iPhone 11 nasıl şarj edilmeli?

Yanlış bilgilendirme yapmayın. %40 az olmuş %70-%80 arası yapın istiyorsanız.
Doğru olanı %20-%80 arasında kullanmaktır fakat iOS 13 ile birlikte cihazınızda akıllı şarj etme gibi bir durum bulunuyor. Telefonu günlük olarak hangi saatlerde sarja taktığınızı ve çıkardığınızı hesaplıyor. Siz %20 olduğunda takıyorsunuz atıyorum siz saat 06:00'da uyanıyorsunuz saat 03:00'a kadar telefonunuzu %80 sarj ediyor ve duruyor. Siz telefonu 06:00'da alacağınız zamandan 1 saat öncesi başlıyor sarj etmeye ve sarjınızı 100 yapıyor. Ya da buna benzer bir şeydi. Buda pil ömrünü daha uzatıyor. Sizin yapmanız gereken %20 olduğunda takmak ve dediğim özelliği pil kısmından aktif etmek. Ki otomatik olarak aktif halde geliyor.
Konuyu inceledim çok teşekkür ederim. Ayrıca çok mantıklı ve iyi bir sistem gelmiş güncellemeyle.

Verdiğim değerler inanılmaz yuvarlanmış, tahmini, ortalama değerler. Batarya teknolojisi de, şarj etme (elektronik kısmı) teknolojileri de, arkadaşların dediği gibi yazılım ayarları da artık inanılmaz gelişmiş durumdalar. Sadece hızlı şarj yöntemlerinde henüz batarya sağlığına pek odaklanma görmüyoruz.(Mesela OnePlus'un Warp/Dash Charge metotları biraz ürkünç, Allah ne verdiyse 5V4A+ akım gönderiyor şarj aleti. Yazılım düzenlemeleri olmasa bataryaları gerçekten hızlı bir şekilde yaşlanabilir.)
Haklısınız. Hızlı sarj özelliği güncellenmeli.

Ne laf kalabalığı yapmışsınız be
En doğrusu pil bitince direk tak bitmeden de takabilirsin pil boşta kalırsa ölür çünkü %100 olduğunda çek çünkü arka planda açık programlar sürekli enerji harçadığı için telefon %100 de enerji almayı kesicek sonra %99 olunca tekrar almaya başlayacak o yüzden sıkıntı olabilir .(İOS arka planda pek fazla program çaıştırmıyor ama emin değilim İOS kullanmadım.)

Yanlış bilgilendirme yapmayın. %40 az olmuş %70-%80 arası yapın istiyorsanız.
Doğru olanı %20-%80 arasında kullanmaktır fakat iOS 13 ile birlikte cihazınızda akıllı şarj etme gibi bir durum bulunuyor. Telefonu günlük olarak hangi saatlerde sarja taktığınızı ve çıkardığınızı hesaplıyor. Siz %20 olduğunda takıyorsunuz atıyorum siz saat 06:00'da uyanıyorsunuz saat 03:00'a kadar telefonunuzu %80 sarj ediyor ve duruyor. Siz telefonu 06:00'da alacağınız zamandan 1 saat öncesi başlıyor sarj etmeye ve sarjınızı 100 yapıyor. Ya da buna benzer bir şeydi. Buda pil ömrünü daha uzatıyor. Sizin yapmanız gereken %20 olduğunda takmak ve dediğim özelliği pil kısmından aktif etmek. Ki otomatik olarak aktif halde geliyor.
%100 e kadar sarj etmenin bir zararı var mıdır yani? Benim yorumunuzdan anladığım %20 %80 arası en sağlıklısı fakat %20 - %100 de zarar vermiyicektir. Doğrumu anlamışım yanlışsam düzeltin lütfen.

Yıllardır iPhone kullanıyorum ve yıllardır %20 ve 100 arası şarj ediyorum. Genelde 2 yıl kullanımdan sonra pil sağlığım %80 civarı oluyor. %20'nin altına da ayda en fazla 2 kez inilmesini öneriyordu bir tane yardımcı pil programı.

%100 e kadar sarj etmenin bir zararı var mıdır yani? Benim yorumunuzdan anladığım %20 %80 arası en sağlıklısı fakat %20 - %100 de zarar vermiyicektir. Doğrumu anlamışım yanlışsam düzeltin lütfen.
%100 ve %0 da bekletme en sağlıklısı budur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı