Iphone 5 vs Xperia Z

Arkadaşlar kararımı verdim Xperia Z alacağım. Gerek özelliklerinden gerek Android olmasından, iOS'u kullanamıyorum karmaşık geliyor Android daha kolay kullanıyorum. Babam gelmedi dün gece pazartesi günü değiştireceğim. Aldığımda resimlerle birlikte geleceğim :) Teşekkürler yorumlarınız için
 
Tek tek bakıyorum şuan, çok ilgilisiniz çok teşekkür ederim.
Edit; Rom ve Root kelimelerini çok görüyorum, onlar ne demek?

Bildiğim kadarıyla ROM telefonun işletim sistemi oluyor. Örneğin Xperia Z telefonunuz var ve telefonun ROM'unu beğenmediniz. Uyumlu olması şartıyla başka bir ROM yükleyebilirsiniz üstüne. Tabii ki bilinçli bir kullanıcı olmak gerekiyor. Genelde ROM atmayı telefonu güncelleme almayan kişiler yapar. Örneğin Xperia Sola 4.1 güncelemesi almadı ve bu telefona uyumlu olan bir ROM yüklüyor bu kişi. Tabii ki bu durum unoffical oluyor yani resmi ROM değil. Root ise telefonun tam yetkilerine sahip olmak demektir. İşlemci overclock, telefon geldiğinde mevcut olan programları kaldırma vs. Örneğin ben S III Mini kullanıyorum. Telefon geldiğinde gereksiz onlarca uygulama vardı ve telefona root yaparak Android cihazımda tam yetkiye sahip oldum ve bu sayede Samsung Sinema, Google+, telefonun kendi tarayıcısı gibi birçok uygulamayı kaldırdım.
 
Songoku çok güzel anlatmış. Xperia Z gibi güncelleme alan bir telefon için ROM çok da gerekli değil. Ben değiştirmedim. Root yetkisini gerekli görüyorum ama her türlü. Avantajları saymakla bitmez.
 
Yeni başlık açmayayım dedim, Bu stabilite nedir ya telefonlarda tam olarak? Bilgisayardaki ve genel anlamını biliyorum kararlılık demek fakat telefon nasıl kararlı olabilir ki?
 
Yeni başlık açmayayım dedim, Bu stabilite nedir ya telefonlarda tam olarak? Bilgisayardaki ve genel anlamını biliyorum kararlılık demek fakat telefon nasıl kararlı olabilir ki?

Stabilite herhangi bir şeyin hep aynı veya yakın seviye performans, ritim vs. göstermesi demektir. Anlam olarak çok geniştir. Örneğin stabil bir bilgisayar demek her zaman iyi ve hiç veya az hataya rastlanacak şekilde performans vermesi demektir. Sonra stabil kelime tıpta da kullanılır. Kalbin stabil çalışması veya bir organın stabil çalışması denir. Hep aynı veya benzer ritimde çalışması ve nabzın ideal değerde olmasıdır. Yani sağlıklı ve sorunsuz bir kalp demektir. Kararlılık da, stabilite de benzer anlamlar içeren kelimelerdir. Hep aynı veya yakın tempoda çalışan ve hatanın az rastlandığı yerlerde stabilite ve kararlılığın olumlu anlamı kullanılır.

Telefona gelince, stabilite telefonda anlık kasmaların az yaşandığı, donanım olarak yeterli geldiği, bugların veya anlık ve sebepsiz sorunların az rastlandığı durumlarda kullanılabilir. Bu durumda ise telefon kararlı çalışmış hale gelir.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı