İnternetim 26Mbps ama hızı düşük

SL4RXX

Decapat
Merhabalar 4 Mart sabah internetim gitti geldi muhtelemelen bile bile yavaşlattılar ama gene de sorayım. Malum koronavirüs internetten EBA'ya erişim yapmak istiyorum ama yapamıyorum düşük hızdan dolayı. Bana çözüm göstermeyin her şeyi biliyorum fakat bana intenret lazım. Canlı konuşma yapacağız o da çok internet yiyor. Telefondan olmuyor, kardeşim var o da aynı şekilde. Ne yapabiliriz? Farklı modemlerle denedim.

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Merhabalar 4 Mart sabah internetim gitti geldi muhtelemelen bile bile yavaşlattılar ama gene de sorayım. Malum koronavirüs internetten EBA'ya erişim yapmak istiyorum ama yapamıyorum düşük hızdan dolayı. Bana çözüm göstermeyin her şeyi biliyorum fakat bana intenret lazım. Canlı konuşma yapacağız o da çok internet yiyor. Telefondan olmuyor, kardeşim var o da aynı şekilde. Ne yapabiliriz? Farklı modemlerle denedim.

Eki Görüntüle 528373

Eki Görüntüle 528374
Eğer eba da sorun yaşıyorsanız olabilir çünkü sitede bağlantı sorunu var. Internet içinde indirme felan yaptıysanız internetimiz sınırsız da olsa bir yerden sonra hızını düşürüyor. Musteri hizmetleribu konu icin en doğru tercih

İnternetin 26 Mbps değil 26 Mbps'ye kadardır. Acces point ve benzeri cihazlar varsa zaten düşer. Eğer modeminde mu-mımo özelliği yoksa zaten birden fazla kişi kullandığında yavaşlar. Modeme olan uzaklığında etkilidir. Ek olarak bile bile yavaşlattılar diye bir şey olamaz. Size sağlanan internetin maksimum değerini senin iznin olmadan azaltamazlar .NET bir çözüm istiyorsan eğer kullandığın cihaz 5GHz modemi destekliyorsa 5GHz modem almak ya da 2.4GHz bir modemle bilgisayarın arasında ethernet bağlantısı kurabilirsin.

Modeminizin arayüzüne girip apartmanında en az kullanılan kanalı kullanmanız gerekiyor(Play Store'de böyle bir uygulama vardı hangi kanal az kullanımda size gösteriyor, internetten araştırın). Ve bağlantı özelliklerinden(modem arayüzünde) 802.11N ya da eğer destekliyorsa 802.11AC yi seçmelisiniz. Eğer eviniz tek katliysa 20MHz'yi seçiniz. Eger birden fazla katliysa 40MHz'yi seçiniz. Benim internetim 24 mps bu yaptıklarından önce 14-16 alıyordum şimdi 23 alıyorum Wi-Fi ile.

Sorun upload kısmında. Modemde tanımlı olan upload hızı ile anca WP'den mesaj atarsınız. Upload, olmadan düzgün inernet kullanımı olmaz.

Upload kısmının bu denli düşük kalması %90 saha dolabı kaynaklı arıza olduğunu düşünüyorum. %10 ihtimal iç tesisat ve elemanları.

Upload hızım 0 çıkıyor diye arıza kaydı açın. Kontrol etsinler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı