iPhone 11'de pil sağlığının azalma hızı nasıl yavaşlatılır?

jhonnydepp

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir iPhone 11 aldım, pil sağlığı %74 ve şarjı çok hızlı bitiyor. Biliyorum pil çok kötü bir durumda bu çok normal ama en azından pil değişinceye kadar bu soruna az da olsa çözüm olabilecek bir yöntem var mı?

Tamam öyle olsun yine de 80 100 falan o işler çok zorlamıyor telefonu. %20 eyvallah ama 80'in üstüne çıksa da daha yavaş kısalmaz. Tam 9 aydır aynı telefon aynı muhabbetteyim şarjımı fullüyorum ilk günde %76'ydı bugünde %76.

%100'e kadar şarj etmek pili daha çabuk yıpratıyor.

Benimki:
1749139069885.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu hale gelmemesi için şarja soğuk iken tak. Telefon sıcak kaldığı zaman bataryasına da zarar verir. Telefon sıcak iken önce soğut sonra şarja tak çünkü var olan bir sıcaklık ve beraberinde şarjın da verdiği ısı çok yüksek derecelere çıkıyor. Hatta öyle yüksek oluyor ki benimki gibi iPhone şarjı durduruyor ve soğumasını bekliyor. Ama %74 olan bir bataryayı korumana gerek yok bir tane Deji tak 1 sene götürsün.

560 trilyar yıldır her türlü telefonu kullandım %80 şarja kadar doldurmadım gram sorun çıkmadı, pil ömrü de kayış gibi yağ gibi mis gibi gitti.

En kritik nokta tepe değil, aşağısıdır. Full olarak %20'nin altında iken şarja takınca sıkıntı. Sürekli sürekli tekrar ediliyorsa.

%80'ciler psikolojik takıntılı durum yaşıyorlar, korkuları var diye böyle söylüyorlar. Haliyle tabi haklılar da (Kendilerince) o kadar para bayılıyorlar.

560 trilyar yıldır her türlü telefonu kullandım %80 şarja kadar doldurmadım gram sorun çıkmadı, pil ömrü de kayış gibi yağ gibi mis gibi gitti.

En kritik nokta tepe değil, aşağısıdır. Full olarak %20'nin altında iken şarja takınca sıkıntı. Sürekli sürekli tekrar ediliyorsa.

%80'ciler psikolojik takıntılı durum yaşıyorlar, korkuları var diye böyle söylüyorlar. Haliyle tabi haklılar da (Kendilerince) o kadar para bayılıyorlar.
%20 zaten çoğu telefon üreticisi uyarı olarak koyuyor hadi bu neyse de, %80 çok saçma. Madem %80'e kadar şarj etmek sağlıklı o zaman neden %100'e kadar şarj olabiliyor bu cihazlar? Ben bu bataryanın gün içinde %40'ını kullanmayacaksam bir anlamı kalmaz. %40 düşük bir rakam değil. 16 serisinde bu 20-80 olaylarını çözmüşler sanırım. Bir çok kişi şarjı iliklerine kadar sömürüyor ama hala pil sağlıkları normal seviyelerde oluyor.

%20 zaten çoğu telefon üreticisi uyarı olarak koyuyor hadi bu neyse de, %80 çok saçma. Madem %80'e kadar şarj etmek sağlıklı o zaman neden %100'e kadar şarj olabiliyor bu cihazlar? Ben bu bataryanın gün içinde %40'ını kullanmayacaksam bir anlamı kalmaz. %40 düşük bir rakam değil. 16 serisinde bu 20-80 olaylarını çözmüşler sanırım. Bir çok kişi şarjı iliklerine kadar sömürüyor ama hala pil sağlıkları normal seviyelerde oluyor.
Ya işte yıllardır psikolojik baskı ile her yerde dillere pelesenk olunca normaldir. Şimdi çoğu kişiye bu olayı anlatınca inanmaz da ruhuna,beynine her yerine o kadar işlemiş ki fayda etmez 😄 Dediğiniz çok doğru %100 kullanmayacaksam ne anlamı kaldı.

Mesela S25+ kullanıyorum bunda da %90 %95 falan getirmişler umurumda değil mesela.

Zaten %100 den %90'a kadar hızlı düşüyor bir de %40 kayıp mı vereceğim 😄

Yabancı forumlarda bile bunların bi cacığa yaramadığını yazmış çoğu deneyen kişi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250605_195228_Device care.jpg
    Screenshot_20250605_195228_Device care.jpg
    37 KB · Görüntüleme: 17
Pilin %20'nin altına düşmemesine özen göster. Maksimum %80'e kadar şarj et ve telefonu lazım olmadıkça şarjdayken kullanma. Ayrıca o telefon artık miladını doldurdu. Ve pil değişimi için komik bir fiyat seçeneği veriyorlar.
Eki Görüntüle 2505952

Bütçen el veriyorsa pili değiştirmeyip yeni cihaza geçmeni öneririm.

Açıkçası pek umurumda değil zaten bana abimden kaldı, ben Redmi Note 12 kullanıyordum ama bana iOS çok daha premium hissettiriyor abimde S25 var ama ben bunu kullanırken daha iyi hissediyorum. Evet yanlıştır kabul ediyorum ama tercih meselesi biraz. Zaten telefonu sadece CapCut, Instagram, X, TikTok bir de arada pes oynuyorum. Maliyeti de bana patlamadığından sorun etmiyorum pek.

Benim de aynı en iyi çözüm telefon açıkken düşük pil moduyla kullanmak. Şarja takınca düşük pil modundan çıkar. Benim de IPhone'um 11 pil sağlığı 76. bu modu açınca 5 saat götürüyor.
İşlemciyi yorar performansını sömürür dediler.

Açıkçası pek umurumda değil zaten bana abimden kaldı, ben Redmi Note 12 kullanıyordum ama bana iOS çok daha premium hissettiriyor abimde S25 var ama ben bunu kullanırken daha iyi hissediyorum. Evet yanlıştır kabul ediyorum ama tercih meselesi biraz. Zaten telefonu sadece CapCut, Instagram, X, TikTok bir de arada pes oynuyorum. Maliyeti de bana patlamadığından sorun etmiyorum pek.

İşlemciyi yorar performansını sömürür dediler.
9 aydır aynı şeyi yapıyorum bir şey olmadı yine de sen bildiğini yap

En düşük %20 %10 hikaye %1 bile olsa minimum %80'a kadar şarjı doldurun. Düşük güç modunda kullanıp beyaz noktayı azalt seçeneğini %80 da kullanırsan ve ekran kilit süresini 30 saniye etkinleştirirsen arkasına otomatik parlaklıkta kullanırsan çok faydasını görürsün. Performans içinse hareketi ve saydamlığı çapraz geçişleri yeğle ışıklandırmaları soluklaştır ayarlarını aktif edersen 11 uçuşa geçer pil tasarrufu içinde en kıymetlisidir bu ayarlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı