iPhone adından dolayı mı kullanılıyor yoksa kaliteli mi?

Birçok kişi, "iPhone sadece adı olduğu için alınıyor, Android'ler bin basar" tarzı şeyler söylüyor. Benim de yakın zamanda iPhone 11 alma düşüncem olduğu için sizlere de danışmak istedim. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Apple ürünleri ciddi anlamda pahalı, vereceğim paraya daha güzelini alabileceksem o kadar harcamak istemiyorum açıkçası. Görüşlerinizi "detaylıca" belirtebilirseniz çok sevinirim.
Yazılım ve donanım optimizasyonu olduğu için kaliteli. Ayrıca kameralarıda güzel.

iPhone alacak olsam (ki almam fiyatından dolayı) işlemci, yazılım desteği ve malzeme kalitesinden alırım. Geri kalan özellikleri rakiplerine göre ya aynı ya da daha kötü.

Yazılım Android'e göre daha stabil ama özgürlükçü değil. Ben 5s kullandım bu sorunu jailbreak ile ortadan kaldırıyordum.

Yazılım, Android'e göre daha stabil ama özgürlükçü değil.
NFC konusunda çok sıkıntı yaratıyor. Mobil ödeme için sadece Apple Pay kullanılabiliyor. Bu da Türkiye’de yok. 2500 liralık telefon bile mobil ödeme yapabilirken iPhone yapamıyor.

Apple gerek yazılım desteği, gerek garanti işlerinde güvenilir olması, gerekse donanımdaki özellikleriyle telefon piyasasındaki ağababalarından biri.
Fiyat konusunda iPhone telefonlar pahalı evet, ancak bu Apple ile ilgili değil bizim memleketin kuruyla alakalı bir durum. Kur ne kadar yüksekse iPhone'lar o kadar ulaşılamaz rakamlara çıkabiliyor.
iPhone 11 almak istediğinizi belirtmişsiniz, şahsen ben kullanıyorum ve telefonumdan gayet memnunum uzun bir müddet de değiştirmeyi düşünmüyorum. Son gelen kur indirimi ile daha alınabilir seviyelere geriledi iPhone'lar.

Hem Samsung hem de iPhone kullanmış biri olarak söylüyorum bence iPhone daha kaliteli her açıdan. Android iyi hoş ama bazen çok saçma sorunlarla karşılaşılabiliyor ve stabil olmadığını hissediyorum. iOS daha stabil geldi bana ve hiçbir zaman donma yaşamadım. Tüm kullandığım Android telefonlarda gereksiz bir kasma yaşadım. Note 8 kullanırken her tarafı kılıf içinde çizildi, yan kısımları deforme oldu, kendi kendine yeniden başlatma döngülerine girdi, kendiliğinden donup kaldı ve hiçbir tuşa dahi tepki vermedi. Bunların hiçbirini ben şahsen iPhone'da yaşamadım. Belki benim kullanış şeklimden kaynaklıdır ama ben şahsen iPhone'un performans, malzeme kalitesi ve işletim sistemi açısından fark attığını düşünüyorum. Ayrıca şöyle bir olay daha var Android kullanırken Instagram, Snapchat vb. programlarda tam olarak kamera performansı alamıyorsunuz iOS'ta ise bu durum mevcut değil. Tam detaylı nedenini araştırarak bulabilirsiniz.

Ölümüne iPhone kullanan ve güncellemesi stabilitesinden dem vuran arkadaşınıza sorun. Her şeyi aynı telefon arkasındaki elma logosu yerine Vestel logosu olsa alır mıydın diye.

İki sebebi var. İsim ve güncelleme uzunluğu. Yoksa aynı fiyattaki Android telefonlar da iPhone kadar hızlı. Zorlarsak ROM atarız iPhone kadar hızlı yaparız.

Bir şey görmüştüm bir de gerçek mi bilmiyorum. iOS'in kapalı kaynak olmasının sebebi açık kaynağa daha kolay virüs yazılıyormuş. Eğer gerçekse bu haber çok param olsa da iPhone almam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı