iPhone 5S veya LG G3 ?

• Konuyu başlatan GameR07
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 75
  • Görüntüleme 12.992
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lg g3 ü isterim ama android yani sonuçta ilerleyen zamanlarda kasıcak şişecek bunu yaşadım ios öyle değil ama özellik açısından iphone düşük biraz yani ekran çözünürlüğü falan 2 seneye kadar 4k ekranlı telefonlar çıkar sonra bayağa geride kalırım iphone 5s ile :D

4k Ekranlı telefondaki 4k'yı gözlerimiz algılayamıyor bile. TV'lerde bile belli bir mesafeden bakmak lazım yakından bakarsanız 4k özelliğini kaybeder. Aslında bu 2k 4k meselesi hepimiz cep telefonlarına yaklaşık 30 cm mesafeden baktığımız için iphonenin şu anki çözünürlüğü zaten yeterli oluyor. Kısaca 2k 4k felan bunlar masal.

Örnek: Diyelim ki bindiğin araba saatte 1000 km hızla gidebiliyor olsun. İyide saatte 1000 km hızla gidecek asfalt yok :) Ben özetlemiş oldum bu konuyu biraz araştırırsanız daha iyi olur.

4k Ekranlı telefondaki 4k'yı gözlerimiz algılayamıyor bile. TV'lerde bile belli bir mesafeden bakmak lazım yakından bakarsanız 4k özelliğini kaybeder. Aslında bu 2k 4k meselesi hepimiz cep telefonlarına yaklaşık 30 cm mesafeden baktığımız için iphonenin şu anki çözünürlüğü zaten yeterli oluyor. Kısaca 2k 4k felan bunlar masal.

Örnek: Diyelim ki bindiğin araba saatte 1000 km hızla gidebiliyor olsun. İyide saatte 1000 km hızla gidecek asfalt yok :) Ben özetlemiş oldum bu konuyu biraz araştırırsanız daha iyi olur.
İphonenin şuanki ekran çözünürlüğü yeterli ama sen lg g3 ü inceleme şansı bulamadın herhalde anlardın 2k ekranın ne kadar iyi gösterdiğini ama ben kararımı verdim büyük ihtimalle iphone 5s alıcam 2 sene beni rahat idare eder inşallah

İphonenin şuanki ekran çözünürlüğü yeterli ama sen lg g3 ü inceleme şansı bulamadın herhalde anlardın 2k ekranın ne kadar iyi gösterdiğini ama ben kararımı verdim büyük ihtimalle iphone 5s alıcam 2 sene beni rahat idare eder inşallah

Kardeş konu LG G3 deyil bu çok uzun bir konu araştırman lazım mesala bir fotoğraf samsung telefonlarda renkler çok daha abartılı gösterilir iphone ise gerçek olan görüntüyü yansıtmaya çalışır. Resimlere bakınca samsung daha iyi fotoğraf çekiyor dersin ama işin aslı hiçte öyle deyildir. Dediğim gibi uzun bir konu hepsini buraya yazamam ama size lazım olursa araştırmanızı tavsiye ederim.

5s bence iyi bir seçim olacak bende 6'yı bekleyeceğim beğenmezsem 5s alacağım şimdiden hayırlı olsun. Kullanınca seninde burda 5s hakkında ki yorumlarını bekliyoruz umarım memnun kalırsın...

LG G3'e gelince önemli olan nasıl gördüğün deyil bunu biraz aktarayım gerisini siz araştırırsınız.

Farklı bir siteden alıntı yapılmıştır:

''HD bir televizyonda yine HD çözünürlüğe sahip bir filmi ilk defa seyrettiğinizde eminim çoğunuzun yüzünü bir gülümseme kaplamış ve içinizden "Gerçek hayatta herşey bu kadar güzel mi görünüyor?" diye geçirmişsinizdir. (Zamanla göz alışıyor ve bu duygu kayboluyor) Oysa örneğin, 42" HD bir panel televizyonun piksel yoğunluğu 52 PPI gibi son derece kötü bir seviyededir. Bu o kadar kötü bir seviyedir ki aynı PPI değerini15.6" bir notebook panelinde 700x400 px. gibi bir çözünürlükle elde edebilirsiniz. Başka bir deyişle bu panel televizyonun HD15.6" bir notebook panelinin sahip olduğu görüntü kalitesine(142 PPI) ulaşabilmesi için 5340x3000 px.gibi absürd bir çözünürlüğe sahip olması gerekir.

Öte yandan iPhone 4 gibi 326 PPI değerine sahip bir ekranın verdiği görüntü kalitesi düşünüldüğünde bizim HD notebook panelimizin PPI değeri son derece kötü görünüyor. Bu durumda karşmıza "İdeal PPI değeri nedir?" sorusu çıkıyor.

İdeal PPI değeri nedir?

İdeal PPI değeri tamamen göz ile ekran arasındak mesafeye bağlıdır. Yapılan araştırmalara göre normal göz sağlığına sahip insanların büyük çoğunluğunun panel ekrana sahip cihazları kullanırken göz ile ekran arasında bıraktıkları mesafe şunlar;

Cep telefonu:35-40 cm.

Notebook:
Kullanım esnasında 65-70 cm. film seyretme esnasında 1 metre ve üzeri.

Büyük panel televizyonlar
(32" ve üzeri):3 metre ve üzeri.

Bu cihazlarda kullanılan ekran çözünürlükleri bu kullanım mesafesine uygun olmalıdır. Yine yapılan araştırmalara göre insanın normal görüşünü kaybetmeden bir objeye bakabileceği maksimum yakınlık20 cm. civarı. 20 cm. yakınlıktaki bir ekranda insanın pikselleri ayırtedememesi için 220 PPI civarı bir değer yeterli oluyor. (Kimi araştırmalarda bu değer 300 PPI olarak geçiyor.) Sonuçta hiçbir insan20 cm. den cep telefonu yada notebook kullanmayacağına, TV seyretmeyeceğine göre ve en yakından kullanılan cihaz olan ceptelefonları için ideal mesafenin de 35-40 cm. olduğu düşünüldüğünde (300 PPI değerini kabul etsek bile) bir panel ekranın sahip olması gereken en yüksek değer 200 PPI civarı . (O da ceptelefonu için)

Yani bugün piyasada satılan ve High-end ürün gamına dahil akıllı telefonlarda en yüksek maliyet kaleminin LCD ekran olduğu düşünüldüğünde 326 PPI değerine sahip bir telefona verilen paranın önemli bir kısmının, en yüksek rakam bende olsun diyen üretici ve tüketicilerin hırsını tatmin etmek için verildiğini kolayca anlayabilirsiniz.''

Bir başka deyişle ekrandaki renk doygunluğu ve yoğunluğu daha güzel ve alıcı görünmesine yol açabilir ancak 30 cm mesafeden gördüğün şey 2k veya 4k farketmezsin. Bu sadece pil tüketimini arttıracaktır. Diğer bir avantajı ise benchmark teslerine bakarak telefon alan insanlar benim telefom daha iyi düşenerek alacak. Fakat apple insan gözüne ve baktığı mesafeye uygun olan aynı zamanda daha az pil tüketimi için ekranlar üretiyor. Ayrıca ppi değeri düşük gibi görünsede diğer telefonlara göre daha az göz yoran ve daha kaliteli teknoloji ve malzeme kullanıyor. İlerde deyişir mi bilmem ama şimdiye kadar üretimi böyle oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş konu LG G3 deyil bu çok uzun bir konu araştırman lazım mesala bir fotoğraf samsung telefonlarda renkler çok daha abartılı gösterilir iphone ise gerçek olan görüntüyü yansıtmaya çalışır. Resimlere bakınca samsung daha iyi fotoğraf çekiyor dersin ama işin aslı hiçte öyle deyildir. Dediğim gibi uzun bir konu hepsini buraya yazamam ama size lazım olursa araştırmanızı tavsiye ederim.

5s bence iyi bir seçim olacak bende 6'yı bekleyeceğim beğenmezsem 5s alacağım şimdiden hayırlı olsun. Kullanınca seninde burda 5s hakkında ki yorumlarını bekliyoruz umarım memnun kalırsın...

LG G3'e gelince önemli olan nasıl gördüğün deyil bunu biraz aktarayım gerisini siz araştırırsınız.

HD bir televizyonda yine HD çözünürlüğe sahip bir filmi ilk defa seyrettiğinizde eminim çoğunuzun yüzünü bir gülümseme kaplamış ve içinizden "Gerçek hayatta herşey bu kadar güzel mi görünüyor?" diye geçirmişsinizdir. (Zamanla göz alışıyor ve bu duygu kayboluyor) Oysa örneğin, 42" HD bir panel televizyonun piksel yoğunluğu 52 PPI gibi son derece kötü bir seviyededir. Bu o kadar kötü bir seviyedir ki aynı PPI değerini15.6" bir notebook panelinde 700x400 px. gibi bir çözünürlükle elde edebilirsiniz. Başka bir deyişle bu panel televizyonun HD15.6" bir notebook panelinin sahip olduğu görüntü kalitesine(142 PPI) ulaşabilmesi için 5340x3000 px.gibi absürd bir çözünürlüğe sahip olması gerekir.

Öte yandan iPhone 4 gibi 326 PPI değerine sahip bir ekranın verdiği görüntü kalitesi düşünüldüğünde bizim HD notebook panelimizin PPI değeri son derece kötü görünüyor. Bu durumda karşmıza "İdeal PPI değeri nedir?" sorusu çıkıyor.

İdeal PPI değeri nedir?

İdeal PPI değeri tamamen göz ile ekran arasındak mesafeye bağlıdır. Yapılan araştırmalara göre normal göz sağlığına sahip insanların büyük çoğunluğunun panel ekrana sahip cihazları kullanırken göz ile ekran arasında bıraktıkları mesafe şunlar;

Cep telefonu:35-40 cm.

Notebook:
Kullanım esnasında 65-70 cm. film seyretme esnasında 1 metre ve üzeri.

Büyük panel televizyonlar
(32" ve üzeri):3 metre ve üzeri.

Bu cihazlarda kullanılan ekran çözünürlükleri bu kullanım mesafesine uygun olmalıdır. Yine yapılan araştırmalara göre insanın normal görüşünü kaybetmeden bir objeye bakabileceği maksimum yakınlık20 cm. civarı. 20 cm. yakınlıktaki bir ekranda insanın pikselleri ayırtedememesi için 220 PPI civarı bir değer yeterli oluyor. (Kimi araştırmalarda bu değer 300 PPI olarak geçiyor.) Sonuçta hiçbir insan20 cm. den cep telefonu yada notebook kullanmayacağına, TV seyretmeyeceğine göre ve en yakından kullanılan cihaz olan ceptelefonları için ideal mesafenin de 35-40 cm. olduğu düşünüldüğünde (300 PPI değerini kabul etsek bile) bir panel ekranın sahip olması gereken en yüksek değer 200 PPI civarı . (O da ceptelefonu için)

Yani bugün piyasada satılan ve High-end ürün gamına dahil akıllı telefonlarda en yüksek maliyet kaleminin LCD ekran olduğu düşünüldüğünde 326 PPI değerine sahip bir telefona verilen paranın önemli bir kısmının, en yüksek rakam bende olsun diyen üretici ve tüketicilerin hırsını tatmin etmek için verildiğini kolayca anlayabilirsiniz.

Bir başka deyişle ekrandaki renk doygunluğu ve yoğunluğu daha güzel ve alıcı görünmesine yol açabilir ancak 30 cm mesafeden gördüğün şey 2k veya 4k farketmezsin. Bu sadece pil tüketimini arttıracaktır. Diğer bir avantajı ise benchmark teslerine bakarak telefon alan insanlar benim telefom daha iyi düşenerek alacak. Fakat apple insan gözüne ve baktığı mesafeye uygun olan aynı zamanda daha az pil tüketimi için ekranlar üretiyor. Ayrıca ppi değeri düşük gibi görünsede diğer telefonlara göre daha az göz yoran ve daha kaliteli teknoloji ve malzeme kullanıyor. İlerde deyişir mi bilmem ama şimdiye kadar üretimi böyle oldu.
Kardeş baya detaya inip anlatmışsın bişeyler anladım sırf ben 2k cezbetti o yüzden öyle dedim benim için önemli olan zaten performans teşekkür ederim.

Kardeş baya detaya inip anlatmışsın bişeyler anladım sırf ben 2k cezbetti o yüzden öyle dedim benim için önemli olan zaten performans teşekkür ederim.

Ben teşekkürederim kardeş. Dediğim gibi aslında pek detaya girmedim iphone neden 2k deyil diye düşünen varsa bunu araştırabilirsiniz arkadaşlar. 2k'ya ihtiyaç yok zaten pil harcamaktan başka bir işe yaramayacak.

Ben teşekkürederim kardeş. Dediğim gibi aslında pek detaya girmedim iphone neden 2k deyil diye düşünen varsa bunu araştırabilirsiniz arkadaşlar. 2k'ya ihtiyaç yok zaten pil harcamaktan başka bir işe yaramayacak.
Ama buna karşılık batarya büyüyor

Yüksek çözünürlük ne getirir ne götürür:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yüksek çözünürlük daha hoş geliyor iphone 5s de biraz daha iyi mi çözünürlüğü olsa aslında çok güzel olurdu

İphone 4, 7 Haziran 2010 tarihinde çıktı ve hala alınıyor. Ayrıca daha yeni kasma sorunları ortaya çıktı. 4 yıllık İphone 4 dayanacakta İphone 5S dayanamayacak mı ? Tabii ki de dayanır, hatta seni çok rahat 5-6 sene götürür. G3'de harika bir telefon fakat en stabili İphone 5S bence.

iphone 4 ios 7 ile kasmıştı ama apple tekrar güncelleyerek sorunu çözdü diye biliyorum. Sizdeki hala kasıyorsa 4 yıldır hiç format yememiştir. Bu tür kasma sorunu bilgisayarlarımızda da var. Hard format atıp sistem içindeki gereksiz kayıtları silip tekrar güncellerseniz telefon düzelecektir. Ancak bazı uygulamalar yeni çıkan telefonların işlemci güçlerine göre hazırlandığından dolayı kasma olabilir bu ise diğer tüm marka telefonlar için geçerlidir.

Diğer alternatif ise bir önceki işletim sistemine dönüş yapılabiliyor.

Hard reset menü stabilitesini düzenleyecektir. Cep telefonlarıda bakım ister.

Hard Reset demek iPhone/iPod/iPad cihazınızı hızlı bir şekilde Restart yani yeniden başlatmak demektir. Bunun şu gibi durumlarda yapabilirsiniz. Cihazınız çok fazla yavaşladığında, ekranı kilitli kaldığında yani hiçbir şekilde müdahale edemediğinizde (donduğunda) veya hızlı bir şekilde cihazınızı kapatıp açmak istediğinizde yapabilirsiniz.

Yüksek çözünürlük daha hoş geliyor iphone 5s de biraz daha iyi mi çözünürlüğü olsa aslında çok güzel olurdu

Yukarda yazdığım o kadar şeyi hakkaten iyi anlamışsın. :) Tebrik ederim.

Retina Ekran Teknolojisi Nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı