iPhone 14 Pro Max pil sağlığı %62'ye düştü

Yunusbukadar

Decapat
Daha fazla  
Anneme birkaç ay önce iPhone 14 Pro Max almıştık ikinci el olarak yaklaşık 8 ay oldu alalı.
Aldığımızda pil sağlığı %92ydi neyse garantisinin bitmesine 7 ay kalmıştı aldığımızda aradan birkaç ay geçtikten sonra pil hızlı bitmeye başladı, ben de pil sağlığına baktım 85'lere gerilemişti. Neyse dedim normaldir çok kullanıyor diye ama dün baktığımda pil sağlığı 62'ye kadar düşmüş birden. Garantisi biteli 1 ay oldu ve 8 ayda toplam 92'den 62ye geriledi pil değişmedi diye aldık sizce neden oluyor? Ayrıca bendeki iPhone 11 alalıda yaklaşık 7 ay oldu ama bu 76'dan 75e geldi.

Anneme birkaç ay önce iPhone 14 Pro Max almıştık ikinci el olarak yaklaşık 8 ay oldu alalı.
Aldığımızda pil sağlığı %92ydi neyse garantisinin bitmesine 7 ay kalmıştı aldığımızda aradan birkaç ay geçtikten sonra pil hızlı bitmeye başladı, ben de pil sağlığına baktım 85'lere gerilemişti. Neyse dedim normaldir çok kullanıyor diye ama dün baktığımda pil sağlığı 62'ye kadar düşmüş birden. Garantisi biteli 1 ay oldu ve 8 ayda toplam 92'den 62ye geriledi pil değişmedi diye aldık sizce neden oluyor? Ayrıca bendeki iPhone 11 alalıda yaklaşık 7 ay oldu ama bu 76'dan 75e geldi.
İlk olarak şarjı fulleyip güncellemenizi / sıfırlamanızı öneririm. Pil sağlığı değeri bu durumlarda değişiyor.

Eğer mace erişim imkanınız varsa coconut battery uygulaması var. En sağlıklı o gösterir.

Bunlara rağmen hala %65 gözüküyorsa sıkıntı var. Belki sahte pil takmışlardır. Belki de orijinal pilde cidden sıkıntı vardır.

Nereden satın almıştınız? Yani bir telefoncudan mı yoksa normal bir kişiden mi?

Vallahi ben alırken görmedim babam almıştı ama galiba telefoncudandı çünkü yanında kutulu şarj başlığı kablosu kılıfı falan vardı.

Annen sürekli telefonu sıcak tutup şarjda mı kullanıyor?

Annem çok kullanmıyor ama kardeşlerim genelde şarjda kullanıyor.

Bende öyle düşünüyorum aslında.

Üzerindeki pil büyük ihtimalle sorunlu ya da sahte. Apple ile iletişime geçip durum hakkında bilgi alın.

İlk olarak şarjı fulleyip güncellemenizi / sıfırlamanızı öneririm. Pil sağlığı değeri bu durumlarda değişiyor.

Eğer Mac'e erişim imkanınız varsa coconut battery uygulaması var. En sağlıklı o gösterir.

Bunlara rağmen hala %65 gözüküyorsa sıkıntı var. Belki sahte pil takmışlardır. Belki de orijinal pilde cidden sıkıntı vardır.

Olabilir sahte pil bende öyle düşünüyorum çünkü çok saçma geliyor bu kadar gerilemesi.

Normal degil, sarjda kullanimla falan alakali degil o zaten 14 pro max sarjda fazla kullanilacak kadar kucuk bataryali bir cihaz degil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı