İnternetin hızı artarsa kullanım artar mı?

KingStannis

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar bugün babamı Türk Telekom'dan aramışlar. Aylık 250-400 GB internet kullanıyorsunuz demişler. Ben inanmıyorum açıkçası. Tek yaptığım şey çevrimdışı oyunlar oynamak ve webde dolaşmak. Kullanmadığım zamanlarda da Wi-Fi'yi kapatıyorum zaten. Aile genel olarak kullanmıyor ama sayı biraz bana fazla geldi.
Şimdi gelelim asıl soruya. İsterseniz internetin hızını arttırabiliriz demişler. Biz bu internetin hızını arttırırsak GB kullanımı artar mı?

1647278643633.png

Büyük ihtimalle doğrudur.

Arkadaşlar bugün babamı Türk Telekom'dan aramışlar. Aylık 250-400 GB internet kullanıyorsunuz demişler. Ben inanmıyorum açıkçası. Tek yaptığım şey çevrimdışı oyunlar oynamak ve webde dolaşmak. Kullanmadığım zamanlarda da Wi-Fi'yi kapatıyorum zaten. Aile genel olarak kullanmıyor ama sayı biraz bana fazla geldi.
Şimdi gelelim asıl soruya. İsterseniz internetin hızını arttırabiliriz demişler. Biz bu internetin hızını arttırırsak GB kullanımı artar mı?

Gidip 100'lerce veri indirirsen gider fakat 1080p video izleyeceksen videoyu çok hızlı indiricektir internetin bu sebeple tabii daha fazla veri kullanır fakat 4K izlersen o başka 1080p videodan çok bir şey olmaz.

Hocam internette bir video izlemek bile bayağı internet yiyor. Video izliyor musunuz? Ek olarak hızı artarsa kullanıma etki etmez. O açıdan probleminiz olmasın ancak vereceğiniz ücret artabilir hızı arttığı için.

Tamamen psikolojik. Ve bence evet, internet hızı artarsa, kişinin kullanım miktarı da artar. Ya da haydi, büyük olasılıkla artar diyelim.
Benzer örnekler:
- Daha büyük disk alınca, daha hızlı doldururuz.
- Daha büyük dolap alınca, daha hızlı doldururuz.
- Daha büyük eve geçince, daha çok eşya alırız.
... gibi ;)

Hocam internette bir video izlemek bile bayağı internet yiyor. Video izliyor musunuz? Ek olarak hızı artarsa kullanıma etki etmez. O açıdan probleminiz olmasın ancak vereceğiniz ücret artabilir hızı arttığı için.
Arada sırada güzel bir video bulursam izliyorum. Onun dışında bazen Youtube shorts videolarını izliyorum.

@KingStannis YouTube videoları izlemek de interneti yiyebilir bayağı. Bir ev internetinin ortalama kullanımı aylık 500 GB ve üzeri olur zaten.

Kota kullanımı sizin tarafınızda bitiyor, ayda 1 film izlersiniz 10 GB gider, daha yüksek bir hızla 1 film izlersiniz yine 10 GB gider.

Hız yükseltmesindeki olay şu; Atıyorum 1080P filmi 16Mbps internetle donarak izliyorsunuz, 50 Mbps internetle 2160P filmi rahatlıkla izlersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı