Internet Max veri hizi

nostrum

Femtopat
İnternet hat değerlerindeki bu gariplik acaba nedir?
Maksimum verinin peek değer olması lazım ama mevcut veri 67K kbps ve bunu hızı kullanabiliyorum.
Sıkıntı teşkil eder mi?

int hat deger.png

Wireless mı kulanıyosunuz kulanıyor iseniz kanalar çok kalabalık sinal karışıklığı yaşıyorsunuz DB niz çok düşük önerim modem ara yüzüne girip 2.4GHz kanalı otomatikten manuale alıp ayarlamanız lazım en boş kanal en iyi kanaldır How to Find the Best Wi-Fi Channel for Your Router on Any Operating System
5GHz var ise 5GHz bağlana bilen cihazları 5GHz bağlayın ki kanallar yonğunluk yaşamasın.

Arada bazen böyle hatalar oluşabiliyor. Arkadaşımın VDSL altyapısında modemi ilk başlattığında 110mbit görünüyor, paketi 100mbit olduğu için 102.400kbit hıza sabitleniyor ilerleyen dakikalarda hat değeri 88 e düşüyordu. Ama stabil bir şekilde 100 alıyordu.

Hat gürültünüz artmadığı sürece sorun yok. Orada bug olabiliyor.

Ev içi tesisat kalitesinden, kablo kalitesinden kaynaklı olabilir. Kablo içerisinde giden veri parazit yapıyor olabilir. Koaksiyel kabloların dışındaki folyo soyulduğu zaman EMF oluşturur, radyo sinyalleri bu verileri bozar.

Eski VDSL kullanıcısı olarak benim hat değerlerimde de aynı durum söz konusuydu, modemi ilk açtığımda hızım 62 63 mbit olarak görünüyordu, ilerleyen dakikalarda hızım pıt pıt yavaş yavaş düşüyordu. 44 e kadar düşüyordu hızım. Şuan fiber kullanıyorum, fiberde böyle hız değeri gibi bir durum söz konusu değil. Size verilen bant genişliği herzaman 1gbit.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı