iPhone 16 beklenir mi?

Bütçem 35 fakat hayatım da hiç iOS kullanmadım bunu deneyimlemek istiyorum. Ayrıca araştırdım 1 sene geçtikten sonra Samsung s serisi kullananlar genellikle yavaşladığını vesaire söylüyor. Bazı teknik çalışanlar da bunu diyor bilerek yapıldığını ben bunları okudum ne kadar doğru değil bilmiyorum iki marka da babamın markası değil yanlış anlamayın savunmuyorum. Ben telefonu Instagram da fotoğraf çekmek için daha çok kullanacağımdan insanlar IOS'un yazılımından dolayı Instagram'da daha iyi çıktığını vesaire söylüyor. Bundan dolayı IPhone'ye yöneldim ve ilk deneyimim olacak. Tabii yine bu dediklerimi açıklarsanız Samsung'a da dönebilirim mantıklı gelirse, ama önceliğim iPhone bütçeyi üstte belirttim tavsiyenizi bekliyorum hepinizin, şimdiden teşekkür ederim herkese.

14 Pro'ya ne için geçtiniz ki 15 Pro daha iyi değil mi?

S24 35 bin baktım.

35k ile yurt dışı iPhone 16 bile bulamayabilirsiniz hocam. Hiç risk almadan bu ay veya en geç Temmuz başlarında yeni bir telefon alın.

35k ile yurt dışı iPhone 16 bile bulamayabilirsiniz hocam. Hiç risk almadan bu ay veya en geç Temmuz başlarında yeni bir telefon alın.
Hocam benim aklımda 13 var zaten sıfır alıp 16'ı mesela çok farkları olsa onu beklerdim onun için para toplardım. Diğer arkadaşların cevabını da bekliyorum şuan.

Bütçem 35 fakat hayatım da hiç iOS kullanmadım bunu deneyimlemek istiyorum. Ayrıca araştırdım 1 sene geçtikten sonra Samsung s serisi kullananlar genellikle yavaşladığını vesaire söylüyor. Bazı teknik çalışanlar da bunu diyor bilerek yapıldığını ben bunları okudum ne kadar doğru değil bilmiyorum iki marka da babamın markası değil yanlış anlamayın savunmuyorum. Ben telefonu Instagram da fotoğraf çekmek için daha çok kullanacağımdan insanlar IOS'un yazılımından dolayı Instagram'da daha iyi çıktığını vesaire söylüyor. Bundan dolayı IPhone'ye yöneldim ve ilk deneyimim olacak. Tabii yine bu dediklerimi açıklarsanız Samsung'a da dönebilirim mantıklı gelirse, ama önceliğim iPhone bütçeyi üstte belirttim tavsiyenizi bekliyorum hepinizin, şimdiden teşekkür ederim herkese.

14 Pro'ya ne için geçtiniz ki 15 Pro daha iyi değil mi?

S24 35 bin baktım.

Hocam iPhone deneyimlemek istiyorsanız en az 55k bütçe lazım. Android için söylenenler eskide kaldı. Samsung'un 10klık telefonunun kasması normal. Çünkü samsumg hem parası olana hem de olmayana üretiyor. iPhone sadece parası olana yapıyor. Haliyle insanlar 10klık Samsung kasınca 70klık iPhone ile karşılaştırıyorlar. Benim kendi fikrim bütçeniz iPhone için az kalıyor düz modeller önermem Pro ve Pro Max modellerde 60kdan başlıyor(13 ve üzeri)

Bütçem 35 fakat hayatım da hiç ios kullanmadım bunu deneyimlemek istiyorum. Ayrıca araştırdım 1 sene geçtikten sonra Samsung S serisi kullananlar genellikle yavaşladığını vesaire söylüyor. Bazı teknik çalışanlar da bunu diyor bilerek yapıldığını ben bunları okudum ne kadar doğru değil bilmiyorum iki marka da babamın markası değil yanlış anlamayın savunmuyorum. Ben telefonu İnstagram da fotoğraf çekmek için daha çok kullanacağımdan insanlar İos'un yazılımından dolayı İnstagram'da daha iyi çıktığını vesaire söylüyor. Bundan dolayı İphone'ye yöneldim ve ilk deneyimim olacak. Tabii yine bu dediklerimi açıklarsanız Samsung'a da dönebilirim mantıklı gelirse, ama önceliğim İphone bütçeyi üstte belirttim tavsiyenizi bekliyorum hepinizin, şimdiden teşekkür ederim herkese.

14 Pro'ya ne için geçtiniz ki 15 pro daha iyi değil mi?

S24 35 bin baktım.
Ben ilk zamanlar aldım. Telefonun yazılımı resmen çalışmıyor gibiydi. Uygulama,kamera vs. Ve 15 serisinin kasası daha dayanıklı değil. Tamir fiyatları düşsün diye,malzemeden kıstılar. 14 pro daha sağlam. Videolardan araştırabilirsin. Ve o zamanlar stabil gelmemişti bana. Zamanla düzeltmişlerdir. O zaman,o kadar para verip bu tarz şeylerle karşılaşmak kötüydü.

Hocam iPhone deneyimlemek istiyorsanız en az 55k bütçe lazım. Android için söylenenler eskide kaldı. Samsung'un 10klık telefonunun kasması normal. Çünkü samsumg hem parası olana hem de olmayana üretiyor. iPhone sadece parası olana yapıyor. Haliyle insanlar 10klık Samsung kasınca 70klık iPhone ile karşılaştırıyorlar. Benim kendi fikrim bütçeniz iPhone için az kalıyor düz modeller önermem Pro ve Pro Max modellerde 60kdan başlıyor(13 ve üzeri)
Samsung da fotoğraf çekilince aynı kaliteyi İnstagram'a yüklemiyor diyorlar, siz ne öneriyorsunuz 35'e Samsung'un hangi serisini?

Ben ilk zamanlar aldım. Telefonun yazılımı resmen çalışmıyor gibiydi. Uygulama,kamera vs. Ve 15 serisinin kasası daha dayanıklı değil. Tamir fiyatları düşsün diye,malzemeden kıstılar. 14 pro daha sağlam. Videolardan araştırabilirsin. Ve o zamanlar stabil gelmemişti bana. Zamanla düzeltmişlerdir. O zaman,o kadar para verip bu tarz şeylerle karşılaşmak kötüydü.
13 Pro 2.elde alabilirim fakat gram anlamıyorum ve kazık yemekten korkuyorum o yüzden bilmiyorum ne yapacağımı... :(

Son düzenleme:
Samsung da fotoğraf çekilince aynı kaliteyi Instagram'a yüklemiyor diyorlar, siz ne öneriyorsunuz 35'e Samsung'un hangi serisini?

Bence bütçeni 5K arttırıp samsumg S23 Ultra alabilirsin. Şu anda S24 Ultra ve 15 Pro Max'ten sonraki en güçlü kamera. Bu arada Instagram'a yükleme olayı eski ve güçsüz Samsung'larda oluyor. Bunu diyen biri muhtemelen A24, M20 falan kullanıp da demiştir. Bütçeni 5K arttırabilir misin?

Bence bütçeni 5K arttırıp samsumg S23 Ultra alabilirsin. Şu anda S24 Ultra ve 15 Pro Max'ten sonraki en güçlü kamera. Bu arada Instagram'a yükleme olayı eski ve güçsüz Samsung'larda oluyor. Bunu diyen biri muhtemelen A24, M20 falan kullanıp da demiştir. Bütçeni 5K arttırabilir misin?
Arttırırım hocam, S23 Ultra alsam bi sıkıntı falan çıkmaz dimi senelerce götürürmü bir de İnstagram da dediğim gibi kamera sorunu olmuyor dimi?

S23 Ultranın İphone'de rakibi hangisi?

S23'le S23 ultranın arasında ne kadar fark var kamera açısından biraz anlatabilir misiniz bir de normal S23'ün rakibi ney iphone'de?

Arttırırım hocam, S23 Ultra alsam bir sıkıntı falan çıkmaz değil mi senelerce götürürmü bir de Instagram da dediğim gibi kamera sorunu olmuyor değil mi?

S23 ultranın IPhone'da rakibi hangisi?

S23'le S23 ultranın arasında ne kadar fark var kamera açısından biraz anlatabilir misiniz bir de normal S23'ün rakibi ne IPhone'da?

Normal S23'ün rakibi iPhone 14 produr(hatta kameraya hiçe sayarsak 14 Pro Max bile diyebiliriz). S23 ultranın net bir rakibi yok. S23 Ultra iPhone 15 Pro'dan iyi iPhone 15 Pro Max'le neredeyse denktir(ama bir 15 Pro Max etmez maalesef). S23 Ultra Snapdragon 8 gen 2 işlemcisi ile çok güçlüdür(şu anda bulunan en sabit ve kaslı telefon işlemcilerinden ilk 3E girer) karşıya yüklemede kalite bozmaz.
  • S23 Ultra 200MP kamera ile 50MP kameralı S23'ten iyidir.
  • S23 Ultra ekran çözünürlüğü olarak daha iyidir.
  • S23 Ultra 1100MAH daha güçlü bataryaya sahiptir(5-10saat daha iyi şarj ömrü)
  • S23 ultranın hızlı şarjı 45W iken S23'ün 25wdır.
  • S23 Ultra 0.7 inç(büyük bir fark) daha büyüktir ve S Pen teknolojisine sahiptir.
  • S23 Ultra diyafram farkı vb ile 140a 133 S23'ten kamera puanı fazladır.
  • Donanımları aynı olsa da S23 Ultra daha optimize çalıştığı için AnTuTu'da 40k fark öndedir.
  • S23 Ultra bır tık daha iyi bir soğutmaya sahiptir.
Aralarındaki en büyük fark kameradır. S23 Ultra kamera olarak 15 Pro Max ile karşılaştırılan bir telefon. Eğer siz sırf kamera için o kadar farka değmez derseniz S23'te makul kalabilir. S23 ultrada S23'te tahmini 6sene kullanım sunar. Android'lerde kasma sorunu diyenlere bakmayın bu kişiler genelde A24den(9bin TL) 14 Pro Max'e geçip(85bin TL) ya Android kullanılmaz diyen kişiler. Zaten beğenmezseniz internetten alırsanız iade edersiniz. S23 ultranın 8 GB ve 12 GB RAM seçenekleri var. 12 GB ramliler 512 GB ve üstü depolamada geliyor ama 8 GB RAM'de halen günümüzde üst düzey bir RAM miktarıdır. Bu arada yanlış anlaşılmasın IPhone'da severim Apple severim güzel telefonları var ama bütçenizde alacağınız bir Apple 2.else kısa sürede elinizde kalır. Sıfır alırsanızda 4sene sonra şu anki iPhone 7'nin muamelesini görür. Yine son karar size kalmış ben sadece kendi fikirlerimi sundum size karışmak istemem.

Normal S23'ün rakibi iPhone 14 produr(hatta kameraya hiçe sayarsak 14 Pro Max bile diyebiliriz). S23 ultranın net bir rakibi yok. S23 Ultra iPhone 15 Pro'dan iyi iPhone 15 Pro Max'le neredeyse denktir(ama bir 15 Pro Max etmez maalesef). S23 Ultra Snapdragon 8 gen 2 işlemcisi ile çok güçlüdür(şu anda bulunan en sabit ve kaslı telefon işlemcilerinden ilk 3E girer) karşıya yüklemede kalite bozmaz.
  • S23 Ultra 0.7 inç(büyük bir fark) daha büyüktir ve S Pen teknolojisine sahiptir.
  • Donanımları aynı olsa da S23 Ultra daha optimize çalıştığı için AnTuTu'da 40k fark öndedir.
Aralarındaki en büyük fark kameradır. S23 Ultra kamera olarak 15 Pro Max ile karşılaştırılan bir telefon. Eğer siz sırf kamera için o kadar farka değmez derseniz S23'te makul kalabilir. S23 ultrada S23'te tahmini 6sene kullanım sunar. Android'lerde kasma sorunu diyenlere bakmayın bu kişiler genelde A24den(9bin TL) 14 Pro Max'e geçip(85bin TL) ya Android kullanılmaz diyen kişiler. Zaten beğenmezseniz internetten alırsanız iade edersiniz. S23 ultranın 8 GB ve 12 GB RAM seçenekleri var. 12 GB ramliler 512 GB ve üstü depolamada geliyor ama 8 GB RAM'de halen günümüzde üst düzey bir RAM miktarıdır. Bu arada yanlış anlaşılmasın IPhone'da severim Apple severim güzel telefonları var ama bütçenizde alacağınız bir Apple 2.else kısa sürede elinizde kalır. Sıfır alırsanızda 4sene sonra şu anki iPhone 7'nin muamelesini görür. Yine son karar size kalmış ben sadece kendi fikirlerimi sundum size karışmak istemem.
Yani S23 ultra alırsam Kamera açısından instagram'a vesaire yüklerken İphone 15 pro max denginde fotoğraflar vesaire yüklüyor değil mi? Bazıları fotoğrafı kalitesiz yüklüyor yazılımından dolayı samsung dedi o yüzden vazgeçmiştim tamamen androidden.

Bu 3 ayın sonunda fiyatı artar mı? 2.elde satarken değeri vesaire çok düşer mi?

Yani S23 Ultra alırsam kamera açısından Instagram'a vesaire yüklerken iPhone 15 Pro Max denginde fotoğraflar vesaire yüklüyor değil mi? Bazıları fotoğrafı kalitesiz yüklüyor yazılımından dolayı Samsung dedi o yüzden vazgeçmiştim tamamen Android'den.
Bu 3 ayın sonunda fiyatı artar mı? 2.elde satarken değeri vesaire çok düşer mi?

Hocam Instagram'a yüklemede sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. Hem o kalite bozma olayları vesaire telefonla değil internet kaliten, Instagram'ın kendi sorunundan kaynaklı genelde. Kamera kalitesi olarak neredeyse 15 Pro Max kadar iyi çekersin, 14Pro maxtende 2kat daha iyi çekersin fotoyu. 2.elde satarken iPhone kadar hızlı satılmaz ama şunu söyleyeyim insanlar 2.el işini bıraktı zaten amiral gemisi alacak bütçesi olan adam gidiyor sıfır alıyor yani siz 15 Pro maxide S23 ultrayı da Pure 70IDE 2.elden satsanız çok ölü fiyata koymanız gerekir yoksa kimse almaz güvenemiyor insanlar. Zam olarak da biliyorum ülkemizin ekonomisinde pek mümkün değil ama ben S25 serisinin çıkacak olmasından dolayı gelecek 1, 5ay fiyatta artış olacağını sanmıyorum ama 3aya bakarsak 46k civarını görür S23 Ultra. Yine tekrar söyleyeyim bu size kalmış bir fikir siz kafadan Android'i sildiyseniz zaten sevemem derseniz kötü hissi verir size eğer Android istemiyorum derseniz iPhone alın. Benim fikrimce Android IOS'tan çok daha kullanıcı dostu ve özgürlük sunan bie işletim sistemi. Yani Android'de yapabildiğiniz legal-illegal-yazılımsal birçok değişikliği IOS'ta yapma imkanı yok. Android telefon bozulsa tamiri daha kolay olur(yazılımsal açıdan) çünkü Apple kapitalistikte öyle bir seviyeki yok titanyum yok daha ucuza tamir imkanı falan diyor ama 15 Pro Max 14 Pro Max'le denk dayanıklılığa sahip. Apple'nın amacı 100dolardan 100 tamir bekleyen müşteri yerine 70dolardan 300müşteriye para ödetmek. Karar sizin sonuçta telefonu kullanacak senelerinizi geçirecek olan sizsiniz. İsterseniz bir fiziksel mağazaya gidip bir de oradan bakın hissiyata.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı