iPhone 8 Plus vs Galaxy S10 Lite

Bilmez Samsung'un ürettiğini, Apple üretti sanar, RAM yongaları ve bataryalarını Samsung üretiyor, LCD ekranlarını ise LG üretiyor Apple firmasının.
Yazacak çok şeyim var da bunu dedikten sonra anlatsam da anlamayacağınızı biliyorum. Hiç uğraşmayacağım. Sadece üretmek ile ürettirmek kelimesinin farkını bi' düşünmenizi söyleceğim o kadar. Ayrıca RAMini sadece Samsung değil Micron ve Hynix üretiyor. Bataryasını ise Desay, Huapu üretiyor.

Düzenleme: Aksini hiç iddia etmeyin net bir şekilde Android fanboysunuz.

Yazacak çok şeyim var da bunu dedikten sonra anlatsam da anlamayacağınızı biliyorum.
Yazacak bir şeyin yok, sadece boş cümleler ve safsatalar ortaya atarsın.

Ayrıca RAM'ini sadece Samsung değil Micron ve Hynix üretiyor. Bataryasını ise Desay, Huapu üretiyor.
Sonuç olarak bataryasını Samsung'ta üretiyor, RAM yongalarını da üretiyor. Toshiba'da RAM sağlıyor Apple firmasına ayrıca.

Aksini hiç iddia etmeyin net bir şekilde Android fanboysunuz.
Fanboy olan net biri varsa o da sensin, hem savunduğun firmadan bir habersin hem de diğer firmalardan. Android aldığı gün yavaşlıyor diyen biri net şekilde Apple fanboydur. Bahsettiğimiz modellere Apple batarya tarafında kusursuz demen senin ne kadarda Apple fanboyu olduğunun göstergesi.

Yazacak çok şeyim var da bunu dedikten sonra anlatsam da anlamayacağınızı biliyorum. Hiç uğraşmayacağım. Sadece üretmek ile ürettirmek kelimesinin farkını bi' düşünmenizi söyleceğim o kadar. Ayrıca RAMini sadece Samsung değil Micron ve Hynix üretiyor. Bataryasını ise Desay, Huapu üretiyor.

Düzenleme: Aksini hiç iddia etmeyin net bir şekilde Android fanboysunuz.
Eğer fanboy olsaydım iPhone 11 gibi yeni bir telefonun üzerine s9+ gibi 2.5 yıllık bir telefonu önerir sonra da kusursuz olduğunu iddia ederdim. Tanıdık geldi mi?

Aynı şekilde fanboy olsaydık hiç Apple önermezdik, öyle bir algı yaratıyor bu Apple fanı gören diyecek sanki biz Apple düşmanlığı yapıyoruz, burada Apple modellerine laf ettiğimiz yok, sen çıkıp akla mantığa zarar açıklama yapıyorsun yok ekranları Amoled ekranlardan daha iyi, yok bataryaları kusursuz, bunları diyen birine gülünür.

Nasıl ki S6, G7 vb. diğer amiral gemisi cihazların bataryası yetersizse bu cihazların bataryası da o kadar yetersizdir. Bunları bilmek için kahin olmaya gerek yok. Israrla bu cihazların bataryaları iyi diyorsan kendine baktırman iyi olur.

Güya Apple'yi savunacak işlemcileri çok düşük güç harcıyor diyor, bahsettiği modellerdeki işlemcilerin ve GPU'ların üretim mimarilerinden de haberi yok. Sözde cümle kuracak işlemcisi düşük harcıyor o yüzden batarya iyi diyor, bilmiyor ki rakip modellerdeki Exynos 7420 ve 8890 yongaları 14 NM, A9 ve A10 işlemcileri ise 16 NM.

İki işletim sistemi arasındaki en büyük farkta yazılımdan geliyor, IOS güç tüketimi konusunda Android'den kat kat daha iyi, markayı savunacaksan CPU'yu gerekçe göstereceğine işletim sistemini gerekçe gösterseydin biraz daha mantıklı bir açıklama olurdu. Sonuç itibariyle işletim sistemi de bu cihazların bataryasını kurtarmıyor.

Birine fanboy demeden önce, kendinize bakın, Android aldığın ilk gün yavaşlıyor diyen birinden başkasına Android fanboyusunuz demek bir hayli komik oluyor.

Touch ID bulunan iPhone modellerinin ekran çözünürlükleri 720p (4.7” ekran) veya 1080p (5.5”ekran) olduğundan ve de telefon bekleme modundayken neredeyse hiç enerji tüketmediğinden bir günü zor da olsa çıkarabiliyorlar. Pil sağlığı düştükçe bu süre de azalıyor. Ekran konusunda ise tartışmasız OLED ekranlar çok daha üstün. Sony’nin üst seviye modellerindeki LCD paneller de muhteşemler.

Bu makaleyi açtıktan 2 gün sonra gelip bakayım demiştim azcık cevap biriksin diye ki birikmiş S10 Lite diyen de var 8 Plus diyen de var, ben güncellemeye önem verdiğim ve yopun telefon kullandığım için 8 Plus demiştim bir de birisi 100 200 daha koy XR al demiş ben XR'ı hiç beğenmiyorum o yüzden çentikli bir telefona geçecek olursam bu XS ya da üst modeli 11 olabilir bir de ekran konusunda çok konuşulmuş ben zaten şu anki telefonmumu 1080P de kullandığım için r sıkıntı olcağını düşünmüyorum LCD'de bir de batarya konusu çok konuşulmuş ve 6-7-8 modellerinin yetersiz olduğu söylenmiş ama ben zaten alırsam tercihim 8 Plus olcağı için bir sıkıntı olcağını düşünmüyorum ki şu anki telefonum (Galaxy Note 8) Note 7'nin batarya sorunları üzerinde çıktığı için bataryası çok güçlü bir telefon değil bazen günde 2 kere şarj etmek zorunda kalabiliyorum bu yüzden alışığım batarya sorunlarına ki 8Plus'da günde 1 kere şarj etmek yetiyor ben büyük ihtimal tercihimi iPhone 8 Plus'tan yapacağım yardım eden herkese teşekkürler :)

Uzun zamandir iPhone 6 kullaniyorum. Bir sure de İPhone 8 kullandim. İkisininde bataryasi ve ekrani çok kotu. Telefonlari yavaslatma konusunda hic gelmeyecegim. Stabilite deseler oyle bir sey kalmadi. Su an amiral gemisi bir Android isletim sistemli cihaz alip uzun yillar kullanilabilir. iPhone almak bence parayi markaya vermektir. iPhone iyi de olsa parasina bakinca beni sogutuyor. iPhone 11’in parasına bak birde ekranina bak. Aslinda Apple markali urun almak parayi markaya vermektir. Bunu diyebiliyorum. Cunku Apple’ın cikartmis oldugu birkaç urune sahibim. Arkadasin sordugu soruya gelecek olursak -gerci arkadas karar vermis ama- ben de S10 Lite alirdim. Guncelleme gelmeyince, eger yeni Androidler ile gelen bir özelliği kullanmak istersem gidip Custom Rom kurarim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı