iPhone 11 mi 12 mi?

Birisi 11 almak gibi hataya düşmeyin diyorda ondan dedim. Çoğu orta segment Android'den iyi ekran dışında, şahsen A71 de kullandım OLED'di pek fark hissetmedim.
A71'de 730 var, yine zayıf bir işlemci.
Büyük ihtimal Samsung E işlemcili bir cihazın kurbanı, E işlemciler baya gelişme gösterse de hâlâ zamana ihtiyacı var.
 
OLED ekran sadece bundan mı ibaret?
Hayır.
Canlılık, Nit, enerji tüketimi...
Fakat Apple'ın kullandığı panelin giriş seviyesi telefonlarla aynı kalitede bir panel kullandığını zannetmiyorum. Yani, illaki fark olacaktır.
Tâbi ki OLED, daha iyi.
 
Bu da çok saçma mesela. Arkadaşımda Redmi 12 Pro var ve 6 yaşındaki benim 11 tokatlıyor. Ha 0 alınmaz orası ayrı, ama 2. el alınır.
Giriş seviyesi telefon ile amiral sınıfı telefonu karşılaştırmak. Kafa pırıl pırıl. Kaldı ki xiaominin telefon yazılımı telefonu yoruyor, kamera yazılımı da çöp. Xiaomi nin Redmi serisi en düşük serisidir. Xiaominin T ve amiral sınıfı ile karşılaştırın karşılaştıracaksanız.

Hocam S21 Ultra kaç Hz bilmiyorumda ne kadar linç yiycek olsam da oda arkadaşta var cidden takas edelim diyor. Aldığına pişman iPhone akıcılığı yok diyor oda.
Eşim S21Ultra kullanıyor. Arkadaşınızdaki S21Ultra, ya çakma ya da arkadaşınız kullanamıyor . Yani bırakın ip11 ile kıyaslamayı kızımdaki ip12 den daha iyi S21Ultra. Uygulamalar yağ gibi akıyor, kamera zaten bomba. Ekrandan bahsetmeye gerek yok. Yani şu yazdığınıza ne yazayım bilemiyorum. Canlı canlı karşılaştırıyorum telefonları.
 
Son düzenleme:
Eşim S21Ultra kullanıyor. Arkadaşınızdaki S21Ultra, ya çakma ya da arkadaşınız kullanamıyor. Yani bırakın IP11 ile kıyaslamayı kızımdaki IP12'den daha iyi S21Ultra. Uygulamalar yağ gibi akıyor, kamera zaten bomba. Ekrandan bahsetmeye gerek yok. Yani şu yazdığınıza ne yazayım bilemiyorum. Canlı canlı karşılaştırıyorum telefonları.

iPhone akıcılığı her zaman farklı, ben demiyorum ki S21 Ultra donuyor, kasıyor kötü, ama diyorum ki iPhone akıcılığının hissiyatı çok daha iyi. Kamera konusunda benimkinin daha iyi olmasını söylememin sebebi iPhone 11 daha gerçekçi fotoğraflar çekiyor, ama S21 Ultra sanki sulu boya gibi aşırı fazla yapay duruyor. Bu sadece S21 ultrada değil çoğu Android için söyliyorum. Ayrıca iPhone 12'den sonraki hiçbir modelde kamerada devrim olmadı bu benim görüşümdür. Bende iPhone 11, abimde iPhone 14 Pro ve babamdada iPhone 13 var çok ciddi söyliyorum minimal farklar var. Benimkinden kesinlikle daha iyi ama o kadar fiyat farkına değdiğini düşünmüyorum. Zaten benimki onların gerisinde kalsada, şunu diyebilirimki 13 ile 14 Pro arasında çok bir fark yok.

Ne peki? Giriş seviyesi mi?

Orta segment. Amiral gemisi dediğin en güçlü modelidir. 11 serisinin en güçlüsü 11 Pro Max değil mi? Eğer değil diyorsan, iPhone 11 amiral gemisi ise, 11 Pro Max nedir?

Öyle bir durum yok. S21 Ultra 120 Hz ve panelinin cof sayısı, arabirimin smoothluğu vs. gayet iyi. 13 Pro ne kadar akıcıysa, S21 Ultra'da o kadar akıcı, kendi rakibi olan 12 Pro ile kıyaslama gereğinde dahi bulunmayacağım, 60 Hz bir panele sahip çünkü, S21 Ultra tam 2 kat daha smooth.

Kim nederse desin iPhone 11 kullandığımdan değil, ama 11 serisinden sonra hiçbir model Android akıcılığı ile aynı gelmiyor bu benim fikrim. Öbür sene 11'i geçecek bence orta segment Android, o zamanda iPhone 12 hâlâ akıcı olacak diğer Android'lerden.
 
iPhone 11 amiral gemisi mi? Buna çok güldüm ve cevap vermiyeceğim.
Bence siz telefonlardaki giriş seviyesi, orta sınıf giriş seviyesi, orta sınıf ve amiral gemisi sınıflarının tanımını öğrenin önce.
Mesela Samsunglardaki S sınıfı amiral gemisini temsil eder.
Yani S21, S21plus ve S21Ultra, amiral gemisi sınıfıdır.
İphone 11, 11pro ve 11 promax amiral gemisi telefonlardır. Apple ın cihazları amiral gemisi sınıfıdır ve karşılaştırma yapacaksanız karşılığı olan amiral gemisi modeller ile karşılaştırın. Tabi fiyat ta bu sınıfta ayrı etmendir.

Bu arada daha üstte yazdığınız bir hata daha var İphone 11, 6 yıllık telefon değil 4 yıllık telefondur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı