iPhone 6 Halen Alınabilir mi?

''Halen'' demenizi anlayamadım. En azından Apple tarafında şuan iPhone 6'dan yeni bir cihaz var mı? sanki 3 senedir piyasada gibi konuşmuşsunuz.

Halen derken Eylül'de 6S çıkınca eksi kalır mı anlamında sormuştum 1 sene olacak çünkü telefon çıkalı ama açıklamaya eklemeyi unutmuşum özür dilerim.

Donanım olarak nesi kötü. :) Ram'imi? iPhone donanıma bakılarak alınmaz. iPhone 6'yı bile 1gb ram ile çıkarabilmişler ise bu firma ayakta alkışlanır. Ne yapsalardı, kağıtta övünebilirlik için ddr4 4gb ram kitleyip, hazır işlemci ve hazır işletim sistemimi kullansalardı.. ;)
Bu arada ben App fan boy falan değilim, herzaman apple değil, hangisi en iyisini yaparsa onu tutarım.
Ya anlamıyorsunuz ya da ben anlatamıyorum. İphone 6 kötü değil donanımsal olarak. Diğerleri daha iyi. Tasarımı da kötü değil. İyi fakat eski köşeli tarzı bana daha ağır bir telefon gibi geliyordu. Hoşuma gidiyordu. Tarz meselesi.

Sırf bu konuya cevap vermek için üye oldum formunuza :) öncelikle herkesin sevdiği bir telefon modeli vardır benimkiside kesinlikle Iphone'dir neden çünki android kullandım arkdaşım en baba android telefon bile aldıkdan 6 ay sonra kasmaya donmaya reset atmaya başlıyor bu böyledir 2 aylık son moda telefon ile bu harika demesin kimse 6-7 ay sonra gelsin soralım kaç kez fabrika ayarına dön dedin telefona diye ;)
Iphone gelince 5 ile başladım şuan 6 kullanıyorum sürekli çıkan model alma taraftarı değilim bir sonraki telefonum muhtemelen 7s olur :) neden ıphone şuan annem 4 kullanıyor sorunsuz bir şekilde kaç yıl önce çıkan bir telefon neden ıphone güvenli neden ıphone stabil neden ıphone güncelleme çıktığında forumlara konu açmıyorsunuz benim telefonuma nezaman güncelleme gelicek diye neden ıphone oyun oynarken vs uygulama çöktü rapor et bekle tarzında saçma sapan bir hata almıyorsunuz arka planda dünyanın uygulaması hala aktifken telefonunuz reset atmıyor ıphone 5 e sadece 1 defa yeni yazılım kurdum onuda güncelleme sırasında yaptığım bir hata yüzündendi onun dışında 3 yıl boyunca format atma ihtiyacı duymadım arkadaşın sorusuna gelicek olursak :)
hocam maddi durumunuzu bilmiyorum eğer çok acil bir durumunuz yok ise ekim ayına kadar bekleyin 6s tanıtılsın şayet durumunuz uygun ise 6s alın ama 6 da çok memnun edicektir sizi 2 aydır kullanıyorum en ufak bi sorun yaşamadım yamuluyormuş bükülüyormuş diyorlar telefon uyurken yanımda durur yatagın içinde kaç defa üstünde uyudum telefonun bilmiyorum :) ama menun kalırsınız

İphone gerçekten stabil ve kaliteli bir telefon ama söylediklerine katılmıyorum.
Android çıktığından beri kulanıyorum. Custom rom kullanmayan hiçbir android durduk yere çökmez. Fabrika ayarlarına döndürmek gerekmez.
Bir iki yıl sonra kasmasının nedeni daha fazla ram kullanan, daha fazla gereksinim gerektiren uygulamalardır.Nitekim bu iphone 4- 5 içinde böyle , kullandım ve kasıyor.
Android temelde aynıdır. Güncel androidin bir eksiği yoktur ama sonuçta pür androidi sadece nexuslar kullanır. Diğer firmalar kendilerince modifiye edilmiş androidleri kullanır. Dolayısıyla Android sürekli sorunsuz güncelleniyor fakat firmaların kendi telefonlar için bu güncellemeleri sunması lazım. Yani Androidi kullanan birçok marka var. İphone gibi kendi ürününe üretilmiyor sadece.
Neden iphoneda güncelleme sorunu yok sorusuna bir yanıtta , eski iphone modellerine yeni güncellemeler gelmiyor zaten. Elindeki cihaz son birkaç nesil ise alır güncellemeyi. Birde aynı özelliklere sahip bir telefona 1000-1500 lira fazladan veriyorsan bi zahmet o güncellemeyi al. Adam 700 liraya General mobile alıyorsa Android 4.x ten 5.x'e geçmesi haliyle daha yavaş olacaktır.
Ülkemizdeki vergi fazlalığı nedeniyle Amerika'daki adama göre çok daha pahalıya satın alınabilen iphone , düşük ve orta gelirli insanlar için bir özentilikten ileriye gitmez.

Yanlız İos çok stabilize bir işletim sistemi. Android bir süre sonra kasıyor.(n) 4s kullanan arkadaşlarım var hala. Çatır çatır kullanıyorlar. Ama, Android çok kasıyor. Tamam, Android çok serbest bir platform ama, bir süre sonra yüklenen programlardan çok kasıyor.:kararsız: Bu yüzden İos bir telefon 1 gb ram'i olsa bile, stabilliğinden dolayı, 2 gb ram'li bir android telefona yakın performans sunuyor.(y)
Ve, Apple telefonlarına sürekli destek veriyor. Yanılmıyorsam İos 9 4s'e de çıkacak ve, son güncelleme olacak. Ama, Android kullanan şirketlerin çoğu ertesi modelde hemen eskisini unutuyor.:(

Bu gün gittim iphone 6 yı denedim tekrar. Uygulama açılış hızlarıyla bir Samsung s6 , bir LG G4 olamamış maalesef. Animasyon yüzünden şak diye açılması gereken uygulama 1-2 sn geç açılıyor. Bu bir eksi bence. Android kasıyor diye bir şey mi var ya :D Android sürekli güncellenen , birçok özellikler eklenen bir platform. Dolayısıyla tabiri caiz ise eski bir Android telefona yeni bir Android sürümü yüklemek haliyle telefonu zorluyor. Firmalarda telefonları ucuz olsun diye gereksinimlerin üstünde bir telefon yapmıyorlar. Apple yaptığı yazılıma göre telefon çıkarıyor, ona rağmen yeterince hızlı değil. Androidde yerinde saysa hiçbir telefon kasmaz. Bir android 2. serisine bak bir de 5. serisine bak farkı görürsünüz.

Buyrun arkadaş en son , en iyi , en güncel iphone dan hata bildirmiş. https://www.technopat.net/sosyal/konu/iphone-6-plus-siyah-ekran-ve-açılmama-sorunu.218257/

Her yeni model çıktığında elinizdeki telefon eskimiş gibi hissetmiyorsanız alabilirsiniz, neden almayasınız.

Sırf bu konuya cevap vermek için üye oldum formunuza :) öncelikle herkesin sevdiği bir telefon modeli vardır benimkiside kesinlikle Iphone'dir neden çünki android kullandım arkdaşım en baba android telefon bile aldıkdan 6 ay sonra kasmaya donmaya reset atmaya başlıyor bu böyledir 2 aylık son moda telefon ile bu harika demesin kimse 6-7 ay sonra gelsin soralım kaç kez fabrika ayarına dön dedin telefona diye ;)
Iphone gelince 5 ile başladım şuan 6 kullanıyorum sürekli çıkan model alma taraftarı değilim bir sonraki telefonum muhtemelen 7s olur :) neden ıphone şuan annem 4 kullanıyor sorunsuz bir şekilde kaç yıl önce çıkan bir telefon neden ıphone güvenli neden ıphone stabil neden ıphone güncelleme çıktığında forumlara konu açmıyorsunuz benim telefonuma nezaman güncelleme gelicek diye neden ıphone oyun oynarken vs uygulama çöktü rapor et bekle tarzında saçma sapan bir hata almıyorsunuz arka planda dünyanın uygulaması hala aktifken telefonunuz reset atmıyor ıphone 5 e sadece 1 defa yeni yazılım kurdum onuda güncelleme sırasında yaptığım bir hata yüzündendi onun dışında 3 yıl boyunca format atma ihtiyacı duymadım arkadaşın sorusuna gelicek olursak :)
hocam maddi durumunuzu bilmiyorum eğer çok acil bir durumunuz yok ise ekim ayına kadar bekleyin 6s tanıtılsın şayet durumunuz uygun ise 6s alın ama 6 da çok memnun edicektir sizi 2 aydır kullanıyorum en ufak bi sorun yaşamadım yamuluyormuş bükülüyormuş diyorlar telefon uyurken yanımda durur yatagın içinde kaç defa üstünde uyudum telefonun bilmiyorum :) ama menun kalırsınız

Konuyu saptırmak istemiyorum ama sizin mesajınıza gelirsek;
İlk çıktığı zamanlarda Samsung Galaxy S2 almıştım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Sadece geçenlerde root atıp custom rom yükledim, lollipop sürümünü denemek için.
Biraz ironik olacak fakat genelleme yapmak genellikle yanlış oluyor. :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı