Kişi hakkında cimer ve BTK'ya başvurun, doğrudan karakola da gidebilirsiniz. Hiç de basit bir olay değil bu. Yapacağınız ilk iş bu olmalı, sonrasında aşağıdaki adımlara göz atarsınız.
İnternet bağlantınızı kestiğinizde sizi izlemeye devam edemez, öyle bir teknoloji mevcut değil. Eğer bunu iddia ediyorsa saf blöftür, engelleyin ve geçin.
Modeminizi yeniden başlatın ve sonrasında arayüzünüze girin. Ayarları sıfırlayın, Firmware güncellemelerinizi yapın. Güvenlik duvarınızı aktive edin ve Mac adreslerini filtreleyin. Sadece kendi cihazlarınızı seçin ve bunların dışında kalan tüm cihazlar engellensin. SSID'nizi, ağ şifrenizi değiştirin ve ağı gizleyin.
Cihazlarınıza güvenilir bir ınternet Security yazılımı kurun ve düzenli olarak tarama yapın. Anti-Virüs ayarlarınızı dikkatle yapılandırın.
Takıldığınız bir yer olursa memnuniyetle yardımcı olurum. Lütfen bilgilendirin.

Mac adreslerini filtrelemeyi ve ağı gizlemeyi anlamadım.
Teşekkür ederim detaylı bilgi için fakat PC'de Avast bile var telefonda da Avast VPN var eskiden anti spy bile vardı ve maalesef çözüm bulamıyorum.
Adı üstünde 'internet casusu' bulamıyor. Eskiden birkaç kere Avast 'izleniyorsunuz' demişti reklam amaçlı sanmıştım ama yanılmışım. Çünkü yıllardır Avast vardı ve ilk kez o zaman gelmişti bu bildirim. Sonra Avast aracılığı ile anti track indirdim çünkü izlenmekten kurtulmak için indir demişti. Sonrasını ben de bilmiyorum sanırım sonra internetle girdi özelime ve anti virüs programları da internet saldırılarını bulamıyor.

Peki buradan yazayım. (yanlış anlamayın kişisel görüşüm bu. Neden özelden yazmak istediğimi okuyunca anlayacaksınız). Öncelikle arkadaşlar gayet güzel acıklamışlar yapılması gerekenleri. Bilgisayarda hiçbir zaman tam olarak güvende değiliz ne yazık ki. Siber güvenlik uzmanları hatta milyar dolarlık şirket sahibi mark zuckerberg bile kamerasını bantla kapatıyor. Ama asıl kanaatim takip edildiğinize kendinizi inandırmışsınız ve her ne yapsanız yapın yabancı numaradan gelen bir reklam mesajını bile ondan geldiğini düsünüyorsunuz. Tüm cihazlarınınızı, kimliğinizi deiğiştirseniz, başka bir ülkede yaşasanız gene gitmeyecek bu düşünceleriniz. Bu yüzden asıl sorununuzun psikolojk olduğunu düsünüyorum. En azından bu sürecin sizi yorduğunu kabul edin ve psikolojik destek alın. Durumu her ayrıntısıyla psiktriyatriste anlatın. Bu sürecte bilgisayar güvenliği nasıl sağlanır vb. konularda da arastırma yapabilir kendinizi geliştirebilirsiniz ileriki hayatınızda cok da faydalı olur. Geçmiş olsun.

Psikolojim bozuldu çok bozuldu hatta intihar etmeyi düşündüm.
Sorun şu ki izleyen kişi sokaktan geçen adam değil bir zamanlar değer biçtiğim bir şahıstı ama tanımıyordum inanın önce 2 kere konuşmuştuk ama sadece şiir hakkında ondan sonrasını bir Allah bir de kendisi biliyor. Reklam mesajları ile ilgili şüphemi alevlendiren ise format attıktan hemen sonra gelmeleri ve düzenli aralıklarla gelmeleri. Daha önce gelmezlerdi. Ve kilit ekranım geç açılmakla beraber kilitleniyordu ara ara. Bu izlendikten sonra oldu. Şarjım hemen tükenmeye başladı ve eskiden 1,5 saatte dolan telefon neredeye 2 saatte anca dolmaya başladı. 3 yıldır şarj sorunu olmayan telefon şimdi mi olmaya başlayacak?
Tanıştığımız şiir uygulamasına bir hafta önce gireyim dedim indirdim tabii görmüş kendi kaçıp saklandığı için benim telefonum tam o anda ekranı kilitlendi ekran ışığı geç açılıyor ve dokunmatik çalışmadı yani açamıyordum. Sanırım bir şeyler sildi beni de böyle oyaladı.
Hayır tam 1 hafta önce SIM kartımı çıkardım, eski e postalarımı girmedim ve o e posta adreslerine bağlı olan hesaplarıma da girmedim. Hatta başka bir evdeydim ve o evin sahibini baştan uyardım 'Wi-Fi'yi sınırlı yap' diye ve o da yaptı. Format attık tüm cihazlarıma inanın öyle rahatlamıştım ki kurtuldum demiştimkendi kendime. Fakat sonra bir şiirle yine kurtulamadığımı anladım özellikle ben girince birkaç şiirini derhal sildi tabii orası bir siteydi uygulama ayrıydı.
Uygulama tanıştığımız yer aslında tanışmadık şiir hakkındaydı her şey.
Ben derim ki hiçbir şey bilmiyorum çünkü şahıs 1,5 yıldır kaçıyor sadece şiirlerinden biliyorum ne yazdığını o şiirler bile fake hesaplı bu yüzden karakolda nasıl ihbar ederim kim inanır?
Uzun zamandır yapıyormuş ben sonradan anladım ve yıkıldım.