iPhone 6'dan S6'ya Geçmek

3 senedir Samsung Galaxy S3 kullanıyorum ve beni gerçekten delirtti. İlk seneler gerçekten çok mutluyken daha sonrasın da touchwiz şişti, her şey durmaya başladı vb. olaylar. Ki ben Android'i Ios'a deliler gibi savunan bir insandım. Hatta direk Samsung yenilikçi, iphone hep aynı ve dandik derdim. Ama bu 3 senenin sonunda resmen Samsung'a yanında Android'e lanet ettim. Bir sonra ki telefonumun iphone olma ihtimali gerçekten çok yüksek. Sonuç olarak Samsung uzun kullanımda pişmanlıktır kardeşim.. (Touchwiz %40 hafifletilmiş filan yalan 1.5 sene sonra çöp. Hafifletilmemiş demiyorum %1-2 belki hafifletilmiştir..)
 
S3 kullanip Samsung almayın demekte komik olmuş :D Bu şeye benziyor : Ford Taunus kullanıyorum. Her Ford aynıdır kimse almasın gibi. :)
S3 sadece bir örnek şahsen gidip S6'yı Samsung'da inceledim ve kastırmayı başardım komutları 10 saniye geç yaptı, çok küçük olsa da kasmalar vardı düşünsene şimdiden böyleyse gelecekte neler olur. Hadi onun reklam girişi var diyelim o yüzden sorunlu. Bir hafta Note 3 kullanma fırsatı buldum menü arası geçişlerde kasma, internette kasmalar gözlemledim. E daha nolsun ? Şahsen Samsung ile çok denedim olmuyor hep hayal kırıklığı yaşadım...
 
Bir kere İOS kullanmış, apple kalitesini görmüş biriden bunu beklemezdim :) Arkadaşın dediği terim çok doğru attan inip eşeğe binmek. Tamam yeni nesil donanımlar zaten birbirini o kadar da aratmayacaktır ona sözüm yok ama buglarla ve açıklarla dolu Androidi, İOS ile kesinlikle karıştırmayın. Satın alanlar ürüne para verdiği kadar işletim sisteminide para veriyor ve kullanmayanlar apple bu parayı haketmiyor android alın daha ucuz diyorlar ama zaten kullanmamışlarki. En basit örnek vereyim siz bir geliştiricisiniz oyun vs. bir uygulama çıkartıcaksınız. Androidde yüzlerce çeşit donanım ve telefon var bu donanımlara optimizasyon yapmakmı kolay yoksa apple 'ın zaten belirli olan ve kısıtlı sayıda olan telefonunamı optimizasyon yapmak kolaydır ? cevabı herkez biliyor. Üstelik paralı bir uygulamanın İOS'ta satış oranı Androidi ezip geçiyor. Androidde ise free uygulamaların indirimini tavan yapmış. Bir geliştiricinin gözünden uygulama çıkarmak istediğim platformu ben olsam böyle yorumalardım. Mükemmel yazılım desteğini söylemiyorum bile. İphone 6+ çıksada hala İphone 4s ve daha eski telefonlara tüm güncellemeler açık. Biri çıkıpta bana Samsung'un şuana kadar telefonlarına 1 yıldan fazla güncelleme desteği verdiğini söyleyebilirmi ? :) Hiç unutmam ilk mobil cihazım samsung bir tabletti ilk düşürüşümde telefon şarj almamaya başladı büyük ihtimal tamamen plastik olduğundan bataryasına zarar vermiştim. Uzun süre oyun oynayıp ellerim terledikten sonra plastiğin verdiği hissiyatı unutmuyorum bile. İlk apple cihazım İpad 4 olmuştu. Metal kasasının ve camının verdiği hissiyat beni o kadar tatmin etmiştiki özellikle samsungun abartılmış renklerinle dolu panelinden sonra. İpad 4'ü 2-3 kere düşürdüğümü hatırlıyorum, camının mı, kasasının mı üstüne düştüğünü söyleyemem ama gerçekten ekranda ve kasada 1 çizik bile yok canavar gibi çalışıyor hala.
 
Bahsettigin telefonların kasması gercekten garip :) Hafif takılma her telefonda olur.
Gözle görülür, rahatsız edici derece olmasa zaten bahsetmem bile ama cidden bir süre sonra insanın sınırlarını zorluyor. Aynen bencede ilginç böyle üst düzey donanıma sahip telefonların kasması. Hep yazılımdan mütevellit bunlar...
 
Bahsettigin telefonların kasması gercekten garip :) Hafif takılma her telefonda olur.
Garip değil gerçek bende bir iphone 6 kullanıcısıyım zamanında not4 aldım 2 hafta sonra sattım samsungun içinde var bu s3's4's5 de zamanında bi kaç saat kullanma fırsatım oldu. Hem bi düşünsene iphone 6 gibi bir telefona 2 milyarın üstünde para veriyosun satarken gayet iyi bir fiyata satıyosun. Samsung alıyosun bi bakmışsın 2 ayda 4 tane telefon çıkarmış :ROFL:. Ben telefon almaya gittiğimde adam bana arabalarda tek bir marka var sence hangisi diye sordu tabikide mercedes dedim. Artık gerisini sen anla.
 
İos mu Android mi daha fazla satmış sorusunu resim gereken cevabı veriyor.Kim kimi eziyor bak :) Note 2 2012 yılında çıktı 4.1.2 ile. 4.4.2 aldı hatta 5.0 geleceği söyleniyor. Gelmese bile Romlar emrine amade. İOS ta böyle bir şansın yok. Güncelleme kötü geldiği zaman geldiğiyle kalıyorsun mecbur geride alamıyorsun. 4S ve gerisi güncellemeye açık demişsin. İphone 4 en son İOS 7 aldı dahada almadı. Zaten İOS 7 batırdı telefonu. 4s desen zaten yerlerde sürünüyor. Bildirim çubugunu aşağı çekerken bile kasıyor. Geliştirici mecbur Android oyun yapmak zorunda. Pazar payının çoğu Android'de.
Tamamen katılıyorum note 2 kullanıyorum ve temmuz ayında resmi olarak 5.0 desteği alıcam.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı