İnternetim yüksek hızda kalmıyor

Anzcyent

Hectopat
Normalde internet hızım, paketim 75 mbps olduğu için rate oranı 69k gösteren değerlere sahip. Ama gel gelelim ki o değerlerdeyken 5 6 saniye duruyor ve DSL sinyali gidiyor. Sonra yeniden DSL sinyali geliyor ve hızım 3-4 mbps de kalıyor. Bu sorun iç tesisatla mı ilgili yoksa telekom kaynaklı mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201124-224853.png
    Screenshot_20201124-224853.png
    64,7 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_20201124-223837.png
    Screenshot_20201124-223837.png
    62,6 KB · Görüntüleme: 37
Ben bu senaryonun alışılmış olmasını halkın cahilliğine bağlıyorum. İnternet kullanan insanların belki yarıdan fazlası hız, port, bağlantı vs. hiçbir şey bilmiyorlar. Adama 2 mbps bağlıyorlar ve adam internetim var diyor millete. Düşük hız olduğunun farkına varıp şikayet falan etmiyor. Bir de fark ettiyseniz türk telekom, turkcell gibi bayilerde hep yaşlı insanlar var müşteri olarak. Genelde yaşlılara çok afedersiniz kitliyorlar tüm tarifeleri paketleri vs. Dolayısı ile şikayet azlığı olunca da internet yetkililerinin orası burası ayrı oynuyor.
Zaten öyle adamlar reklam da 10 Mbps ışık hızında diye reklam yapıyor ya var mı böylesi iki youtubede video açınca hızlı oluyor sanıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı