iPhone 11'den S21 FE'ye geçmek

11'in malzemesi, nasıl anlatsam; ele pek hoş gelmeyen bir plastik gibi. 120Hz'de batarya'da ciddi fark oluyor haklısınız. Minecraft'ın iOS'e özel olduğunu duymamıştım daha önce, buna birşey diyemem. Şuan bir daha düşündüm, eğer farklı bir deneyim istenmiyorsa geçmenin pek bir mantığı yok.
Minecraft IOS özel değil. Android portu IOS portuna göre daha kötü çalışıyor. Yani kısacası iPhone 11 muhtemelen Minecraftı daha iyi çalıştıracaktır.

64 GB modelse iPhone depolama sorunları yaşatacak, zaten o da son demlerine yaklaştı klasik Apple politikası bir güncelleme ile işini bitirecektir. Android yavaşlar muhabbeti Android 12 sonrası sessizce aramızdan ayrıldı telefonlar artık yavaşlamıyor yeni modeller çok hızlı sadece. (Güncelleme sonrası yavaşlar evet burası doğru.)
7 senelik telefon işini bitirmesi normal. iOS 19 bile fazla ama Apple yine de onu da veriyor. Bu iyi bir şey ama. Samsung Apple'den özenip o da 7 sene güncelleme vermeye başladı. Ama umarım Apple gibi performansı düşürmeden cihazı 7 sene götürebilirler.

Arkadaşlar şimdi alayım mı almayayam mı?
Bence daha yüksek bir modele yönel. Alacağın telefon bir kaç hafta sonra OneUI 7'yi alıp gidecek. Şu an ki telefonun da Eylül'deki iOS 19'u alıp gidecek. Güncellik açısından iki telefonda ekside.

S21FE almak yerine daha güncel telefonlara bakabilirsin. S23FE çok şık ve güzel bir telefon. Aynı şekilde A35 5G veya A55 5G seçenekleri de mevcut. Tamamen senin bütçene kalmış bir şey. (aktif olarak A35 kullanıyorum)

A35: Samsung Galaxy A35 256 GB Mavi Cep Telefonu (Samsung Türkiye Garantili)Fiyatı, Yorumları - Trendyol

A55: Samsung Galaxy A55 256 GB Siyah Cep Telefonu (Samsung Türkiye Garantili)Fiyatı, Yorumları - Trendyol

S23FE: Samsung Galaxy S23 FE 256 GB Krem (Samsung Türkiye Garantili)Fiyatı, Yorumları - Trendyol

7 senelik telefon işini bitirmesi normal. iOS 19 bile fazla ama Apple yine de onu da veriyor. Bu iyi bir şey ama. Samsung Apple'den özenip o da 7 sene güncelleme vermeye başladı. Ama umarım Apple gibi performansı düşürmeden cihazı 7 sene götürebilirler.
Ben bu güncelleme muhabbetini ciddiye almıyorum. Apple da öyle Android de. Güncelleme geliyor sözde ama güncellemenin asıl olayı olan özelliklerin çoğu olmuyor eski modellerde. Yapay Zeka ile daha da hissedilir oldu. Apple Yapay Zeka özelliklerini çoğu eski iPhone'a vermeyecek gibi duruyor.

Keza Samsung benzer bir şekilde dağıtıyor güncellemeleri.

S21FE almak yerine daha güncel telefonlara bakabilirsin. S23FE çok şık ve güzel bir telefon. Aynı şekilde A35 5G veya A55 5G seçenekleri de mevcut. Tamamen senin bütçene kalmış bir şey.

A35: Samsung Galaxy A35 256 GB Mavi Cep Telefonu (Samsung Türkiye Garantili)Fiyatı, Yorumları - Trendyol

A55: Samsung Galaxy A55 256 GB Siyah Cep Telefonu (Samsung Türkiye Garantili)Fiyatı, Yorumları - Trendyol

S23FE: Samsung Galaxy S23 FE 256 GB Krem (Samsung Türkiye Garantili)Fiyatı, Yorumları - Trendyol
A serisi berbat ötesi bir seri. Android kasıyor görüşünün model hali A serisi zaten. S23 FE varken o ikisi alınmamalı.

Geçilemez yaşı olan bir Android cihaz zamanla yavaşlar S21 S22 deseydiniz geçilir diyebilirdim ama 11'den FE serisine geçilmez biraz daha biriktir daha yeni modele geçmeye çalış.

Ben bu güncelleme muhabbetini ciddiye almıyorum. Apple da öyle Android de. Güncelleme geliyor sözde ama güncellemenin asıl olayı olan özelliklerin çoğu olmuyor eski modellerde. Yapay Zeka ile daha da hissedilir oldu. Apple Yapay Zeka özelliklerini çoğu eski iPhone'a vermeyecek gibi duruyor.

Keza Samsung benzer bir şekilde dağıtıyor güncellemeleri.
Samsung Apple kadar güncel tutmuyor cihazları. Bazı özellikler eski telefona olmuyor ama tabi batarya konusunda 15'in altındaki telefonları getirmemesi saçma. Döngüyü öğrenebilmek için bile desteğe ulaştırıp kendilerini meşgul ettiriyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı