iPhone 15 Pro ısınıyor mu?

Abdullah Koşan

Centipat
Katılım
9 Ocak 2023
Mesajlar
39
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Hp victus 16 rtx3060 / r5 5600
İphone 15 Pro
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mezun
Cihaz ilk çıktığında ciddi ısınıyormuş ancak 1 ay önceki güncellemeyle bunun düzeltildiği söylenmiş. Kullananlar rica etsem aydınlatabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güncellemeyle düzeltildi ısınma sorunu 17.0.2 güncellemesiyle. Artık öyle bir sorun yok. 1 aydan fazla oldu bu arada iOS 17 yayınlandığının başlarındaydı bu sorunu çözen güncelleme.
 
Bu sorun artık mazide kaldı. Telefon ilk çıktığında yazılımsal olarak biraz aceleye getirildiği için bu sıkıntı vardı, günümüzde ise gelen güncellemelerle yok edildi. Yani nereden baksanız 5-6 ay oluyor çözüleli.
 
Hocam şaka değil mi :) ciddi düşünüyorum yıkma hayallerimi cidden mi ve performansı etkiliyor mu?
Etkiliyor hocam tabii ki. Isınan bir cihaz kendini frenleyebilmek adına işlemcinin kullandığı çekirdek hızını sınırlar, bu da performansta gözle görülür düşüşlere sebebiyet verebilir. Oyun oynayacaksanız Pro Max modelini tercih etmeniz daha iyi olacaktır zira çok daha yavaş throttle oluyor küçük kasasındaki muadiline göre. Bu cihazlarda fan yok ne yazık ki, üstüne üstlük tüm Android amiral gemisi cihazlarda olan Vapor Chamber teknolojisini her nedense Apple kullanmıyor o yüzden inanılmaz ısınıyor kasaları. Yine, App Store'daki çoğu oyun Android versiyonuna göre daha stabil ve optimize çalıştığı için ısınsa bile akıcı deneyim sunacaktır ancak belirli bir süreden sonra sürekli performansı elde edemiyorsunuz.
 
Etkiliyor hocam tabii ki. Isınan bir cihaz kendini frenleyebilmek adına işlemcinin kullandığı çekirdek hızını sınırlar, bu da performansta gözle görülür düşüşlere sebebiyet verebilir. Oyun oynayacaksanız Pro Max modelini tercih etmeniz daha iyi olacaktır zira çok daha yavaş throttle oluyor küçük kasasındaki muadiline göre. Bu cihazlarda fan yok ne yazık ki, üstüne üstlük tüm Android amiral gemisi cihazlarda olan Vapor chamber teknolojisini her nedense Apple kullanmıyor o yüzden inanılmaz ısınıyor kasaları. Yine, App Store'daki çoğu oyun Android versiyonuna göre daha stabil ve optimize çalıştığı için ısınsa bile akıcı deneyim sunacaktır ancak belirli bir süreden sonra sürekli performansı elde edemiyorsunuz.

Mobil oyun pek sevmem ama arada bilgisayara ulaşamayacağım zaman ya da yattığım yerden keyfi giren birisiyim ama 1 saat oynayınca da dokunamayacağım kadar ısınırsa sorun ama tadımı kaçırırsa kısa sürede satarım zaten piyasaları çok hızlı teşekkür ederim tavsiyen için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı