iPhone SE 2020 arka kapak değişimi

Saçma yazı. Apple 500 döngüde maksimum %20 değer kaybeder, fazlası üretim hatasıdır ücretsiz değiştiririz diyor. Kullanıcı normal bataryaya ücretsiz değişim istemiş haksız olarak. SE için arka cam değişimi diye bir şey yok Apple'da, muhtemelen 8.719₺ ücretle değişim cihazı vermeyi uygun görürler. Öyle derlerse de dışarıdaki servisler daha mantıklı kalıyor.

Bu 500 döngü Amerika için normal çünkü garanti onlarda 1 yıl. Bizde garanti 2 yıl 1000 döngü yapmaları lazım ama yıllardır aynı hiçbir değişiklik yok.

Cam degil komple kasanin degismesi lazim. Degisim cihazi tam olarak nasıl oluyor?

Swap cihaz diyorsun sanırım telefonunuz alıp size yeni swap telefon verirler onun yerine gidip ikinci el telefon alsan SE 2020 daha iyi iki telefonun olur.

Cam degil komple kasanin degismesi lazim. Degisim cihazi tam olarak nasil oluyor?
Ben de onu yazdım. Değişim cihazı Apple tarafından tamir & test edilen cihazlar oluyor.

Bu 500 döngü Amerika için normal çünkü garanti onlarda 1 yıl. Bizde garanti 2 yıl 1000 döngü yapmaları lazım ama yıllardır aynı hiçbir değişiklik yok.
Ürün aynı ürün, Apple eğer 500 döngüde %20den fazla değer kaybederse hatalıdır ücretsiz değiştiririm diyor. Garantiyle uzaktan yakından alakası yok.
Swap cihaz diyorsun sanırım telefonunuz alıp size yeni swap telefon verirler onun yerine gidip ikinci el telefon alsan SE 2020 daha iyi iki telefonun olur.
İki telefonu ne yapacak hocam 😄

Ben de onu yazdım. Değişim cihazı Apple tarafından tamir & test edilen cihazlar oluyor.

Ürün aynı ürün, Apple eğer 500 döngüde %20den fazla değer kaybederse hatalıdır ücretsiz değiştiririm diyor. Garantiyle uzaktan yakından alakası yok.

İki telefonu ne yapacak hocam 😄
İki telefon mevzusuna gelince sen telefonunu verip yeni swap mı alırsan yoksa gidip yeni bir telefon mu alırsın telefonun hala yerinde kalacak ?

“Ürün aynı ürün, Apple eğer 500 döngüde %20den fazla değer kaybederse hatalıdır ücretsiz değiştiririm diyor. Garantiyle uzaktan yakından alakası yok.”
Bu konu hakkında açılan davalar birer bi örnektir araştırıp baka bilirsin. Apple diyor ki 500 döngüyü aşmış bataryalar garanti kapsamında değişime girmez diyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İki telefon mevzusuna gelince sen telefonunu verip yeni swap mı alırsan yoksa gidip yeni bir telefon mu alırsın telefonun hala yerinde kalacak ?
Dışarıdaki servislerde işimi çözerim. Yeni telefon alınacaksa en mantıklısı SE'yi satıp üste para koyup model yükseltmek olur.
“Ürün aynı ürün, Apple eğer 500 döngüde %20den fazla değer kaybederse hatalıdır ücretsiz değiştiririm diyor. Garantiyle uzaktan yakından alakası yok.”
Bu konu hakkında açılan davalar birer bi örnektir araştırıp baka bilirsin. Apple diyor ki 500 döngüyü aşmış bataryalar garanti kapsamında değişime girmez diyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burdaki sorunu anlamadım. Apple bunu çok net belirtiyor. Gizli saklı yapmıyor ki? Pilin ömrü 500 döngü ve %80 sağlık. Bu sınırlar içinde bir sorun yok, daha sağlıksızsa sorunlu ürün. Bu tip üretildiği andan itibaren yıpranmaya başlayan bir ürün için siz bir üretici olsanız kullanıma bağlı mı sınır çizersiniz yoksa sürece bağlı mı? Hem videoda hem de sizden duyduğum o zaman 1000 döngü garantiye girsin söylemi için ya yeni pil üretecekler ya da 1000 döngü %60 kapasite diyecekler.

Her şeyi geçtim, garanti kapsamında ücretsiz hizmet dediğimiz sadece üretici hatalarını kapsar. Üretici pile bir ömür biçmiş. Biçtiğinin dışındaysa ücretsiz değiştiriyor zaten. Burada sorun ne?

Dışarıdaki servislerde işimi çözerim. Yeni telefon alınacaksa en mantıklısı SE'yi satıp üste para koyup model yükseltmek olur.

Buradaki sorunu anlamadım. Apple bunu çok net belirtiyor. Gizli saklı yapmıyor ki? Pilin ömrü 500 döngü ve %80 sağlık. Bu sınırlar içinde bir sorun yok, daha sağlıksızsa sorunlu ürün. Bu tip üretildiği andan itibaren yıpranmaya başlayan bir ürün için siz bir üretici olsanız kullanıma bağlı mı sınır çizersiniz yoksa sürece bağlı mı? Hem videoda hem de sizden duyduğum o zaman 1000 döngü garantiye girsin söylemi için ya yeni pil üretecekler ya da 1000 döngü %60 kapasite diyecekler.

Her şeyi geçtim, garanti kapsamında ücretsiz hizmet dediğimiz sadece üretici hatalarını kapsar. Üretici pile bir ömür biçmiş. Biçtiğinin dışındaysa ücretsiz değiştiriyor zaten. Burada sorun ne?

Bir yılda zaten 500 döngü tamamlanıyor bunu anlamıyorsun sanırım.

Birçok kullanıcı bundan şikayetçi ama sen bunun normal olduğunu söylüyorsun garip.

Bir yılda zaten 500 döngü tamamlanıyor bunu anlamıyorsun sanırım.

Birçok kullanıcı bundan şikayetçi ama sen bunun normal olduğunu söylüyorsun garip.
Ben gayet iyi anlıyorum senin anlamadığın şey pile nasıl davranırsan o da sana öyle davranır. İstersen bir yıl içinde 2000 döngü de yaparsın 2 döngü de, pilin ömrü bu yüzden asla sabit/öngörülebilir olamaz, kullanıcının kullanımına göre sürekli değişkenlik gösterir. Apple bu ömrü net bir biçimde belirtmiş.

İkinci konu, servisten bir tamir/değişim hizmeti almak istiyorsan, elindeki ürünün sorunlu olması gerekir. Bu pil sorunlu mu? 500 döngüde %20den fazla değer kaybettiyse sorunlu, ücretsiz değişim olur. Daha az değer kaybettiyse sorun yok, pil yapısı gereği sınırlı ömrü olan bir alet, kapasite kaybına uğraması onu tek başına sorunlu yapmıyor. Servisten hizmet almanız için pilin üretim hatası olması gerekmekte.

Birçok kullanıcı bundan şikayetçiyse ya pilli cihaz kullanmayacak ya da Apple'ı tercih etmeyecek.

Sevgilerle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı