iPhone 8 Plus vs Galaxy S10 Lite

@onbasisancar Basbaya safsata, her ne kadar Android stabilite olarak bir adım geride olmasına rağmen stabilite sorunları olan bir işletim sistemi değil. Eskiden öyleydi ama uzun yıllardır çözüldü bu durum.

Koydukları donanım ile alınan performans doğru orantılı değil.
Sen şimdi Android'de kullanılan yonga setleri daha güçlü falan da dersin. Android tarafı hiçbir zaman CPU ve GPU konusunda Apple kadar güçlü olmadı. Donanımı işe katacaksan Apple modelleri daha güçlü yongalara sahip. İki sistem farklı olduğu için RAM kıyaslaması yapmak doğru değil. Koydukları donanım ve performans tarafında Android modellerde bir anormallik yok.

Kendine bir sor, iPhone 8 S10 Lite'ın yapamadığı neyi yapabiliyor? Bir de tam tersini sor. Evet ben olsam ben de S10 alırdım.

Ayrıca iPhone 8 alırsan ekranı ve pili başını çok ağrıtacak. LCD ekran kullandığı için parlaklığı fazla kısılamıyor, özellikle gece rahatsız eder. En son 2008'de Android kullanmış insanların gelip de "ama stabilite?" Demesini de takma pek.

Ayrıca iPhone 8 alırsan ekranı ve pili başını çok ağrıtacak. LCD ekran kullandığı için parlaklığı fazla kısılamıyor, özellikle gece rahatsız eder.
iPhone'un ekranına laf atan kişinin hayatında iPhone kullanmadığına eminim. Senin o AMOLED bir sürü ekranından daha kaliteli LCD ekranı var iPhone'un. Ayrıca pil konusuna hiç gelmeyeyim zira iPhone'ların bataryası kusursuz. Cihazı 5 sene kullandıktan sonra gelip "ya bak bataryası baya kötü iPhone'un" diyecekseniz hiç gelmeyin. Batarya her cihazda olduğu gibi eskir. iPhone'ların batarya konusunda çok eleştirilmesinin sebebi cihazın çok uzun süre kullanılması. Dolayısıyla da batarya eskiyor. Siz android cihazı iki senede bir değiştirdiğinizden dolayı tabiki karşılaşmıyorsunuz batarya sorunlarıyla.

Senin o AMOLED bir sürü ekranından daha kaliteli LCD ekranı var iPhone'un.
Iphone'nun LCD ekranları Amoled'in yanından geçemez, kaliteli demek yanlış bir yorumdur. Diğer panellere göre Iphone ekranları gayet iyi çıkıp Amoled ekranlardan iyi demek doğru değil.

Ayrıca pil konusuna hiç gelmeyeyim zira iPhone'ların bataryası kusursuz.
Bataryası kusursuz mu? Plus modelleri ve yeni çıkan Iphone serileri hariç, düz Iphone modellerinin hepsinde de batarya sorunu var, bataryaları kötü, bunları kabul etmemek için kör olmak gerekiyor.

Cihazı 5 sene kullandıktan sonra gelip "ya bak bataryası baya kötü iPhone'un" diyecekseniz hiç gelmeyin.
Bomboş bir yorum olmuş. Fanboyluk yapmayın. 6, 6S, 7, 8 modellerinin hiçbirinin bataryası yeterli değil, 8 modeli dışında diğer geriye kalanların hiçbirinin hızlı şarj desteği de yok. 8 modeli hızlı şarj destekli olmasına rağmen kutusundan da hızlı şarj adaptörü çıkmıyor.

Iphone'ların batarya konusunda çok eleştirilmesinin sebebi cihazın çok uzun süre kullanılması. Dolayısıyla da batarya eskiyor.
Ondan daha cihaz 2 yılını doldurmadan Apple işlemcinin hızını düşürüyor, batarya sorunlarından şikayetçi olan kullanıcıların hepsi de cihazı uzun süre kullandığı için batarya sorunları yaşamıyor, bunun ana sebebi koyduğu bataryanın yetersiz olmasından kaynaklıdır.

Bir defa da bu sitedeki Apple fanboylarının biri bilgili olsun dişimi kıracağım.

Iphone'nun LCD ekranları Amoled'in yanından geçemez, kaliteli demek yanlış bir yorumdur. Diğer panellere göre Iphone ekranları gayet iyi çıkıp Amoled ekranlardan iyi demek doğru değil.
Her AMOLED ekranın demedim lakin iPhone'un LCD ekranından kötü olan çok AMOLED ekran gördüm. Ekranı sadece görüntü olarak düşünme. Ne kadar uzun ömürlü olduğuna da bak. Çoğu AMOLED ekranda yanık izleri oluşuyor bir süre sonra.

Bataryası kusursuz mu? Plus modelleri ve yeni çıkan Iphone serileri hariç, düz Iphone modellerinin hepsinde de batarya sorunu var, bataryaları kötü, bunları kabul etmemek için kör olmak gerekiyor.
Ben iPhone 7 babam iPhone 5 kullanıyor ve günlük kullanımda sadece gece şarja takıyoruz telefonu. Ki belirteyim kullandığımız telefonları uzun süredir kullanıyoruz.

Bomboş bir yorum olmuş. Fanboyluk yapmayın. 6, 6S, 7, 8 modellerinin hiçbirinin bataryası yeterli değil, 8 modeli dışında diğer geriye kalanların hiçbirinin hızlı şarj desteği de yok. 8 modeli hızlı şarj destekli olmasına rağmen kutusundan da hızlı şarj adaptörü çıkmıyor.
6 da 6S de 7 de kullandım ve senin bu yorumun asıl boş olmuş. Bataryası yeterli değil nedir ya? iPhone işlemcisi sağolsun düşük kapasiteli bir batarya ile gayet uzun bir kullanım süresi sunabiliyor. Hızlı şarj konusunda haklısın ama o olsa daha iyi olurdu.

Ondan daha cihaz 2 yılını doldurmadan Apple işlemcinin hızını düşürüyor, batarya sorunlarından şikayetçi olan kullanıcıların hepsi de cihazı uzun süre kullandığı için batarya sorunları yaşamıyor, bunun ana sebebi koyduğu bataryanın yetersiz olmasından kaynaklıdır.
Şu yanlış bilgiyi her Android fanboyunun kullanmasından valla bıktım usandım. Apple, eğer istemezsen o yavaşlatmayı kaldırmaya izin veriyor. Lakin Androidde böyle bir durum yok. Cihazı yavaşlatmaya hiç gerek yok çünkü cihaz alındığı günden itibaren sürekli yavaşlıyor.

Bir defa da bu sitedeki Apple fanboylarının biri bilgili olsun dişimi kıracağım.
Lol. Kendi yanlışlarını kabul ettiğinde ve daha tarafsız bir bakış açısıyla bakmayı denediğinde kırabilirsin dişini.

Ne kadar uzun ömürlü olduğuna da bak. Çoğu AMOLED ekranda yanık izleri oluşuyor bir süre sonra.
Amoled ekranda uzun ömürlüdür. Doğru kullanırsan asla sana sorun vermez. Doğru kullanmadığın zaman IPS ekranlarda da dediğin sorun meydana geliyor. Bu Amoled özgü bir durum değil.

Ben Iphone 7 babam Iphone 5 kullanıyor ve günlük kullanımda sadece gece şarja takıyoruz telefonu.
Telefonu fazla kullanmıyorsun, iki telefonun batarya performansı yetersiz, benim kardeşimde de 7 modeli var yetmiyor. Bataryası iyi telefon görmemişsin demek ki bunlara iyi diyorsan.

6 ve 6S, 7 de kullandım ve senin bu yorumun asıl boş olmuş. Bataryası yeterli değil nedir ya? Iphone işlemcisi sağolsun düşük kapasiteli bir batarya ile gayet uzun bir kullanım süresi sunabiliyor
Bataryası basbaya yetersiz, sen şaka mısın bu telefonlara bataryası iyi diyorsun. İşlemcilerden de bir habersin düşük kapasiteli falan demenden bu anlaşılıyor, 6 modelindeki işlemci 20 NM, 6S modelindeki CPU ise 16 NM üretim teknolojisine sahip. 7 modelindeki CPU'da 16 NM.

Şu yanlış bilgiyi her Android fanboyunun kullanmasından valla bıktım usandım. Apple, eğer istemezsen o yavaşlatmayı kaldırmaya izin veriyor
Fanboy olan biri varsa aynaya bakman yeterli. Tepkilerden sonra yeni güncellemeyle birlikte Iphone istersen yavaşlatma seçeneğini getirdi, tabii senin bunlardan da haberin yok.

Lakin Android de böyle bir durum yok. Cihazı yavaşlatmaya hiç gerek yok çünkü cihaz alındığı günden itibaren sürekli yavaşlıyor.
Bu söylemde eski Android telefonları kullanıp güncel Android cihazları kullanmadığın çok açık. 4-5 yıldan fazladır Android cihazlarda stabilite sorunları yok, ön yargılarından kurtul. Orta seviye Android cihazlarda çok uzun yıllar kasmadan, donmadan kullanılıyor. Çağ dışı yorumlarını kendine sakla.

Kendi yanlışlarını kabul ettiğinde ve daha tarafsız bir bakış açısıyla bakmayı denediğinde kırabilirsin dişini.
Ben her zaman tarafsızım beni bilen bilir forumda. Yanlışım yok benim, burada taraflı ve fanboyluk yapıyorsun net şekilde.

Senin o AMOLED bir sürü ekranından daha kaliteli LCD ekranı var iPhone'un.
🤣 S10+ kullanıyorum, bana bunun dinamik AMOLED ekranından daha kaliteli ekrana sahip bir tane iPhone modeli söyle, telefonumu satıp gidip o modeli sıfır alacağım. Apple da aptal değil ki yeni iPhone modellerinde OLED panele geçti. Tahmin et onu kim üretiyor?

Ayrıca pil konusuna hiç gelmeyeyim zira iPhone'ların bataryası kusursuz.
Bu cümle için fazla düşündün mü? iPhone tercih edilmesi için sebep yazayım derken "Ama aaabi iPhone yeaaaa" yazmamak için uydurmuşsun gibi duruyor da.

@Spongeboimebob Fanlık insanın gözünü kör eder, bir firmaya körü körüne bu kadar bağlanırsan, diğer modeller hakkında da bilgin yoksa bu tür yorumlar ortaya çıkar. Iphone modellerindeki ekranlar sadece Amoled ekranlardan kötü değil, rakiplerindeki IPS başka panellerden de daha kötü ayrıca. Amoled bu kadar iyi olmasaydı tüm firmalar durduk yere Amoled ekrana geçiş yapmazdı, pahalı bir ekran olmasına rağmen batarya dostu ve iyi bir panel olduğu için firmaların buna geçmesi kaçınılmaz.

Apple da aptal değil ki yeni iPhone modellerinde OLED panele geçti. Tahmin et onu kim üretiyor?
Bilmez Samsung'un ürettiğini, Apple üretti sanar, RAM yongaları ve bataryalarını Samsung üretiyor, LCD ekranlarını ise LG üretiyor Apple firmasının.

Bu cümle için fazla düşündün mü?
Bu cümlesi korkunç bir açıklama. 6, 6S, 7, kısaca yeni cihazlar hariç Plus olmayan modellerin hepsinin bataryası net kötüydü, bunu reddetmek için fanboy olmak lazım kesinlikle. Boşuna bataryası iyi telefon kullanmamış, görmemiş diyorum. Apple paralı trol bir ekip kursa bunlar kadar akıl almaz derecede bu şekilde savunmaz cihazı.

Bu sitede hep diyorum, Apple kullanan bilgili birini görmek samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. Maalesef hiçbiri birbirini aratmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı