İnternetten alınan ders paketini iade etmek

Th3_Th13f

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, internetten üniversite sınavına hazırlık için ders paketi aldım. Ancak ciddi miktarda memnuniyetsizliğim var ve memnun kalmadım ancak firma doğal olarak iadeye yanaşmadı. Ben de E-Devlet üzerinden THH'ye başvurdum. Diğer forumlarda bu konuyu açtığım zaman linçe uğradım ama bunun en doğal hakkım olduğunu düşünmekteyim. Ve soruma gelirsek bu tür ürünlerde sözleşmede herhangi bir madde bulunmakta mıdır? Kesin ret gelir mi? Fikri olanlara şimdiden teşekkürler.

Satış sözleşmenizde muhtemelen şöyle bir madde vardır;

"Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 15. Maddesinin 1. Fıkrasının ‘’ğ’’ bendi ‘’ Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.’’ Uyarınca, katılımcının almış olduğu ürün veya hizmeti iade ederek sözleşmeden CAYMA HAKKI BULUNMAMAKTADIR. Katılımcı işbu sözleşmeyi okuyarak onaylaması ile yasal düzenlemeler gereği cayma hakkının OLMADIĞINI, kabul ve beyan etmiş olur."

Buna benzer bir maddeden dolayı başvurunuz reddedilir ve iade olmaz sanırım.

Dijital ortamda teslim edilen ürünlerin iadesi olmuyor.

Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler

Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek mal/hizmetler, hızla bozulan ve son kullanma tarihi geçen mal/hizmetler, tek kullanımlık mal/hizmetler, kopyalanabilir her türlü yazılım ve programlardır. Ayrıca, her türlü yazılım ve programlarında, DVD, DIVX, VCD, CD, MD, videokasetlerde, bilgisayar ve kırtasiye sarf malzemelerinde (toner, kartuş, şerit ve benzeri) ile kozmetik malzemelerinde cayma hakkının kullanılabilmesi için mal/hizmetin ambalajının açılmamış, bozulmamış ve kullanılmamış olmaları şartı bulunmaktadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı