Ben de iPhone kullanıyorum. "Güncelleme aldıkça yavaşlayan bir telefon" "Kronik sorunları var" gibi şeyler söylemek hatalı. Elbette modelden modele değişir fakat serilerde süregelen bir kronik sorun olsaydı, bu o sorunun her cihazda olacağı anlamına gelirdi. Bir cihaz temiz, diğer cihazda sorunlar yaşanıyorsa bu o cihazın üretim aşamasında bir hataya maruz kaldığı anlamına geliyor. Bu tarz hatalı bir cihazınız varsa Apple ile iletişime geçip, telefonu taraflarına gönderip incelemeye aldırmanız gerekiyor. Zaten üretimsel bir hata da mevcut olduğunda size yeni bir telefon göndermelerine kadar gidiyor iş.
Telefonların güncelleme aldıkça yavaşlaması durumu telefonların doğrudan güncelleme almasıyla alakalı değil. Yıllar geçtikçe uygulamalar daha çok veri alanı, daha çok donanımsal kapasite istiyorlar. Örneğin, eskiden 128 megabayt SD kartlarda yüzlerce fotoğraf bulundururduk. Şimdi bir fotoğraf 10 megabayti bulabiliyor. Cihazlar da zaman geçtikçe donanımsal anlamda eskiyor. İşlemci gücü ve cihazın RAM değerleri güncelleme ile kısılmıyor, sadece uygulamalar daha çok donanım gücü istemeye başlıyor.
Konu sahibinin sorusuna istinaden, Apple ile iletişime geçmesini öneriyorum.