iPhone 13 vs 16e

Hocam dediğim gibi 13 gerçekten eskidi artık. Pil ömründen tutun performansına, yazılım desteğine, şu Apple AI zırvalarına kadar herşey 16e'de daha iyi olucak. Biraz sıkın, 16e alın.
Ben de tam 13 alacakken, mediamarkt temsilcileri 16e gösterdi ve aklımı çeldi şuan baya arada kaldım aralarında 10 bin TL fark var. Şahsen bir telefona 32 bin bile vermeyi çok buluyorum ama mecbur kaldık. Bu arada 13'ü baya yermişsin hocam ama hala en çok satan model olarak gördüm. Bence 13 en az 5 sene daha güncelleme alır gibi geliyor.

1747769817476.png

Ben de tam 13 alacakken, mediamarkt temsilcileri 16e gösterdi ve aklımı çeldi şuan baya arada kaldım aralarında 10 bin TL fark var. Şahsen bir telefona 32 bin bile vermeyi çok buluyorum ama mecbur kaldık. Bu arada 13'ü baya yermişsin hocam ama hala en çok satan model olarak gördüm. Bence 13 en az 5 sene daha güncelleme alır gibi geliyor.

Eki Görüntüle 2495454
Hocam 13'ün en çok satan telefon olmasının sebebi ucuz iPhone olması. Türkiye gibi ülkelerde satılıyor genelde zaten iPhone 13. Öyle Amerika'da çok görmezsiniz. Ayrıca 13'ün özellik güncellemeleri 2027'de son bulucak.

Eğer usbc, eylem düğmesi, apple intelligence gibi özellikler istiyorsanız ve daha uzun süre güncelleme alsın istiyorsanız 16e mantıklı

İyi akşamlar herkese. iPhone 13 ve 16e arasında kaldım. Forumda benzer konular var ama bir noktada hep ayni yere baglaniyor. Affiniza siginarak öncelikle Android ile kıyas ya da Android tavsiyesi istemiyorum(şu an Android kullanicisiyim). iPhone 14 15 16 tavsiyesi istemiyorum çünkü bu iki model arasında kalma sebebim 43-45 bin bandına çıkmaya içim elvermemesi. O parayı vereceksem 16e almayı tercih ederim.
Sizlerden istediğim bu iki telefon arasında hangisi mantikli? 13 kac yil daha güncelleme alır acaba? Program ve oyun guncellemesi sebebiyle takılma donma yaşamadan 13 kac yil daha kullanilir? Ortalama 5 yil sonra 13 çok mu ölü fiyatına gider? Donanım özellikleri olarak ne kadar tatmin eder neticede 5. yılında. Bu arada şu Type-C olmaması sırf vazgeçme sebebim gibi ama neyse sorun etmek istemiyorum 😄
10 bin fark vermeye değer mi değmez mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Bütçeyi arttırıp neden iPhone 15 almıyorsunuz?

Bütçeyi arttırıp neden iPhone 15 almıyorsunuz?

Arada neredeyse 8 k fark arada 8 k verip neden daha az güçlü daha az güncelleme alacak telefon alalım ki sen düşün bir PC toplayacaksın diğeri ışıklı mışıklı dış görünüşü bayağı iyi ama 4060 var. Diğer bilgisayarda dış görünüşü bayağı sade ama 4070 var ve 8 k daha ucuz. Bu bunun gibi bir şey.

Arada neredeyse 8 k fark arada 8 k verip neden daha az güçlü daha az güncelleme alacak telefon alalım ki sen düşün bir PC toplayacaksın diğeri ışıklı mışıklı dış görünüşü bayağı iyi ama 4060 var. Diğer bilgisayarda dış görünüşü bayağı sade ama 4070 var ve 8 k daha ucuz. Bu bunun gibi bir şey.
Her şey güncelleme ve güç değil ki. Tek kameralı berbat bir ekrana sahip 16e'yi almak hangi akla hizmettir ki :D

Berbat bir ekran derken tek farklı çentik ekran kasa oranlarına bakarsanız neredeyse aynı ve 2 şişe 60 Hz tek kamera diyorsunuz geniş açı kullanmıyorsa onun için dert değil.
Günümüz koşullarından tasarım olarak çok geride bir cihaz. Bünyesindeki A18 kırpılmış bir işlemci. Tabi bir telefondan beklentilerinize göre değişir ama benim tercih edeceğim bir cihaz değil. 40.000 küsür TL ödediğim cihazın hala çentikli tek kameralı olması benlik değil.

Günümüz koşullarından tasarım olarak çok geride bir cihaz. Bünyesindeki A18 kırpılmış bir işlemci. Tabii bir telefondan beklentilerinize göre değişir ama benim tercih edeceğim bir cihaz değil. 40.000 küsur TL ödediğim cihazın hala çentikli tek kameralı olması benlik değil.

Hocam kırpılmış A18 A17 Pro'dan dahangüçlü bir işlemci zaten sadece 1 çekirdek düşürmüşler iPhone 16 arasında hız farkı yok denilenebilir. Çentik ekran maalesef ki türkiyende yaşıyorsanız emin ol ki iPhone 13 14 kullananlar çok var yani çok eski hissetmiyorsunuz arka kamera tasarımı açıkçası sade gözüküyor özellikle 4 5 kameralı telefonlar beni irrite ediyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı