İphone 7 Nasıl Olacak

Videonun başında 'Iphone 6 instant charge 1 second' yazıyor. Bu da 'Iphone 6'yı 1 saniyede şarj etmek' anlamına geliyor. Iphone 7 değil.

Sorulara tek tek cevap vereyim.
Videonun başına dikkat edersen iPhone 6 var.
- Ayrıca akım kesilmeden batarya değişirse anlık amper/voltaj yükselme alçalması olabilir ve bu anakarta zarar verebilir.
Videonun başına İphone 6 yazmışlar ama 6 geldi ve böyle bir şey yok 6 da. Belki dedim 7 de olabilir o yüzden 7 yazdım konun başına. Ayrıca söylediğiniz doğrudur anlık amper voltaj değişimi Anakarta zarar verir ancak onu önlemek için ufak bir regüle devresi yapılabilir.

swimmer_tr
Bana neden sert çıktığınızı anlamadım.
1) Bataryanın ne taraftan giriş çıkış yapılacağı önemli değil 2 taraf ta giriş çıkışa uygun hale getirilebilir. Batarya değiştirileceği zaman kilit mekanizması yapılabilir. Bu da bataryayı yuvaya kilitler ve batarya yerinden çıkmaz.

2) Şöyle söyleyim gördüğüm kadarı ile Üniversite okuyorsunuz ama seri veya paralel bağlama konusunda hiç bir bilginiz yok zira batarya burada paralel olacak şekilde bağlanıyor ve bu durumda voltaj değil akım artar. Akımın artması Anakarta zarar vermez. Eğer seri bağlı olsaydı voltaj 2 ye katlanırdı ve o zaman sorun teşkil ederdi.

- Yöneticilerden ricam lütfen konuyu kilitlesinler.

Ben sert cikmadim cidden merak ettim benim zamanimda oyle bir sey yoktu yeni sistemden haberdar degilim ondan sormustum :D

Akimin artmasi anakarta zarar vermez mi ? :D Uretecegi isidan tutun da malzemelerin dayanacagi maksimum akim ve sicakliga kadar onlarca seyi etkileyecek ve erimeye kadar ilerleyecektir :D Bu paralel baglanirsa idi.

Eger ki seri baglanirsa bu sefer de voltaj yuzunden sorun cikacakti. Iki turlusu de kotu :D

Seri bağlanması sös konusu bile olamaz zaten. Sonuçta bir pil giriyor diğeri çıkıyor. Yani akımın artması hiç önemli değil akım arsın zaten telefonun çektiği akım sınırlıdır. Söylediğim gibi regüle devresi var.
Okul işine gelecek olursa yeni çıkan bir şey değil yıllardır var bu bölüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı