iPhone 14 vs Samsung S24

Snapdragonlu S24 ülkemizde yok. 7 yıl güncelleme almak için yeterli bir sebep değil. Benim önerim ya S23 almanız ya da iPhone 15'e çıkmanız yönünde olurdu.
 
Herkese merhaba, telefon almayı düşünüyorum SE 2020 kullanıyorum telefonda oyun oynayan biri değilim sosyal medya kamera ve bataryası iyi olsun istiyorum en azından 1 günü çıkarabileyim S24 ile 14 arasında kaldım. IOS'tan oldukça memnunum ama aklıma S24 yatmaya başladı bu zamanlarda çok sık telefon değiştiren biri değilim beni 4 sene götürse iyidir hangisini almak daha mantıklıdır sizce?

IP ürünlerinin batarya konusunda iyi olduğunu iddia eden mi oldu veya firmanıın batarya kullanımı açısından bir açıklamasını mı gördünüz? Link paylaşın lütfen.

Firmanın kendi modelleri için çok hızlı dolum veya çok daha uzun süreli dayanan batarya konusunda bir reel atılımı da yok.

Ayrıca sosyal Media vs açısından kullanılacak ise amiral gemileri almanın da manası yok. 2 yıl sonra alacağın Samsung'u değiştirmek isteyeceksin.

Ama IP telefonların şu avantajı var. Kamera pixel değerleri ekran çözünürlük değerleri ne kadar Android markalardan düşük olursa olsun, daha iyi görsel ve çekim kalitesi olduğu aşikar.
Ama fotoğraf ve video kayıtlarında asıl etken kişinin nasıl kullandığı veya teknikleri bilip bilmemesi, bu teknikler için yardım aldığı yazılımlardır.

Çok uzun ve çok özel kayıtlar yapmayacak iseniz, Snapdragon işlemcili bir Android telefon öneririm ki bu mutlaka Samsung olması da gerekmiyor. Bu konuda Oppo gibi markalarında oldukça iddialı ve kaliteli serileri bulunuyor.

Yani 1 adet Samsung için ayıracağınız bütçeyi 4 yıl olarak hesaplamışsınız, 2'şer yıldan 2 telefon kullanabilirsiniz. Ben SD865 işlemcili oyun amaçlı kullandığım Telefon'u 3 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Batarya dolum hızı ise hiçbir IP veya Samsung telefonlar yetişemiyor.

Kullanacağınız telefon un markası evet kalite açısından önemli ama çok da değil. İsmi duyulmadık birçok marka model, az satış ile %100 müşteri memnuniyeti ile devam ediyor.

Sizin bilginiz, tecrübeniz, gerçek ihtiyaç seviyeniz etken.
IP marka kullanıp da gerçekten o telefon ve kalitesine ihtiyaç duyulmama oranı %99'dur. %1'lik kesim yazılım ve performansını kullanıyor ki genelde içerik üreticileri bu konuda oldukça şeffaf yorumlarını görebilirsiniz.

Ama sen elinde marka taşımak istiyorsan IP'nin gidip Max Plus versiyonunu al. Hem de 1TB kapasiteli olanı. Olacak ise havan o şekilde olsun.
 
S24 yerine S23 almak çok daha mantıksız olur. Arkadaş 40-45k çıkarım dedi S24+ modeli üzmeyecektir onu illa iPhone şartsa evet 14 değerlendirilebilir.


Rica ederim iyi günler.
Gayet mantıklı olur. Aralarında neredeyse 10.000 TL fark var ve bu farka değecek bir şey yok. Konu sahibi büyük telefon istemediğini belirtmiş.
 
Hocam bence bu telefonlar gündelik kullanım için yeterli değil ama iOS hater olarak iPhone 14'ün daha alınabilir olduğunu düşünüyorum.

Çok özür dileyerek gerekli değil yerine yeterli değil dememi düzeltiyorum bir de iOS optimizasyonu için iPhone 14 önermiştim yoksa S24 daha üstün.
 
S24 tabii. Kamerada iPhone 14 dusuk megapiksel ile daha iyi sonuc vermiyor. Megapikselin onemi cok olmasa da S24 yine de daha iyi kamerada 14'e göre. Zaten rakip seri degiller.
 

Geri
Yukarı