iPhone 15 alınır mı?

Merhaba, düz model bir IPhone'a bulaşmayın evet fiyatı çok farklı olmaz döviz de yerinde sabit ama S23'ten sonra 60Hz ekran ve telefoto olmaması vs. sizi üzecektir. Düz 16 da 60Hz olacak. Ayrıyeten daha çıkmadan biliyoruz ki düz iPhone 16, iPhone 15 Pro Lite olacak. Hiçbir yenilikle gelmeyecek, yapay zeka olarak da 15 Pro'dan fazlasını yapamayacaktır. Bunları önden kesin gibi konuşmamın sebebi Apple'ın düz modellere çektiği üvey evlat muamelesi ve çıkan sızıntılarda da bir numaraları yok.
Yani sözün kısası illa 16 Pro'ya çıkmak zorunda değilsiniz bugünden 15 Pro alın zaten düz 16'lardan her yönden iyi olacak. Ama ne olursa olsun Pro serisi alın.

Daha önce S22'den 14'e geçmiştim, 60Hz olayını bir hafta yaşadım, sonrasında alıştım.

Mesele alışman değil. İnsan gözü her şeye alışıyor. Mesele 60K veya daha fazla para vereceğin cihazda 60Hz olması. Yani düz model iPhone modelleri aldığın özellik verdiğin para bakımından bakarsan Pro serilerinden de daha pahalıya geliyor sadece ekran da değil mesele kamera, işlemci vs. Üstte detaylı açıkladım.

Mesele alışman değil. İnsan gözü her şeye alışıyor. Mesele 60K veya daha fazla para vereceğin cihazda 60Hz olması. Yani düz model iPhone modelleri aldığın özellik verdiğin para bakımından bakarsan Pro serilerinden de daha pahalıya geliyor sadece ekran da değil mesele kamera, işlemci vs. Üstte detaylı açıkladım.
Ben 60 hz'e alışamadım hiçbir şekilde :D O paralara vermem 60 hz :D

Ben 60 Hz'e alışamadım hiçbir şekilde :D O paralara vermem 60 Hz :D

İnan ki ben de hiç alışamadım. İşin garip yani sadece TR değil dünya genelinde bu sene 15 Pro Max en çok satan cihazken 2. sırada düz 15 satmış. İnsanlar demek ki alışıyor :)

Biliyorum eylül'ün ortalarında 16 çıkacak ama fiyatı tahminen 60 civarı olacak. iPhone 15 ise şimdilerde 50 bin falan alınabilir şekilde. Sizce 16 beklemeye değer mi, yoksa 15 bu fiyata iyi mi?
Bir yakinim kullaniyor, eskiden iphone 13 kullaniyordu. Telefonun o parayi etmedigini soyluyor ve biraz fazla isindigini soyluyor, benim de biraz kurcalama firsatim oldu, kesinlikle o parayi etmez neredeyse S24 Ultra fiyatinda saka gibi.

15 Pro kullandım, memnun kalmadım. İlk zamanlar hem yazılım hem de ısınma sorunu yaşadım. Sonrasında bilmiyorum neler oldu. Kesinlikle 16 Pro'yu bekliyorum veyahut 14 alabilirsin.

Isınma sorunu her yeni çıkan modelde olur bu durum yazılımsal kaynaklı 16 Pro'yu aldığında 15 Pro'daki ısınma sorunu çözülmüş 16 Pro'da ısınma sorunu olduğunu göreceksin. iOS 18 ile beraber hem yazılımsal hem de ısınma sorunları zaten giderilecek.

Isınma sorunu her yeni çıkan modelde olur bu durum yazılımsal kaynaklı 16 Pro'yu aldığında 15 Pro'daki ısınma sorunu çözülmüş 16 Pro'da ısınma sorunu olduğunu göreceksin. iOS 18 ile beraber hem yazılımsal hem de ısınma sorunları zaten giderilecek.

Dostum önden sana vahiy mi geldi? iOS 18 ile o sorunların gideceğine nasıl bu kadar eminsin kaynak gösterir misin? 16 Pro'yu kullandın mı da ısınacağını söylüyorsun?
Ayrıca 14 Pro, 13 Pro, 12 Pro vs. çıktığında ısınma sorunu şikayeti ile çıkmadı. Apple 16 Pro'da yeni bir soğutma sistemine geçecek sızıntılara göre açıp bakabilirsin. 15 Pro ve 15 Pro Max kendi orijinal sürümü iOS17'de bile ısınma sorununu çözemediyse ilerleyen iOS pardon (BugOS) hiç çözeceğini sanmam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı