Yurt dışı 13 Pro Max alıp ikinci bir 7S alıp hesapları bağlayıp 7S çalınca bu alacağım yurt dışı telefonda çalışıyor mu o şekilde 12 ay kullanılabiliyormuş. Doğru mu?
Yurt dışı cihazlarda tek bir SIM 4 ay kullanılabiliyor. IPhone'larda çift SIM olduğundan 8 ay kullanabilirsin.
7s, yani büyük ihtimalle 7/plus veya 8'i kastettin. O şekilde yapılabilir evet. Yılın geri kalan 4 ayı boyunca eski bir IPhone'a SIM kartını takarak kullanabilirsin. Tabii iki cihazı birlikte taşıman lazım.
Eski bir iPhone olmasının avantajı, yurt dışı cihazını ve eski cihazı aynı ICloud'a bağlayıp ve aynı ağa bağlar isen eski cihazına gelen aramalar yurt dışı cihazında da gözükür.
Dezavantaji, bu is için eski IPhone'un internet paylaşımını açman gerekli. Ve bu da biliyorsun, pili çok bitiren bir şey. Ki cihazın eski olduğunu da düşünürsek, powerbank gerekli gibi gözüküyor.
Tabii, pili çok giden bir Android cihazi ikinci cihaz olarak da kullanabilirsin. Tabii gelen aramalar o cihaza gider, yurt dışı IPhone'a değil. Tek farkı o.
Mantıklı mı diye sorarsan, yani belli bir seviyede evet. Lakin bir kanun değişikliği ile bu anlattıklarım suya düşebilir. Tabii kanun değişmez ise mantıklı diyebilirim, yurt dışı 15 Pro kullanan birisi olarak.
Ben memnun muyum diye sorarsan, şimdilik evet. Kanun'lar değişmez ise eylül 2025'e kadar sorunsuz kullanabilmem lazım. Tabii, riskli bir iş ve bazen bu riski almamalı mıydım diye düşünüyorum.
Ve sende de aynısı geçerli. 25'e ikinci el yurt dışı 14 Pro'lar bulunabiliyor. Ya da ikinci el S23'ler. Ve S23, fazlasıyla iyi bir cihaz ve pişman etmeyecektir. iPhone 11-12 gibi cihazlar artık eskidiler, ve fiyatlarına göre de iyi değiller. Onları pek önermem artık.
Risk alıp almama konusunda karar sende. Alacak isen alacağın cihazın sağlam, sorunsuz ve kurcalanmamış bir cihaz olduğuna da dikkat etmen gerekli. Malum, yurt dışı 2. el iPhone isinde bunlar çok oluyor maalesef.