Aynı şekilde fanboy olsaydık hiç Apple önermezdik, öyle bir algı yaratıyor bu Apple fanı gören diyecek sanki biz Apple düşmanlığı yapıyoruz, burada Apple modellerine laf ettiğimiz yok, sen çıkıp akla mantığa zarar açıklama yapıyorsun yok ekranları Amoled ekranlardan daha iyi, yok bataryaları kusursuz, bunları diyen birine gülünür.
Nasıl ki S6, G7 vb. diğer amiral gemisi cihazların bataryası yetersizse bu cihazların bataryası da o kadar yetersizdir. Bunları bilmek için kahin olmaya gerek yok. Israrla bu cihazların bataryaları iyi diyorsan kendine baktırman iyi olur.
Güya Apple'yi savunacak işlemcileri çok düşük güç harcıyor diyor, bahsettiği modellerdeki işlemcilerin ve GPU'ların üretim mimarilerinden de haberi yok. Sözde cümle kuracak işlemcisi düşük harcıyor o yüzden batarya iyi diyor, bilmiyor ki rakip modellerdeki Exynos 7420 ve 8890 yongaları 14 NM, A9 ve A10 işlemcileri ise 16 NM.
İki işletim sistemi arasındaki en büyük farkta yazılımdan geliyor, IOS güç tüketimi konusunda Android'den kat kat daha iyi, markayı savunacaksan CPU'yu gerekçe göstereceğine işletim sistemini gerekçe gösterseydin biraz daha mantıklı bir açıklama olurdu. Sonuç itibariyle işletim sistemi de bu cihazların bataryasını kurtarmıyor.
Birine fanboy demeden önce, kendinize bakın, Android aldığın ilk gün yavaşlıyor diyen birinden başkasına Android fanboyusunuz demek bir hayli komik oluyor.