Yazalım.
IP adresini bulup sana DoS (DDoS değildir tek bilgisayardan atılana DDoS denilmez.) atmak ile uğraşacak kadar işsiz ise lamerdir büyük ihtimalle. Bu sebeple spoof yapabilecek yeteneğe sahip olduklarını sanmıyorum.
Eskiden IP adresi ile 2000, XP dönemlerinde kayda değer şeyler yapmak mümkündü birtakım açıklar sayesinde fakat günümüz işletim sistemlerinde artık IP ile pek fazla bir şey yapılamıyor kolay kolay. Yani IP adresin elimde olayı son kullanıcı için bitti diyebilirim.
Ama tedbirini almazsan sana sıkıntı yaratabilir mi yaratabilir zira internete bağlı her cihaz güvenliği sağlanmaz ise siber tehdit altındadır.
IP spoof meselesine gelecek olursak onu da artık günümüzde başarılı şekilde kolayca yapılamaz zira eski işletim sistemlerinde TCP yoluyla çalışan servisler üçlü el sıkışma esnasında kullanılan ISN numaraları rastgele ve tahmin edilebilir olarak nitelendirilen şekilde bulunabilme
ihtimali bulunurken güncel işletim sistemlerinde bu doğrulama esnasındaki ISN numaraları biraz daha karmaşık ve güçlü olduğu için yapılamaza yakın zordur.
Ha UDP tarafında halen yapılabiliyor ama adam akıllı şeyler yapılamıyor.
IP spoof dışında sizin IP adresinizi kullanarak suç işlemeleri için genelde sisteminizde bir zararlı varsa onu kullanarak sisteminizi köle gibi kullanabiliyorlar genelde. Birçok ülkenin siber suçları bilgisayarı alıp analiz ettiğinde anlıyor zaten masumsan.
Artık bilişim suçları ile mücadelede teknikler de gelişti bu sebeple tek başına pek fazla yeterli de değil bunlar.
Şimdi gelelim nasıl korunacağınıza. Yapmanız gereken öncelikle işletim sisteminizi ve yazılımlarınızı güncel tutmak sonrasında ise sisteminizde iyi bir IS bulundurmak. Sisteminizdeki zafiyetleri tarayıp önlem almak için aşağıdaki basit bir kullanıma sahip olan araçtan faydalanabilirsiniz.
1: Anasayfa 2: Tarama sonuçları 3: Ayarlar 4: Lisans bilgisi, kalan lisans zamanı vs. 5: Veritabanı güncelleme butonu 6: Sistem tarama 7: Yazılımsal olarak bulunan güvenlik açıkları 8: İşletim sistemi açıkları 9: Tespit edilen yazılımsal açıkları 10: İşletim sisteminde tespit edilen güvenlik...
www.technopat.net
IS içerisindeki firewall sisteme yapılan DoS saldırılarını, güvenlik açıklarından yararlanma çabalarını falan engelleyecektir. Yine dediğim gibi firewall atlatabilecek yeteneğe de sahip olduklarını sanmıyorum.
Ek olarak dinamik IP adresine sahipseniz modemi kapatıp açın zaten değişecektir. Diğer dediklerim de tedbir.