iPhone 5S Operatörden alınır mı?

Nick.bulamadim

Megapat
Arkadaşalar Note 2 kullanıyorum ve telefon elime fazla büyük geliyor. Telefondan soğudum diyebilirim, daha ufak bir telefon almak istiyorum. 2 ay içinde almış olurum. Sorum şu; tarifeye ek alıcağım için 5S şuan 2500 liraya geliyor ve şuan bu fiyata 24 ay taahütle almak mantıklı mı? İphone 6 daha da pahalı olduğu için istemiyorum, ve 5S beni idare edermi 3 yıl kadar. Telefondan beklentim ufak elime oturan ve şık bir telefon olsun fazla oyun oynamam hatta hiç oynamam tw, instagram ve sosyal medya için kullanırım telefonu tamamen telefon ve iletişim amaçlı yani. Uygulamalarda güncelleme sıkıntısı çeker miyim?

Ek olarak: Avea'dan almayı planlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim ben Avea' dan LG G3 aldım avea ile ilgili sorunum yok ama 24 ay taksit ödemek işkence ayrıca paranı biriktir 2.500 liraya daha iyi bir telefon alabilirsin örnek veriyorum LG G4 gayet güzel samsung S6 diyorlar araştırmadım ama bunları da alabilirsin o fiyata. LG G3 Önermem çok ısınıyor şarjda az gidiyor ben sadece clash of clans oynuyorum günlük şarj etmem gerekiyor. Kısacası 24 ay taksitle alma kesinlikle telefonu almak yerine kiralamış gibi olursun. Ayrıca 3 yıl idare etmesede 2 buçuk yıl idare edecektir 5S.

Anladım ama ben biraz daha hoş göründüğü için ve android cihaz istemediğim için iphone 5S e yöneldim. Şuan vatan veya Teknosada 2250 tl civarı bir fiyatı var ve yaklaşık 250 lira farkla 24 ay taksitli almış olucam. Para biriktirmeye kalksam öğrencilik izin vermez :( o yüzden operatöre yöneldim ve 24 ay gözümü korkutuyor gerçekten.​

Anladım ama ben biraz daha hoş göründüğü için ve android cihaz istemediğim için iphone 5S e yöneldim. Şuan vatan veya Teknosada 2250 tl civarı bir fiyatı var ve yaklaşık 250 lira farkla 24 ay taksitli almış olucam. Para biriktirmeye kalksam öğrencilik izin vermez :( o yüzden operatöre yöneldim ve 24 ay gözümü korkutuyor gerçekten.​
Kardeşim eğer alacaksan da biraz daha bekleyip araştır ayrıca 6S ve 6 Plus S modelleri çıkacak fiyatları düşebilir. Teknosa ve Vatan biraz kazık fiyata satıyor biliyorsun ki. O yüzden iyice araştır para yine senin paran ben pişmanım seninde olacağını düşünüyorum.

iPhone 5S şu anda ederinin 1.5 katı fiyatında sunuluyor. 1700 tl falan olması lazım en fazla. Doların artışı ve Apple'nin yaptığı zam baya kötü oldu. Apple ürünü 6S'e kadar alınmaz.

6S çıktığı zaman 5S hala aynı fiyatta olurmu acaba ? Birde bu fiyatların düşmesi gibi bir konu gündemde değil galiba.
iPhone 6 çıktığında 5S fiyatları bir ucuzladı sonradan tekrar zam geldi ve çok fazla arttı. Çok az bir düşüş olabilir diye düşünüyorum.

iPhone 6 çıktığında 5S fiyatları bir ucuzladı sonradan tekrar zam geldi ve çok fazla arttı. Çok az bir düşüş olabilir diye düşünüyorum.

O zaman ben biraz daha bekleyeyim, burs ve krediyi biriktireyim o şekilde nakit olarak alayım. Aslında 900 tl kredi kartı borcum var ve aylık 600 lira burs ve kredi geliyor. Kredi kartını ödedikten sonra 2 aylık daha kredileri biriktirsem yine alabilirim de 3 ay sonra anca olur bu iş. O zamada da 6S falan çıkmış olur ama 5S eskimiş olucak ve 2 model eski telefona da 2000 tl civarı para vermekte biraz üzüyor beni, ama telefon çok hoşuma gidiyor. Rahat 3 sene daha idare edebiliceğini bilsem bekleyip 3 aya alabilirim operatörle uğraşmadan. Bilemiyorum cihaz 64bit olduğu için eskirmi eskimez mi karar veremedim, ben zatenoyun oynamam telefonda.

O zaman ben biraz daha bekleyeyim, burs ve krediyi biriktireyim o şekilde nakit olarak alayım. Aslında 900 tl kredi kartı borcum var ve aylık 600 lira burs ve kredi geliyor. Kredi kartını ödedikten sonra 2 aylık daha kredileri biriktirsem yine alabilirim de 3 ay sonra anca olur bu iş. O zamada da 6S falan çıkmış olur ama 5S eskimiş olucak ve 2 model eski telefona da 2000 tl civarı para vermekte biraz üzüyor beni, ama telefon çok hoşuma gidiyor. Rahat 3 sene daha idare edebiliceğini bilsem bekleyip 3 aya alabilirim operatörle uğraşmadan. Bilemiyorum cihaz 64bit olduğu için eskirmi eskimez mi karar veremedim, ben zatenoyun oynamam telefonda.

Kardeşim kazandığım tecrübeyle söylüyorum elinden geliyorsa sabret bir çırpıda al yoksa operatöre ödemeye başlayınca telefonu kiralamışsın gibi hissedeceksin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı