iPhone 11 şarj olurken ısınıyor

Genel olarak ısınıyor IPhone'lar lakin hızlı sarj destekli 18W olan orijinal adaptörü bir de deneseniz o zaman belki anlaşılabilir adaptörden mi yoksa genel olarak telefonla mı alakalı diye.
 
Merhaba, spigen 27W adaptör satın almıştım. Bugün elime ulaştı ve telefonu şarja taktım. Fakat telefon bir süre sonra ısınmaya başladı. Sizce bu normal mi? İçim rahat olmadı sorayım dedim. Bu arada, bu cihaz için son konum olmasını umuyorum. Şimdiden teşekkürler.

Her telefonda, tablette, laptopta bu durum mevcut. Çok dert etmeyin, burada bir arkadaş neden ısındığını yazmıştı fakat tam hatırlayamadığım için yanlış bilgi vermek istemiyorum.
 
Şöyle izah edeyim. Ben 11 Pro Max kullanıyorum.

İlk aldığım gün (27 Şubat'ta 1 sene olacak) eve geldim. Cam filmini uyguladım, kılıfına taktım açtım, batarya %58 idi. Kurulumu gerçekleştirdim ve şarja taktım.

%80'e gelene kadar ısındı. %80'den sonrası belli belirsiz bir ısı vardı. Yani hepimizin normal diyeceği kadar bir ısınmadan bahsediyorum. Telefonu kullandım. Ertesi gün her şeyi kurdum, kullandım, %47'de şarja taktım ve yine %80'e kadar ısındı. Malum zaten %80'e kadar ısınıyor, ondan sonrası yavaş şarj oluyor.

Bunu orijinal şarj aletiyle yaptım. Evet Li-on bataryalar doğası gereği hiç kullanılmasa da 2 - 3 sene içinde zaten bir kayıp yaşıyor. Bu kayıp ortalama Pil Sağlığı'nda yazdığı kadarıyla %80 - 85 civarında oluyor. En azından bundan önce kullandığım 6 Plus, 6S Plus, 8 Plus'ta da böyle oldu hep.

Ancak ben 11 Pro Max'i aldığımda 8 Plus'ımı hemen satmamıştım ve orijinal şarj aletiyle ısındığını görünce 8 Plus'ın şarj aletiyle şarj etmeye karar verdim. Çünkü ısı, bataryayı olumsuz etkileyen en büyük etmen malumunuz.

O gün bugündür şarj olurken hiç ısınmıyor. Daha sonra 8 Plus'ı sattım ama 11 Pro Max ile aynı gün Watch 5 almıştım, hala onun şarj aletiyle şarj ediyorum. Orijinal şarj aleti (18W olan) kutusunda duruyor artık. Evet yavaş şarj ediyor ama ben telefonu öyle yoğun kullanan bir adam değilim zaten. Artı 11 Pro Max'in şarjı uzun gittiği için gece yatarken şarja takıyorum.

Demem o ki, yaşadığınız ısınma 27W ile fazlasıyla normal. Ancak 18w şarj aleti bile bende soru işareti uyandırırken (yarattığı ısı açısından bataryanın ömrünü iyice kısaltır diye) size tavsiyem en azından kendi şarj aletini kullanmanızdır.

Zira benim yöntemimle batarya sağlığım hala %97. Üstelik %100'den ilk %99'a düşüşü 8. ayında gerçekleşmişti.

Ne kadar az ısı, o kadar uzun ömür. 👍🏻
 
Merhaba, Spigen 27W adaptör satın almıştım. Bugün elime ulaştı ve telefonu şarja taktım. Fakat telefon bir süre sonra ısınmaya başladı. Sizce bu normal mi? İçim rahat olmadı sorayım dedim. Bu arada, bu cihaz için son konum olmasını umuyorum. Şimdiden teşekkürler.

Hocam bende yeni aldım iPhone 11 orijinal Apple 20W adaptör kullanıyorum ısınıyor çok normal bence de. Şarjdan çektikten sonra kısa bir süre içinde ısınması geçiyor kafanıza takmanıza gerek yok.
 
Hocam bende yeni aldım iPhone 11 orijinal Apple 20W adaptör kullanıyorum ısınıyor çok normal bence de. Şarjdan çektikten sonra kısa bir süre içinde ısınması geçiyor kafanıza takmanıza gerek yok.

Ben de yeni aldım iPhone 11 daha üç gün oldu, orijinal şarj adaptörüyle hızlı şarj etmeme rağmen çok ısınıyor şarj esnasında korkar oldum. Bir sorun çıkar mı hocam?
 
Ben de yeni aldım iPhone 11 daha üç gün oldu, orijinal şarj adaptörüyle hızlı şarj etmeme rağmen çok ısınıyor şarj esnasında korkar oldum. Bir sorun çıkar mı hocam?
Kablo da orijinalse merak etmeyin hiçbir sorun çıkarmaz.
Alüminyum çerçeve ve cam arka kasa, plastik Android'lere göre ısıyı daha çok hissettiriyor.
 
Bende orjinal kullanıyorum, başka markada kullanmayı sevmiyorum hızlı şarjda ısınıyor 5V lukta denk gelmedim ya da dikkat etmedim. Geçiyor çıkardıktan sonra.
 
@ahmetttx bende de ıphone 11 var. Günlük İnstagram kullanımda 30 dk sonra falan hafif bir ısı oluyor mu telefonda

@EraY Dnz bende de ıphone 11 var. Günlük İnstagram kullanımda 30 dk sonra falan hafif bir ısı oluyor mu telefonda
 

Geri
Yukarı