iPhone telefon önerisi

Konuyu açan çok fazla kullanmayacağım diyor. Kullandığı cihazda 6S olduğuna göre 12 mini bence fazlası ile yeterli. Şurada haklısın uzun vade için 128 GB olanı almalı. 64 GB bir ihtimal yetmeyebilir.
Bende seninle aynı fikirdeyim merak etme. Eleştiri olsun diye yazmadım. Konu mesajlarını okursan biraz anlarsın neden öyle yazdığımı.

Yok ben anlatamıyorum düşünürken biraz detaylı düşünün bence. Şuan 13 te 14 te gayet yeterli her anlamda gelecekte şuanın 6 ve 7 si haline geldiklerinde hepsi açılmış olacak bunu söylemek istiyorum. Zaten en geç 4 yıla pil değişmiş olacak neyse ya anlatmıyacağım birşey kim ne isterse onu alsın insanlarında kendi kullanıma göre değil kendi zevklerine ve kullanımlarınıza göre yönlendirmeye devam edin.
Ya hocam eğer 4 5 yıl boyunca hiç sorun, alanım dolar mı korkusu yaşamadan kullanmak istiyorsa 256 GB alıp geçecek bu kadar basit.
Artık telefonların çektiği fotoğraf ve videoların alanı çok arttı 4K bir video çekseniz 1 dakikada 1 GB'a yakın yer kaplıyor, çektiğiniz fotoğraflar 4 MB'dan fazla alan kaplıyor ortalama bir uygulama 400 500 MB yer kaplıyor yani günümüzde 128 yetiyor ancak 2 yıl sonra sıkıntı çekebilir.

Teknolojiyi takip etmediğiniz o kadar belli ki, Apple 13 serisinden sonra 64 GB üretmeyi durdurdu. Benim dediğim nasılsa üretmez konusu gelecek telefonlar için geçerli. Eğer depolama alanının yetmediği cihazlara güncelleme göndermez ve onları eski cihazlarlar olarak listeye ekler. Burada konu depolama alanı değil telefonu alacak kişinin kullanım şekli. Bahsedilen kullanım şeklinde en son düşünülecek şey depolama. Video fotoğraf çekmem elime çok almam telefonla uğraşmam bütçe çok aşmayın aksesuarda almak isterim diyen birisine en az 256 GB al diyerek fazladan boşa para vermesini istiyorsunuz.

İçi açılmayan iPhone 6 veya 7 kaldı mı piyasa da ? 250 TL'ye 1 TB yapıyorlar hafızayı telefoncular :D

Sizin söylemek istediğinizi anladım zaten.

Dostum sen diyorsun ki zorunlu oldugunu dusunurse Apple 256GB alti cihaz uretmez. Ya iPhone 12 daha 2 yillik tas gibi cihaz ama 64GB surumu var. Senin dedigin mantikta 64GB alsa adam simdiden sorun yasamaya baslayacak belki de. Yani ben 13 surumunde 128GB altinda urun uretmedigini biliyorum. Zaten senin mantiginla celisen nokta o. Yoksa 128GB zaten oldukca yeterli bir depolama alani su an icin ama ana amaci uzun kullanim olan ve belki de bu cihazi 7-8 yil kullanmayi planlayan bir kisiye 256GB depolamali bir urun almasini onermek hic de mantiksiz degil.

Birçok yardımsever forum arkadaşlarımın konumu görüp yardım etmeye çalışmaları beni mutlu etti. Hepinize çok teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için. Genel olarak cevaplarınıza yanıt verebilecek olursam konuyu netleştirmeye çalışalım.
1-) Almayı düşündügüm depolama alanı mantıken düşündüğüm açıda 256 GB. ( Min: 128 GB )
2-) Bütçe hakkında konu içerisinde sorular dönüyor ona cevabım ise maksimum tutar 30.000 - 33.000₺ aksesuarları dahilinde. ( ekran koruyucu, MagSafe, kılıf vb. )
3-) Genel olarak tercihten kaçınacağım modelleri belirtmek gerekirse SE, mini modellerini aklımdan çıkarttım ve düşünmüyorum.
4-) Bir telefondan beklentim taşıması yönünde belirtmiş olduğum konu içerisinde bir yazı var daha netlik getirmek isterim.
Örneğin; bilmem kaç senesinde yaptığım en büyük hata 16 GB iPhone 6S almam. Lakin bu dönemde telefonu sıfırlamam halinde bazı Android modellere kafa tutacak halde.
Bknz; elimde şu an Redmi Note 9 var (yurt dışı çıkışlı dayım getirdi) telefon Instagram storylerinde öyle bir kilitleniyor ki dua ediyorum kendisine gelmesi için. Bu sorun iPhone 6S markalı telefonumda olmuyor misal.
5-) Siz değerli arkadaşlarımdan şunu net bir şekilde belirtmenizi istiyorum.
Örneğin: Dostum çok fazla telefon kullanmıyorsun bence Free takıl alo alo diyorsan yeter.
Örneğin2: Dostum çok fazla telefon kullanmadığını belirtiyorsun yorumlarda gördügüm iPhone Z modeli F/P olabilir. Lakin iPhone Z2 modeli senin için çok abartı olacaktır ve paranı boş yere israf edeceksin.
Örneğin3: Dostum kullanımına göre senin için iPhone Z 256 GB modeli senin için çok çok iyi bir seçim olacaktır. Şu yönleri bu yönleri kullanımı senin adına mantıklı olacaktır. ( aksesuar olarak bu marka kılıf ve MagSafe + şunu öneriyorum vs )
Her türlü görüşe inanın gerçekten çok ihtiyacım var o yüzden değerli forum arkadaşlarım tavsiyede bulunurken bütçemin olmasına pek aldırış etmeyin sadece mantıklı yöneldirmeler sağlamanız yeterli olacaktır.
Örneğin; bunun bütçesi var al kardeşim iPhone bilmem kaç deyip parayı israf etmek pek mantıklı olmayacaktır.

Birçok yardımsever forum arkadaşlarımın konumu görüp yardım etmeye çalışmaları beni mutlu etti. Hepinize çok teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için. Genel olarak cevaplarınıza yanıt verebilecek olursam konuyu netleştirmeye çalışalım.
1-) Almayı düşündügüm depolama alanı mantıken düşündüğüm açıda 256 GB. ( Min: 128 GB )
2-) Bütçe hakkında konu içerisinde sorular dönüyor ona cevabım ise maksimum tutar 30.000 - 33.000₺ aksesuarları dahilinde. ( ekran koruyucu, MagSafe, kılıf vb. )
3-) Genel olarak tercihten kaçınacağım modelleri belirtmek gerekirse SE, mini modellerini aklımdan çıkarttım ve düşünmüyorum.
4-) Bir telefondan beklentim taşıması yönünde belirtmiş olduğum konu içerisinde bir yazı var daha netlik getirmek isterim.
Örneğin; bilmem kaç senesinde yaptığım en büyük hata 16 GB iPhone 6S almam. Lakin bu dönemde telefonu sıfırlamam halinde bazı Android modellere kafa tutacak halde.
Bknz; elimde şu an Redmi Note 9 var (yurt dışı çıkışlı dayım getirdi) telefon Instagram storylerinde öyle bir kilitleniyor ki dua ediyorum kendisine gelmesi için. Bu sorun iPhone 6S markalı telefonumda olmuyor misal.
Örneğin: Dostum çok fazla telefon kullanmıyorsun bence Free takıl alo alo diyorsan yeter.
Örneğin2: Dostum çok fazla telefon kullanmadığını belirtiyorsun yorumlarda gördügüm iPhone Z modeli F/P olabilir. Lakin iPhone Z2 modeli senin için çok abartı olacaktır ve paranı boş yere israf edeceksin.
Örneğin3: Dostum kullanımına göre senin için iPhone Z 256 GB modeli senin için çok çok iyi bir seçim olacaktır. Şu yönleri bu yönleri kullanımı senin adına mantıklı olacaktır. ( aksesuar olarak bu marka kılıf ve MagSafe + şunu öneriyorum vs )
Her türlü görüşe inanın gerçekten çok ihtiyacım var o yüzden değerli forum arkadaşlarım tavsiyede bulunurken bütçemin olmasına pek aldırış etmeyin sadece mantıklı yöneldirmeler sağlamanız yeterli olacaktır.
Örneğin; bunun bütçesi var al kardeşim iPhone bilmem kaç deyip parayı israf etmek pek mantıklı olmayacaktır.
Hocam benim size önerim 13 256 GB alın 5 yıl boyunca keyfinize bakın ama yine karar sizin.

1-) almayı düşündügüm depolama alanı mantıken düşündüğüm açıda 256 GB. (min: 128 GB )
2-) bütçe hakkında konu içerisinde sorular dönüyor ona cevabım ise maksimum tutar 30.000 - 33.000₺ aksesuarları dahilinde. ( ekran koruyucu, MagSafe, kılıf vb. )
3-) genel olarak tercihten kaçınacağım modelleri belirtmek gerekirse SE, mini modellerini aklımdan çıkarttım ve düşünmüyorum.
4-) bir telefondan beklentim taşıması yönünde belirtmiş olduğum konu içerisinde bir yazı var daha netlik getirmek isterim.
5-) siz değerli arkadaşlarımdan şunu net bir şekilde belirtmenizi istiyorum.

iPhone 13 128 GB almanı tavsiye ederim. İşini fazlası ile görür.

O zaman iPhone 13 256 sizin icin iyi bir tercih olur. Kilif ve ekran koruyucu icin Amazon veya HB'den Spigen modellerine bakabilirsiniz. Kutudan sarj aleti cikmadigi icin Anker Powerport Nano III oneririm. Made for iPhone lisansi mevcut uyum konusunda sorun olmaz orijinal sarj aletinden guvenlik tarafindan hicbir farki yok hem daha ucuz hem daha ufak.

Ek olarak sizlere sormayı unuttuğum şu an hatırladığım bir şey var.
Ürünün satın alımını teknolojik bir mağazadan direkt giderek mi satın almalıyım yoksa IPhone'nun resmi sitesi üzerinden sipariş vs vermek gerek mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı