. Bence ping sorununa çözüm bulmaya çalış. Öğrenciyim diyorsun. Bu durumda haklı çıkamayabilirsin. Devlet firmalara öyle haklar tanıyor ki, vatandaşın haklı çıkabilmesi için firmanın göz göre göre haksızlık yapması gerekiyor. Burada üstünü sözleşmeyle örtmüşler. Bir şey çıkacağını sanmam.
Müşteri hizmetleri garanti verdi, hususi sordum bakım online oyunlar oynayacağım ona göre dedim sıkıntı olmaz dediler. Hattımda Süperonline'nin kapıma kadar çektiği kendi fiber hattı.
Bu konuda çok yanlış düşünüyorsun 100mbps alıp 60 70 lerde kullananlar var yapabilecek bir şeyleri yok. Sana 25 deyip özellikle 23 vermezler merak etme.
Haklarını aramıyorlarsa onların sorunu, normal bir durum değil bence.

Teknik olarak mümkün değil, oturmuş neyi konuşuyoruz şurada. :)
Ping için konu aç, gerekli bilgileri paylaş çözüm arayalım.
25 vermiyorlar diye heyet falan kovalama, haberlik olursun. :)

Teknik olarak mümkün değil, oturmuş neyi konuşuyoruz şurada. :)
Ping için konu aç, gerekli bilgileri paylaş çözüm arayalım.
25 vermiyorlar diye heyet falan kovalama, haberlik olursun. :)
Kardeşim mesele o değil mesele ping, ben verdikleri hizmeti tam olarak vermiyorlar bu yüzden tüketici hakem heyetine başvurabilir miyim onu soruyorum.

@Wfazıl Dostum burada sorun göremiyorum. Müşteri hizmetlerinin sana verdiği vaatin bir önemi yok. Ya sana mantıklı geliyor mu bu söylediklerin? THH'ye başvurduğunda "Bana müşteri hizmetleri alırsın merak etme dedi." diye not mu düşeceksin? O imzaladığın sözlemeşme de %1-2 hata payı vardır veya yoktur. (Firmanın zararına...) Bu yüzden zorlama derim ben :). Zaman kaybı.

@Wfazıl Dostum burada sorun göremiyorum. Müşteri hizmetlerinin sana verdiği vaatin bir önemi yok. Ya sana mantıklı geliyor mu bu söylediklerin? THH'ye başvurduğunda "Bana müşteri hizmetleri alırsın merak etme dedi." diye not mu düşeceksin? O imzaladığın sözlemeşme de %1-2 hata payı vardır veya yoktur. (Firmanın zararına...) Bu yüzden zorlama derim ben :). Zaman kaybı.
Eğer sözlü beyan delil sayılmazsa haklısın, firmanın kendisi bunu sözlü olarak bana iletti ses kayıtları var, bunun dikkate alınacağını düşünüyorum.
Hocam tam olarak ' 25 MBPS ' mi ' 25 MBPS'e kadar ' mı dendi
Kadar ifadesi yok ama mesele ping sorunu. Yoksa umrumda değil sırf tüketici hakem heyetine başvuruda fayda olsun diye belirttim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı