iPhone 5s alınır mı?

İlk Android telefonum General Mobile Discovery oldu. Çıktığı zaman alıp 2 yıl kullandım, ardından telefonu düşürdüm ve ekranı yaptırıldıktan sonra cidden eskisi gibi olmadı. Ardından LG'nin G2 modelini ithalatçı garantili olarak aldım. LG G2 beni çok memnun etti. Ekran kalitesi, kullanım süresi, performansı cidden çok iyiydi.

G2 2.yılına girdiği zaman tabi ki yavaşladı, telefona sürekli olarak hard reset atmak durumunda kaldım. Ardından yazılım sorunları ortaya çıktı; telefon görüşmesinde ses gitmediği zaman hoparlör tuşuna basıp bırakınca sesin düzelmesi gibi. Yazılım sorunları gittikçe arttı; kameranın odaklamaması, rehberin kaybolması, rehberin kopyalanması. Tabi donanımsal olarak da ekranda bulutlanma.

G2 telefonumu 2.yılının bittiği anda 2 gün önce düşürdüm ve ekran buz oldu, telefonu da değiştirme vakti gelmişti diyerek bu sorunları yaşamak istemediğimden dolayı IPhone'a yöneldim. Bütçem kısıtlıydı bu yüzden her ne kadar android telefonların piyasasını iyi takip etsem de 5S aldım.

Gelelim LG G2'den sonra 5S hakkında ki düşüncelerime:

Eksiler:
-IPhone 5S, LG G2'den sonra aman aman performanslı, stabil hissi vermedi.
-Ekran boyutu LG'den sonra beni yüzme bilmeden denize atmışlar gibi hissettirdi.
-YouTube videolarının 720P'den daha kaliteli izlenmediğini gördüğüm anda "ben ne yaptım?" dedim.
-Kamerası ile çektiğim fotoğrafları bilgisayarda gördüğümde G2'yi arar oldum.
-Zil sesimi kişiselleştirmek için bir yığın işlem yapacağımı, alarm sesimi kişiselleştirmek istediğimde bilgisayar üzerinden işlemler yapacağımı gördüğümde "Nerede o AC/DC çalan G2'im" dedim.
-Hücresel Veri'yi açmak için ayarlara, oradan da Hücresel Veri ayarlarına girildiğini anladığımda "bir hata yaptım" düşüncesi oturmaya başladı kafamda.
-Android'e göre çok daha kısıtlanmış, ilk okula yeni başlatılmış çocuk gibi beni baskıladı 5s.
-Şarjı inanın bataryası eskimiş olan G2 gibi bitiyor.

Artılar:
-Banka uygulamalarına parmak izi okuyucusu ile girebilmek hoşuma gitti, çok pratik.
-Kasa kalitesi cidden çoğu telefona göre çok daha iyi hissettirdi.
-İOS 10.1.1'i çok stabil çalıştırıyor.
-Siri şuan için sempatik geliyor, ileride sıkıcı olabilir ama güzel bir sistem.
-G2'ye nazaran çok daha güvenilir bir yapısı olduğu hissi veriyor gibi.

Kusura bakmayın, pek artısını bulamadım. G2 telefonum bu sabah alarm çaldı, ciddi bir şekilde duygulandım. Ekranını yaptıracağım ve 5s'i anneme vereceğim. Bir insanı bu kadar çok kısıtlayan, veriyi açmak için bile uğraştıran bir telefonu neden yapmışlar anlam veremedim. Telefonu değil, elmayı aldığımı hissediyorum.

İyi sosyaller!

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı