iPhone 8 Plus vs Galaxy S10 Lite

donanım olarak s10 lite daha iyi ama samsung'un telefonlara çok az güncelleme vermesi konusunda bir sıkıntım var çünkü telefon aldığım zaman 2-3 yıl kullanıyorum ve bu süre içinde samsung yeni güncelleme vermeyi kesmiş oluyor şu an samsung galaxy note 8 kullanıyorum telefon android10 u kaldırabilir ama gelmiyor bu konu cidden sinir bozucu

Note 8 modelinden S10 Lite modeline geçmeye gerek yok. Telefonunuzdan memnunseniz yola devam edin, elinizdeki telefonun batarya dışında şikayetiniz olacağını sanmıyorum.

Android cihazlarda güncelleme desteği 2 yıldır, Samsung'ta 2 yıl güncelleme veriyor, iki ana Android güncellemesi yani.

Elinizdeki Note modeli de Nougat sürmüyle piyasaya çıktı. Oreo ve Pie güncellemelerini aldı, artık resmi olarak Android güncellemesi almayacak, güvenlik güncellemeleri gelebilir.

CPU ve GPU olarak Iphone 8 Plus daha güçlü bir model, performansı daha iyi olan bir cihaz.

İki telefon arasında 800 TL fark var. Note 10 Lite modeline de bakabilirsin, arka kamera olarak bu cihazlardan daha iyi.

Telefonu normal kullanımın üstünde (yoğun oyun, uygulama) kullanıyorsanız, güncellemelere önem veriyorsanız bu telefon kesinlikle iPhone 8 Plus olmalı. Samsung ve diğer Android üreticilere yönelmenize gerek yok. Malum ürünlerinin desteği ve kararlılığı ortada.

Kararlılıkta sorun yok Android'de şu safsatalardan kurtulun artık. Güncelleme konusunda Apple daha iyi. Apple'nin çıkardığı tüm modellerin tamamını neredeyse Android üreticileri sadece 1 yılda tanıtıyor. Çinliler ve Samsung çok model çıkarıyor, bu kadar model çıkarırsan güncelleme yapmakta daha zorlaşır. Tabii bunun bahanesi olamaz, çıkarıyorsun madem ürünün arkasında da durman gerek. Ne yazık ki Android güncelleme desteği 2 yıl ile sınırlı.

Kararlılıkta sorun yok Android'de şu safsatalardan kurtulun artık. Güncelleme konusunda Apple daha iyi. Apple'nin çıkardığı tüm modellerin tamamını neredeyse Android üreticileri sadece 1 yılda tanıtıyor. Çinliler ve Samsung çok model çıkarıyor, bu kadar model çıkarırsan güncelleme yapmakta daha zorlaşır. Tabii bunun bahanesi olamaz, çıkarıyorsun madem ürünün arkasında da durman gerek. Ne yazık ki Android güncelleme desteği 2 yıl ile sınırlı.
Safsata felan değil, koydukları donanım ile alınan performans doğru orantılı değil. Stabilite sorunları = kararsızlık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı