iPhone 12 2023'te alınır mı?

iPhone alınacak en son markadır. RAM'ler hala 4 GB'larda geziyor. Bataryalar 5000 MAh'i geçmiyor. iOS olması başlı başına bir saçmalık. İşlemciyi zaten AMD üretiyor. AMD beğenmeyenler iPhone kullanıyor. iOS da kasıyor Android'e yönelin.

CPU'yu kendisi gelistiriyor, TSMC'ye urettiriyor. Ya da neye urettirirse urettirsin CPU'da en basarilisi A16 Bionic zaten, GPU'yu ise PowerVR'dan tedarik ediyor ve bu konuda gecen seneki Snapdragon flagshipi zar zor geciyor.
 
Sıfır almak mantıksız çünkü o civarlarda iPhone 14'ten bile iyi bir cihaz olan S23 bulunuyor. İkinci el temiz ve uygun bir iPhone 12 bulunursa alınabilir.
 
CPU'yu kendisi gelistiriyor, TSMC'ye urettiriyor. Ya da neye urettirirse urettirsin CPU'da en basarilisi A16 Bionic zaten, GPU'yu ise PowerVR'dan tedarik ediyor ve bu konuda gecen seneki Snapdragon flagshipi zar zor geciyor.
PowerVR taş devrinden kalma bir GPU. Apple'ın iMac'lerinde PowerPC kullandığı zamanlardan kalma.
 
Hala alınır mı? Yoksa artık geç mı kaldı o da? Bugün telefoncu bir tanıdığım 11 de 12 de eskide kaldı, uğraşma bu modellerde dedi.
12 alacağına 13 al dedi lakin bütçem yetişmiyor.
•2. el veya 0 alınır mı? Hala?
•Ne kadar süre kullanılır?
•13 ile aralarında 5K civarı bir fark var. Bu kadar parayı vermeye gerek var mı?
•iPhone 11 ekrandan feragat edilip 0 alınır mı?

1- 0 fiyatları çok pahalı ancak 2. el fiyatı gayet makul. 2. el olarak alınabilir.
2- en az 4 sene daha sıkıntısız bir biçimde götürür.
3- düz 12 ve 13 modellerinde hiçbir fark yok diyebiliriz. Sadece çip farkı var ancak 12'nin kullandığı A14'te son derece güçlü bir çip. 5K fark ödenmez kesinlikle.
4- iPhone 11 kesinlikle boş ver. Hem artık eskidi ek olarak A13 çipi şarj ve ısınma konusunda sıkıntılıydı. 11 ve 11 Pro kullandım ikisi de aynı sorunlardan müzdaripti.
 
iPhone 12 mis gibi alınır. Önümüzdeki 4 yıl boyunca da sizi rahat götürecektir.

Bataryalarının miliamperi niye düşük? Sürekli müşterilerine Ayfon aldırmak için.
Klasik bir Android fan boyu. Düşünemeyen bir Android fan boyu. Apple isterse 1 mAh batarya kullansın onu bir şekilde optimize etmeyi bilir. Xiaomi 12T Pro mesela. Kamera çözünürlüğü 200 MP, bir işe yarıyor mu hayır. iPhone 14 Pro Max 48 MP ile Xiaomi'yi havada tokatlıyor. Yine Xiaomi 12T Pro'nun RAM'i 12. iPhone 14 Pro Max'in RAM'i 6 GB. Kim daha performanslı? iPhone. Şimdi anlamışsınızdır umarım. Rakamlar büyük olunca telefon iyi olmuyor.
 
Birader Android önermek yasaktır diye bir kural mı var bir olaydan çaktığın yok boş boş konuşuyorsun.

Sende okuduğunu anlama sorunu mu var? Adam Android düşünmüyorum diyor. Android önermesinde tuhaflık yok. Tuhaflık Android istemiyorum diyen adama S23 reklamı yapıp S23 önermesidir. Boş konuşan ben değil sensin.

Bataryalarının miliamperi niye düşük? Sürekli müşterilerine ayfon aldırmak için.

iOS 11 döneminde hem 7 Plus hem de 8 Plus'ı telefoncu bir tanıdıktan tedarik edip kullandım. 2900MAh'li 7 Plus ile oyunsuz Wi-Fi'de 9 saat mobil veride 7 saat ekran süresi aldım. Aynı senoryada 2650MAh'li 8 Plus ile Wi-Fi de 10,5 mobil veride 8,5 saat ekran süresi aldım. Apple'ı bataryada mAh konusunda eleştirmek senin gibi teknoloji bilmeyenlerin yapacağı yorumdur.
 
Son düzenleme:
Arkadaslar iPhone 12 yerine S23'ün daha mantıklı seçenek olacağını anlatmaya çalışmış, sizlere batan nedir?

Bu arada ilk çıktığı dönem 8 Plus'ı kullanmaya başlamıştım, mobil veride 7 saat için %1 parlaklikta arayüzde dolanmaniz lazim. İlk çıktığı zamanda öyleydi, şimdi daha beter hâlde. iPhone pil sorununu XS modellerinden sonra çözdü.
 

Geri
Yukarı